Vyzkoušejte si zpracování
mich1: i kdyz mam za cely tyden postprocessingu plne zuby, tak Tvym datum jsem nemohl odolat spatny flat a barvy jsem napravil v demo verzi pixinsight (dbe a color calibration, ale i tak je tam porad videt ten velky kruh uprostred po spatnem/zadnem flatu) a zbytek v PS.
Ondřej Kozáčik
Dalekohledy: SW Esprit 80
Montaz: HEQ-5 Syntrek
CCD: ATIK 383L+, QHY5, ZWO ASI 2600 MC Pro
Filtry: IDAS P2, Baader Ha 3,5nm
No jo to kolecko je hrozny, ale myslim, ze to neni zpusobene flatem. Rekl bych ze to je svetlo co jde zepredu na stenu tubusu, protoze oproti ty m101 je to mnohem mnohem slabsi a jedine zmena byla ze jsem vyrobil pulmetroou rosnici na predek co funguje jako stinitko. Ono se tech 60 kamionu co v prumeru projede behem jedne expozice musi nekde projevit Jak presne jsi delal ty barvy ?
newton 30 cm, eq6
http://pixinsight.com/videos/NGC1808LRGB-vperis/en.html
koukni na konec prvniho videa, je to tam pekne ukazane na podobne fotce galaxie. pomohlo to i me fotce ifn od toho zlutohendeho nadechu.
koukni na konec prvniho videa, je to tam pekne ukazane na podobne fotce galaxie. pomohlo to i me fotce ifn od toho zlutohendeho nadechu.
Ondřej Kozáčik
- Karell
- Kontaktovat uživatele:
Martin nespolupracuje kvůli nějaké formalitě typu maturita na gymnáziu, tak pokud byste někdo měl chuť zkusit si zpracovat NGC6543 a zjistit, jestli z toho nelze získat lepší výsledek, tady máte příležitost:
NGC6543
NGC6543
- Cztwerec
- Kontaktovat uživatele:
Mám blbej dotaz, takže nebudu čekat ani odpověď, ale jen se zeptám.
Zkoušeli jsme Newtona na planety, u mě je to po 10 letech co ho držím v ruce a zarazila mě jedna věc, slabší duch rezonující na kotoučku planety jedním definovaným směrem.
U kolegů jsem si toho nikdy nevšiml, u svých katadioptrů také ne.
Na Googlu jsem našel pouze problém u SN od Meade a podobně.
Co ty duchy způsobuje? Pavouk, seeing, nekolmost v sestavě (Barlow, filtry...), neb kolimace?
Díky tomu, že kolimátor nemá svoji objímku, kolimaci jsme museli provádět nahrubo a pak již jen na hvězdě.
Majitelé nejrozšířenějších dalekohledů, můžete odpovědět na tuto otázku?
Zachycené video mohu poslat.
Díky Martin
Takže zde to je
A protože jsem kopejtko, tak jsem si samozřejmě nechal HC od montáže doma. Zahrál jsem si na dobsonistu na paralaktice. kolimaci jsem ani nezkoušel, bez jemných pohybů to šlo těžko. Hvězda pro test má jméno Arcturus
Jednotlivé framy:
https://picasaweb.google.com/1050086418 ... 144/Newton#
Video (omluvte kvalitu):
http://uloz.to/xdj1yT7/mars-r-12-04-2012-212016-avi
Data jen primární ohnisko a kamerka, nic víc... Zrcadlo povolené jako plaváček, navolno, abych měl dobrý výchozí bod bez pnutí pro test.
Doufám, že to alespoň k něčemu bude.
Zkoušeli jsme Newtona na planety, u mě je to po 10 letech co ho držím v ruce a zarazila mě jedna věc, slabší duch rezonující na kotoučku planety jedním definovaným směrem.
U kolegů jsem si toho nikdy nevšiml, u svých katadioptrů také ne.
Na Googlu jsem našel pouze problém u SN od Meade a podobně.
Co ty duchy způsobuje? Pavouk, seeing, nekolmost v sestavě (Barlow, filtry...), neb kolimace?
Díky tomu, že kolimátor nemá svoji objímku, kolimaci jsme museli provádět nahrubo a pak již jen na hvězdě.
Majitelé nejrozšířenějších dalekohledů, můžete odpovědět na tuto otázku?
Zachycené video mohu poslat.
Díky Martin
Takže zde to je
A protože jsem kopejtko, tak jsem si samozřejmě nechal HC od montáže doma. Zahrál jsem si na dobsonistu na paralaktice. kolimaci jsem ani nezkoušel, bez jemných pohybů to šlo těžko. Hvězda pro test má jméno Arcturus
Jednotlivé framy:
https://picasaweb.google.com/1050086418 ... 144/Newton#
Video (omluvte kvalitu):
http://uloz.to/xdj1yT7/mars-r-12-04-2012-212016-avi
Data jen primární ohnisko a kamerka, nic víc... Zrcadlo povolené jako plaváček, navolno, abych měl dobrý výchozí bod bez pnutí pro test.
Doufám, že to alespoň k něčemu bude.
Lectorem iustus...
