Obecně k moderátorům
Obecně k moderátorům
Z toho mam dojem, ze tohle forum je spis pro moderatory, nez pro lidi.
A kdyz uz jsme u toho, tak mam jeden dotaz: dvakrat (a nebo to bylo dokonce trikrat) jsem v tematu o prechodu Venuse 2012 vznesl dotaz, jestli nekdo nevi, kde najit dlouhodobou predpoved pro datum 6. cervna. Pokazde se stalo, ze do druheho dne muj dotaz zmizel. Zadne "odpovedi, ktere sem nepatri, byly presunuty do tohoto tematu" se neobjevilo. Prispevek proste beze stopy zmizel. U jinych prispevku se mi to ale nestalo. Tomu vubec nerozumim.
Statis
A kdyz uz jsme u toho, tak mam jeden dotaz: dvakrat (a nebo to bylo dokonce trikrat) jsem v tematu o prechodu Venuse 2012 vznesl dotaz, jestli nekdo nevi, kde najit dlouhodobou predpoved pro datum 6. cervna. Pokazde se stalo, ze do druheho dne muj dotaz zmizel. Zadne "odpovedi, ktere sem nepatri, byly presunuty do tohoto tematu" se neobjevilo. Prispevek proste beze stopy zmizel. U jinych prispevku se mi to ale nestalo. Tomu vubec nerozumim.
Statis
Obecně k moderátorům
Já mám dojem, že moderátoři jsou tu pro fórum a pro lidi a že dělají dobrou práci, za niž jim tímto děkuji.
PetrV
PetrV
- Karell
- Kontaktovat uživatele:
Obecně k moderátorům
Petře dík, určitě i za ostatní spolupachatele Statisi, dojem můžeš mít jakýkoliv, ovšem téměř 250 000 příspěvků ve více než 14 tisících tématech hovoří o něčem naprosto odlišném. Tvoje dotazy k přechodu Venuše se týkaly počasí v tento den a ptát se na něco podobného 7. dubna je přece pitomost. Nikdo jiný to vysvětlovat nepotřeboval.
Obecně k moderátorům
MilAn: mám dotaz, proč se přesouvají odpovědi do tohoto tématu a nenapíše se že jsou odstraněny? Stejně k nim nikdo jiný než moderátor přístup nemá.Na to ti mohu klidně odpovědět, stačí se zeptat.
Kontroverzní příspěvky nemažu, protože okamžitě po nich si autor stěžuje a pokračuje . Přesouvám je tam, kam mohou moderátoři, a pokud mají na ten zásah jiný názor, mohou mě na to upozornit a lze zjednat i nápravu. Dá se tím předejít nesmyslnému flame.
Na rozdíl od tebe, Honza Ebr vidí ten příspěvek, který naprosto nesouvisí s tématem a vyjadřuje se jen k předchozímu diskutujícímu.
Honzo promiň , ale věty o lenosti moderátorů a hlavně to, co píšeš ty, že udělá nelíný moderátor, to je hezká pitomost.
Budu-li líný, tak přeci smažu příspěvek, nebude tam žádná hláška a nikdy se nikdo nedozví, kdo to kdy smazal.
To, co píšeš ty , že udělá nelíný moderátor, to, že to přesune a pak po sobě zamete stopy - tak to je vrchol alibismu a podlosti. Ten , kdo to dělá, by snad radši neměl moderovat.
Onem příspěvek, který jsem před 12 dny přesunul je zde :
Soukromé zprávy jsem si od Vás zablokoval proto že mě v nich napadáte skoro za každou moji reakci na Váš příspěvek.
Kontroverzní příspěvky nemažu, protože okamžitě po nich si autor stěžuje a pokračuje . Přesouvám je tam, kam mohou moderátoři, a pokud mají na ten zásah jiný názor, mohou mě na to upozornit a lze zjednat i nápravu. Dá se tím předejít nesmyslnému flame.
Na rozdíl od tebe, Honza Ebr vidí ten příspěvek, který naprosto nesouvisí s tématem a vyjadřuje se jen k předchozímu diskutujícímu.
