Jupiter
- Cztwerec
- Kontaktovat uživatele:
Jupiter 2013-2014
Michale já i tak věřím, že dokážeš svoji techniku využít ještě víc, přeji ti to moc
... Velmi dobrý výsledek!
Lectorem iustus...
Jupiter 2013-2014
Michala ani nekomentuju, prostě zase bomba Jupík.
Dneska (vlastně včera) jsem zase vyrazil do našeho "hasičského klubu" alias hospody, s tím, že v 10 půjdu domů a zkusím Jupitera, protože pak měly přijít mraky. No samozřejmě se to zvrtlo a dorazil jsem v půlnoci. Naběhl jsem na hvězdárničku a stihl před těmi mraky jen jedno videjko. Teď sedím v kotelně dopíjím pivo a Myslivce (ne jako Martina, ale ten alkohol) a upravuju to jediné video, protože ty mraky fakt dorazily. Něco z toho vylezlo. Těšil jsem se na těch 12 volných dní, ale buď bylo hnusně, nebo jsem byl v hospodě, tak aspoň něco, zejtra na to ještě mrknu za střízliva, zatím jsem to prohnal jen Registaxem, zkusím ještě další úpravu, ani nevím které dva měsíce jsem chytil
.
Dneska (vlastně včera) jsem zase vyrazil do našeho "hasičského klubu" alias hospody, s tím, že v 10 půjdu domů a zkusím Jupitera, protože pak měly přijít mraky. No samozřejmě se to zvrtlo a dorazil jsem v půlnoci. Naběhl jsem na hvězdárničku a stihl před těmi mraky jen jedno videjko. Teď sedím v kotelně dopíjím pivo a Myslivce (ne jako Martina, ale ten alkohol) a upravuju to jediné video, protože ty mraky fakt dorazily. Něco z toho vylezlo. Těšil jsem se na těch 12 volných dní, ale buď bylo hnusně, nebo jsem byl v hospodě, tak aspoň něco, zejtra na to ještě mrknu za střízliva, zatím jsem to prohnal jen Registaxem, zkusím ještě další úpravu, ani nevím které dva měsíce jsem chytil
EQ 6R na pilíři + achromát Bresser 127/1200 na hvězdárně, ASI 224 barevná
Jupiter 2013-2014
Ahoj Ludku to je pěkný Jupiter ,já taky točil ve stejnou dobu jsem zvědav co s toho vzejde. 
- MaG
- Kontaktovat uživatele:
Jupiter 2013-2014
Luďku opravdu skvělé, já si myslím, že bys měl pokračovat v tom, jak to prožíváš a fotíš (hospoda - > focení), protože ti pak lezou nejlepší Jupitery Tento je ale daleko daleko nejlepší, co jsi tu sem kdy dal. Škoda, že ti to překazily mraky. (ty samý co jsem se jich bál dnes ráno, ale kometu mi nakonec nezakryly).
Martin Gembec, Astronomické události
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Omegon RC8 203/1624, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Omegon RC8 203/1624, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod
Jupiter 2013-2014
Luďku, máš to moc pěkný. 
Taky jsem fotil Jupíka, ale měl jsem příšerný seeing. Musím ještě zpracovat.
Taky jsem fotil Jupíka, ale měl jsem příšerný seeing. Musím ještě zpracovat.
Meade LX90 8"SCT f/10; AZ-EQ6 GT; Vixen VMC110L; TS Photoline 90/600 APO Triplet; Canon EOS 60Dm; Canon EOS 600D; ASI120MC; ASI178MMC
Jupiter 2013-2014
Ano Luďku tento Jupiter vyzerá úplne ináč ako tie čo si fotil predtým. Buď si mal konečne lepší seeing alebo si niečo lepšie poriešil (ostrenie, temperácia, kolimácia...?)
Gratulujem!
Gratulujem!
mitovka
Jupiter 2013-2014
Děkuju za ohlasy, ještě jsem to prohnal Autostakkertem a zkusil snad lépe. Jinak nic jsem nepořešil, nekolimoval, jen jsem se "vožral
". Jsem zvědav co budu dělat dnes večer na Silvestra? Pít kofolu nebo jít spát :-X!!! Taky jsem to ještě otočil, nad tím jsem v noci moc nedumal.
