Pouzivam povodny Seestar filter
ZWO Seestar S50
Re: ZWO Seestar smart telescope
Prechadzal som M33 subs z dnesneho rana a nasiel som medzi nimi nieco, co nevyzera ako trail po satelite. Ide o meteor alebo je to nieco ine? Snimka je cca z 00:12:13 miestneho casu
Přímo nad městem. Ale přece. Upraveno.
- Přílohy
-
- 1723333468456 (2).jpg (571.17 KiB) Zobrazeno 1648 x
Dnešní odpolední slunce. Jedno s originál filtrem a druhá s baader folií.
Bohužel po té automatické aktualizaci. Mě to přijde, že to funguje hůř. Objekty to nevyhledává dobře a Jupitrer ráno to nedokázalo zaostřit.[/attachment]
Bohužel po té automatické aktualizaci. Mě to přijde, že to funguje hůř. Objekty to nevyhledává dobře a Jupitrer ráno to nedokázalo zaostřit.[/attachment]
Rano som nechal Seestar snimat M33, pridavam svoje spracovanie aj image vyskladany automaticky teleskopom. Ako pisal Psion tu, hviezdy vpravo hore su vyrazne natiahnute - asi bezna vada S50?
- Psion
- Věk: 62
- Kontaktovat uživatele:
Ano, je to běžná výrobní vada a BlurXTerminator to takto srovná.
- Přílohy
-
- Stacked_1060_M 33_10.0s_IRCUT_20240811-043457.jpg (195.65 KiB) Zobrazeno 1573 x
Ahoj Josefe a nějaká méně nákladná varianta řešení by nebyla? Pixinsight je super, ale zatím si nedokážu odůvodnit cenu.. 
Modifikované Coronado PST, 102/660mm a 150/1200mm, ASI183Mm, ZWO SEESTAR S50, http://astrofotky.cz/~proky, http://www.astrofoto-prokop.cz
BlurX je zatiaľ dostupný iba ako plugin do Pix. Takže okrem zakúpenia Pix treba ešte prirátať aj cenu za BlurX.
SW 150/750, TS UNC 200/800, SW EQ6-R, Canon R10, ASI220Mini, ASI1600MM Pro, ASI485MC, SW Flex 300/1500 INDI/KStars build skript FITS/XISF prehliadač
Pokud na to budeš mít nervy, tak zkus AstroSharp. Trošku je to vyrovná, ale najít to správné nastavení je v tomto prográmku někdy očistec
Ale stejnak na 90% tuhle část fotky jeden při zpracování stejnak cropne.
Vidíš, asi rok jsem si na tuhle věc nevzpomněl, zkusím si tím projet nějaké nové fotečky. Pokud budeš chtít zkusit tak stáhni tady https://github.com/deepskydetail/AstroSharp
- Psion
- Kontaktovat uživatele:
Bohužel nic takového neznám., To co dělá BlurXTerminator, který pracuje s každou částí obrazu jinak díky AI se nedá jednoduše nahradit. Standardní dekonvoluce probíhá stejně na všech hvězdách, BXT to dělá v každé oblasti dle potřeby. PI je sice drahý, ale prostě nejlepší software, který používám 15 let.
Ono se to může zdát na první pohled drahé, ale:
- je to “doživotní” licence, neplatíš nic za aktualizace
- můžeš si to nainstalovat kolikrát chceš na všechny své stroje a můžeš to používat i současně
- nejsou tam žádné SW kontroly licencí, takže to je pouze na tvém zodpovědném dodržování licenčních podmínek
- spočítej si, na kolik tě vyšla výbava na astrofoto…
- je to “doživotní” licence, neplatíš nic za aktualizace
- můžeš si to nainstalovat kolikrát chceš na všechny své stroje a můžeš to používat i současně
- nejsou tam žádné SW kontroly licencí, takže to je pouze na tvém zodpovědném dodržování licenčních podmínek
- spočítej si, na kolik tě vyšla výbava na astrofoto…
Tlustá Berta (Celestron CPC-1100 XLT), Lunt LS60TC, WO ZenithStar 73 III APO, Lacerta Herschel, binohlava MaxBright II, okuláry Vixen LVW 42, Baader Eduiascopic 35, Hyperion 31 a Click Zoom, TV Apollo 11 a Nagler Zoom 6-3, triedr Kowa XD 8x33 Genesis 
Stačí se podívat na spousty výrobců SW, kteří přešli na subscription a nutí tě platit výpalné každý rok, abys to mohl vůbec používat (např. Adobe)!
Slovy klasika: Ivánku, kamaráde, to bys blil…
Slovy klasika: Ivánku, kamaráde, to bys blil…
Tlustá Berta (Celestron CPC-1100 XLT), Lunt LS60TC, WO ZenithStar 73 III APO, Lacerta Herschel, binohlava MaxBright II, okuláry Vixen LVW 42, Baader Eduiascopic 35, Hyperion 31 a Click Zoom, TV Apollo 11 a Nagler Zoom 6-3, triedr Kowa XD 8x33 Genesis 
- biker.fm
- Věk: 57
- Kontaktovat uživatele:
Cena je velmi mala, pouze cca 21Kc/den. A po roce uz je zadarmo. 
Pozorovani hvezd na nocni obloze = prijemny relax v kazdodennim stresu.
APM 152/1200 nejen na dvojhvezdy a maly triedr Kowa na vylety do hor
Moje fotky na www.astrofotky.cz.
- Psion
- Kontaktovat uživatele:
Já to kupoval v roce 2009 za 171 EUR, dnes je více než dvojnásobná cena, nepočítaje tři pluginy XTerminator, což je dalších 220 USD plus DPH. Každopádně pokud to někdo myslí vážně, tak to nelze nahradit SW zdarma a zvláště pluginy jsou parádní. Škoda, že je nelze používat samostatně, ale chápu to, využívají engine PixInsight.
- biker.fm
- Věk: 57
- Kontaktovat uživatele:
Statisticky kazdy rok o 6% vice k roku 2009. Trend asi zustane zachovan ... Cim dele se bude premyslet, tim to bude jen a jen drazsi.
Pozorovani hvezd na nocni obloze = prijemny relax v kazdodennim stresu.