Slabé komety
Re: Slabé komety
Obávám se, že tohle vysvětlení pánovi stačit nebude, píše totiž na všechny strany a od všech už mu bylo několikrát řečeno, že vizuelní pozorování této komety není možné. Teď objevil astroforum... Je taky zavádějící tvrzení, že byl na hvězdárně v JH odmítnut, nýbrž se mu snažili marně vysvětlit, co jste mu napsali i tady, že takto slabou kometu (navíc v hadonoši, který je ted pres den) neni možné vizuelně pozorovat.
- MaG
- Kontaktovat uživatele:
Myslel jsem si, že musí jít o nějakou sázku s kamarády, když mi kolega vyprávěl, že jste za každou cenu rozhodnut kometu vidět. Na druhé straně, asi bych vás neodmítl a jen vás přesvědčil se kouknout na jiné moc pěkné objekty a komety, kterých bylo vidět třeba koncem roku několik. Inu kometu 2023 A3 vám ale opravdu nikdo neukážeМаксим píše: ↑11. 01. 2026, 17:22 Prosím, pomozte mi spatřit kometu C/2023 A3 (Tsuchinshan–ATLAS). Už více než rok si ji velmi přeji vidět – alespoň na vteřinu či ještě kratší okamžik, klidně jen jako malý bod, a mít jistotu, že je to opravdu ona. Nezáleží mi na tom, jak bude vypadat, nemám žádné další podmínky ani požadavky. Bydlím v Dačicích. Mám vlastní dalekohled F30070 , který byl sice opraven, ale nejsem si jistý, zda je zcela v pořádku. Na hvězdárnách mi bohužel bylo odmítnuto pozorování – třikrát jsem byl na hvězdárně v Jindřichově Hradci a bylo mi odmítnuto i jen pokusit se dalekohled na kometu nasměrovat.Prosím, pomozte nám jako rodině (tři až pět osob) spatřit kometu C/2023 A3 (Tsuchinshan–ATLAS) . Bylo by případně možné pozorovat ji společně s někým zkušenějším?
Martin Gembec, Astronomické události
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Omegon RC8 203/1624, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Omegon RC8 203/1624, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod
- Zbych
- Kontaktovat uživatele:
Ano, snažil jsem se všemožně vysvětlovat a možná nejen já (+ chodily také emaily), že tato kometa prostě vidět není a už nebude. Evidentně marně. Na podzim byly vidět večer snadno tři komety, ale to už je také pryč. Prostě si to chce vzpomenout dříve, když jsou vidět.