Jupiter 2013-2014
Jupiter z dnešního rána čas 0:59:57.Newton 150/750,ASI120MC,10mm orthoskopický okulár.Při snímání velice silná mlha či inverze neumožnovali nastavit kratší časy a ikdyž seeing byl slušný nenahrával jsem rychlostí vyší než 16 fps.
Jupiter 2013-2014
Tak konečně jsem se taky dostal k focení Jupitera. Měl jsem dost špatný seeing a vzápětí mi začala namrzat korekční deska, tak jen skromná animace ohniskem 1763mm tedy f/8,7 a kamerou QHY5T.
Zachytil jsem alespoň měsíc IO, jeho stín a výstup z disku Jupitera.
Chce to lepší kameru. :-/
Zachytil jsem alespoň měsíc IO, jeho stín a výstup z disku Jupitera.
Chce to lepší kameru. :-/
Meade LX90 8"SCT f/10; AZ-EQ6 GT; Vixen VMC110L; TS Photoline 90/600 APO Triplet; Canon EOS 60Dm; Canon EOS 600D; ASI120MC; ASI178MMC
Jupiter 2013-2014
Luďku Přidávám se k ostatním... Je to fakt jinej level, než to co jsi fotil dřív. Ten posun je opravdu markantní [smiley=thumbsup.gif]
Aleši opět pěkný snímek... [smiley=thumbup.gif]
Masere měl jsem podobný nápad jen o chvilku později...
NexStar 6SE, 3xBarlow, ASI120MC
Aleši opět pěkný snímek... [smiley=thumbup.gif]
Masere měl jsem podobný nápad jen o chvilku později...
NexStar 6SE, 3xBarlow, ASI120MC
Modifikované Coronado PST, 102/660mm a 150/1200mm, ASI183Mm, ZWO SEESTAR S50, http://astrofotky.cz/~proky, http://www.astrofoto-prokop.cz
Jupiter 2013-2014
Pavle to je nádhera Gratuluji.Nějak si překonal rozlišovací schopnost dalekohledu. 
Jupiter 2013-2014
Masere měl jsem podobný nápad jen o chvilku později... Alespoň ty animace na sebe navazují. ;D
Akorád se ti ten Jupiter parádně stáčí, to si fotil na azimutální montáži?
Máš to krásně ostré, nádhera. Kolik si měl dobu expozice jednotlivých snímků?
Máš to krásně ostré, nádhera. Kolik si měl dobu expozice jednotlivých snímků?
Jupiter 2013-2014
Chlapi, pěkné Jupitery, Prokyho animace je bomba, ten seeing musel být úžasný. Přiznám se, že jak přišly kolem druhé ty mraky, sbalil jsem to a šel to do kotelny, při popíjení upravovat. Pak Jupík kolem půl čtvrté vylezl z mraků, tak jsem to zkusil znovu a bylo to diametrálně horší. Dám sem potom ještě obrázek, ale bylo to už docela o něčem jiném, takže opravdu seeing je asi rozhodující faktor!
Jen pro ilustraci, takhle to vypadalo o 1,5hod.později :-[:
Jen pro ilustraci, takhle to vypadalo o 1,5hod.později :-[:
Jupiter 2013-2014
Máš to krásně ostré, nádhera. Kolik si měl dobu expozice jednotlivých snímků? Mám bohužel AZ montáž, proto to stáčení. Měl jsem nastavenu expozici na 0,028s na snímek. Jsem celkem mile překvapenej co s toho vylezlo, protože při snímaní to moc nevypadalo..
Máš to krásně ostré, nádhera. Kolik si měl dobu expozice jednotlivých snímků? Mám bohužel AZ montáž, proto to stáčení. Měl jsem nastavenu expozici na 0,028s na snímek. Jsem celkem mile překvapenej co s toho vylezlo, protože při snímaní to moc nevypadalo..
Modifikované Coronado PST, 102/660mm a 150/1200mm, ASI183Mm, ZWO SEESTAR S50, http://astrofotky.cz/~proky, http://www.astrofoto-prokop.cz