Honzo promiň , ale věty o lenosti moderátorů a hlavně to, co píšeš ty, že udělá nelíný moderátor, to je hezká pitomost.
Budu-li líný, tak přeci smažu příspěvek, nebude tam žádná hláška a nikdy se nikdo nedozví, kdo to kdy smazal.
To, co píšeš ty , že udělá nelíný moderátor, to, že to přesune a pak po sobě zamete stopy - tak to je vrchol alibismu a podlosti. Ten , kdo to dělá, by snad radši neměl moderovat.
Onem příspěvek, který jsem před 12 dny přesunul je zde :
Soukromé zprávy jsem si od Vás zablokoval proto že mě v nich napadáte skoro za každou moji reakci na Váš příspěvek.
lepší rada žádná než špatná
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
- Honza Ebr (honza42)
Obecně k moderátorům
Jasně, miten odkaz může být užitečný pro moderátory - ale vzhledem k tomu, jak málo se toho maže (přesouvá), tak není přeci problém se podívat do té odpadní sekce a najít si to.
Já si myslim, že to lidi mate, zvlášť když je tam odkaz, který je pro ně slepý - a přitom někdy nemusí být (když to moderátor přesune jen do jiné normální sekce), takže to vždycky musí vyzkoušet.
Já sem přece neřikal, že má moderátor zametat stopy, ale spíš tyhle mírně absurdní stopy (které navíc vedou k opakovaným diskuzím na tohle téma) nahradit srozumitelnějšímí stopami - ale je to skutečně drobnost, nic kvůli čemu bych chtěl, aby ses na mě rozčiloval, takže klidně můžu vzít všechno zpět.
Já si myslim, že to lidi mate, zvlášť když je tam odkaz, který je pro ně slepý - a přitom někdy nemusí být (když to moderátor přesune jen do jiné normální sekce), takže to vždycky musí vyzkoušet.
Já sem přece neřikal, že má moderátor zametat stopy, ale spíš tyhle mírně absurdní stopy (které navíc vedou k opakovaným diskuzím na tohle téma) nahradit srozumitelnějšímí stopami - ale je to skutečně drobnost, nic kvůli čemu bych chtěl, aby ses na mě rozčiloval, takže klidně můžu vzít všechno zpět.
Taurus 500/2100, Paracorr, 24 a 14 mm ES 82 st., Nagler 9, Radian 6, Kasai 4, UHC, OIII a Hbeta. 200D a 250D, Canon 10-18/4.5-5.6, 24/2.8, 50/1.8, 85/1.8, 70-200/4L, 400/5.6L, SW MAK 127 a 90, TAL MT-3S
- Martin Vyskočil
- Věk: 44
Obecně k moderátorům
Já rovněž jako Honza preferuji úpravu generovaného odkazu. Těch přesunutých příspěvků nebývá moc a lze to i bez odkazu jednoduše dohledat. A uživatelé nejsou zmatení.
TS 15x70, "Ostříží oko" 60/1040 (refraktor vlastní konstrukce)
Obecně k moderátorům
Tvoje dotazy k přechodu Venuše se týkaly počasí v tento den a ptát se na něco podobného 7. dubna je přece pitomost. Nikdo jiný to vysvětlovat nepotřeboval.
Odpoved na otazku, ktera "je prece pitomost", uz davno znam. Nasel jsem si ji na internetu pomoci Googlu. Uz nekdy kolem toho 7. dubna, jak rikas (nenosim v hlave datum). Proste dlouhodobou predpoved pro 6. 6. jsem si nasel jinde. Bez problemu.
Mam tomu tedy rozumet tak, ze ty, Karell, jsi mi to smazal, a ze jsi "liny moderator", ktery nepresouva do "tohoto tematu" ani jinam, ale maze beze stopy pokazde, kdyz se mu nejaka otazka zda jako "pitomost"?
Statis
Odpoved na otazku, ktera "je prece pitomost", uz davno znam. Nasel jsem si ji na internetu pomoci Googlu. Uz nekdy kolem toho 7. dubna, jak rikas (nenosim v hlave datum). Proste dlouhodobou predpoved pro 6. 6. jsem si nasel jinde. Bez problemu.
Mam tomu tedy rozumet tak, ze ty, Karell, jsi mi to smazal, a ze jsi "liny moderator", ktery nepresouva do "tohoto tematu" ani jinam, ale maze beze stopy pokazde, kdyz se mu nejaka otazka zda jako "pitomost"?
Statis
Obecně k moderátorům
statis: tahle otázka je, když ne pitomost, tak naprosto naivní. Ale odpověď je naprostá pitomost. I když ti ji našel strejda google. a pitomosti do AF nepatří.
Pokud tě ale zajímá předpověď s přesností na 50%, můžeš se zeptat kdejakého dementa, a bude mít pravdu. Můžeš tomu věřit.
Pokud tě ale zajímá předpověď s přesností na 50%, můžeš se zeptat kdejakého dementa, a bude mít pravdu. Můžeš tomu věřit.

Obecně k moderátorům
Koukám, že se tady mažou "nepohodlný" příspěvky. Zajímavé...
- Karell
- Kontaktovat uživatele:
Obecně k moderátorům
Momentálně jsem tady z moderátorů sám, neumím si představit, že by v tomto vlákně někdo smazal příspěvek bez oznámení, nemohl sis ho omylem smazat sám?
Edit:ve smazaných nic není
Edit:ve smazaných nic není
Obecně k moderátorům
Ve svém příspěvku jsem argumentoval, že názory, na kterých se zakládá toto vlákno, jsou zpátečnické a pro amatérskou astronomii kontraproduktivní. Reagoval na něj Algol77. Nevidím důvod, proč bych mazal vlastní názor, za kterým si stojím. No holt, když se někomu na "vyšších" místech něco nelíbí, řešení je promptní, že? Na druhou stranu to není poprvé, co se mi to stalo.
Obecně k moderátorům
Assasine, neboj, mě se to taky stává. Minule jsem chtěl založit vlákno na společný nákup knih z ameriky, že by došlo k rozložení poštovného a prý jsem velký podnikavec a dělám to za svým ziskem, takže neboj, nejsi sám.
Dobson 300/1750 - Drbohlav
Sw ED80 + CG-5 Adv. + Sw 70/500 + Autoguider by Mmys
Achromat 150/1200
Sw ED80 + CG-5 Adv. + Sw 70/500 + Autoguider by Mmys
Achromat 150/1200
- Karell
- Kontaktovat uživatele:
Obecně k moderátorům
Ty jsi vysvětlení příslušného moderátora dostal. A zkus se na ten problém podívat alespoň trochu objektivně.
- MaG
- Kontaktovat uživatele:
Obecně k moderátorům
Karel tu není sám, ale možná se musí počkat na vysvětlení. Ani já nic rovnou nemazal.
Martin Gembec, Astronomické události
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Omegon RC8 203/1624, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Omegon RC8 203/1624, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod
Obecně k moderátorům
Assasine, neboj, mě se to taky stává. Minule jsem chtěl založit vlákno na společný nákup knih z ameriky, že by došlo k rozložení poštovného a prý jsem velký podnikavec a dělám to za svým ziskem, takže neboj, nejsi sám.Přestaň alespoň LHÁT
..................
Abych předešel dalším výmyslům na toto téma, vkládám sem kopii příspěvku, který zdůvodňoval, proč byt tvůj příspěvek smazán:
Vzhledem k tomu, že jsi zde nedávno inzeroval, že máš zájem rozjet astro e- shop a začínáš takhle okatě, byl příspěvek smazán. Tato literatura je běžně k dostání u našich dodavatelů astro techniky.
Jakákoliv inzerce tohoto druhu se na AF nepovoluje - viz pravidla.
..................
Abych předešel dalším výmyslům na toto téma, vkládám sem kopii příspěvku, který zdůvodňoval, proč byt tvůj příspěvek smazán:
Vzhledem k tomu, že jsi zde nedávno inzeroval, že máš zájem rozjet astro e- shop a začínáš takhle okatě, byl příspěvek smazán. Tato literatura je běžně k dostání u našich dodavatelů astro techniky.
Jakákoliv inzerce tohoto druhu se na AF nepovoluje - viz pravidla.