Neviděl bych v tom žádný větší problém. Vadí tam packy, co drží primár ( tak to je u většiny Newtonů.). Dal bych tam kruhovou clonku takového průměru, aby se packy schovaly ( stačí lehce přilepit na packy).Výrazně se tím zlepší obrys a "chlupatost" obrazu. Vedlejším efektem kromě toho, že zmizí rušivé paprsky od pacek, bude i to, že se zastíní vlastní okraj zrcadla, ( kde přechází parabola nekontrolovaně v okraj - a to ať sleštěný nebo zdvižený ) a bude ostře definovaná vstupní apertura přístroje
lepší rada žádná než špatná
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
- MaG
- Kontaktovat uživatele:
Navazuji na diskuzi v sekci Snímky. Protože nemám vhodný SW ani čas, prosím případného nadšence o složení snímků ISS z videa do jednoho záběru. Děkuji a případně prosím o nastínění SW a postupu. Díky, Martin.
Zde stahujte 22 MB.
Zde stahujte 22 MB.
Martin Gembec, Astronomické události
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Omegon RC8 203/1624, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Omegon RC8 203/1624, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod
staci takhle?
pouzij jednoduchy trik pokud standardne software umi zpracovat maximum, tak mu predhod negativy a vysledek preved negativem zpet (ja jsem pouzil stack maximum v DSS)
Honza
pouzij jednoduchy trik pokud standardne software umi zpracovat maximum, tak mu predhod negativy a vysledek preved negativem zpet (ja jsem pouzil stack maximum v DSS)
Honza
UL dobson 300/1500 (nitelite), Triedr Nikon 7x50, Canon 40Dm, SW ED 80/600, SW Newton 200/1000, AZ-4, NEQ-6 SS, AG by MMys (80/400)
- MaG
- Kontaktovat uživatele:
Neřekl jsi jak si to dokázal edit: dík za dodatek.
Ale vzhledem k tomu, že know how zůstalo v KaLu, můžu napsat Photo by Aleš, Martin and Honza, KaL
Nezdá se ti, že to selektivně místy rozmazal, hlavně vpravo dole? Cílem bylo udělat video v reálném čase, tohle je ale pěkný bonus.
Ale vzhledem k tomu, že know how zůstalo v KaLu, můžu napsat Photo by Aleš, Martin and Honza, KaL
Nezdá se ti, že to selektivně místy rozmazal, hlavně vpravo dole? Cílem bylo udělat video v reálném čase, tohle je ale pěkný bonus.
Ja som to tiez skusil, ale boli tu rychlejsi... :)
Spracovanie v IRIS-e, negativy zlozene funkciou add_max2, trosicku "pokrivkovane" v AstroArte... ale je to takmer zhodne, ved co ine sa z tym da spravit.
Spracovanie v IRIS-e, negativy zlozene funkciou add_max2, trosicku "pokrivkovane" v AstroArte... ale je to takmer zhodne, ved co ine sa z tym da spravit.
Orion N200/900, NEQ6Pro, CG5Adv, CCD Astropix 1.4+, Astropix 4.0, Canon 5D a 600D, Ivan Majchrovič, ivan(bodka)bpu(slimak)chello(bodka)sk
- MaG
- Kontaktovat uživatele:
Skvěle, tohle je pěkný bonus. Jak píšeš, z videa se s tím více dělat nedá, ale teď je to asi ideální 
- palkog
- Věk: 32
- Kontaktovat uživatele:
Skusil som to v programe Startrails (http://www.startrails.de/html/software.html), ktory sluzi hlavne na skladanie stop hviezd.
Fotky som najprv invertoval a po zlozenim som to intvertoval naspat.
Fotky som najprv invertoval a po zlozenim som to intvertoval naspat.
Web, Astrofotky
- SW 200/1000, SW ED 72/420, Coronado PST
- EQ-5Pro, StarAdventurer
- Canon 600D, 6D, ASI224MC, Neptune-C II
- 18-55mm, 28-80mm, Tamron 70-300mm, Zeiss Pancolar 50mm, Zeiss Sonnar 180mm, Takumar 135mm; Samyang 8mm fisheye, 14mm, 20mm, 500mm
- Vlastimil Vojáček (máčka)
- Kontaktovat uživatele:
Zaboha se nemůžu domluvit s Registaxem, aby mi nějak zarovnal Venuši z tohoto videa.. Točil jsem ji ve čtvrtek v poledne.. Jedná se o výstup z EOS Camera Movie record. Ani při zarovnání v Castratoru jsem nebyl úplně úspěšný. (aby video vzal Castrator je třeba jej třeba ve VirtualDub převést na nekomprimované avi)
Stejnak si i výstup z castratoru Registax sám rozházel 'jak chtěl'.
Zkoušel jsem i Autostakkert 2, ale s tim si nějak nerozumim..
soubor má 463MB
http://uloz.to/xsoYQRk/out-30-avi
tak kdyby měl někdo chuť...rád bych věděl, jestli to vůbec jde..
Stejnak si i výstup z castratoru Registax sám rozházel 'jak chtěl'.
Zkoušel jsem i Autostakkert 2, ale s tim si nějak nerozumim..
soubor má 463MB
http://uloz.to/xsoYQRk/out-30-avi
tak kdyby měl někdo chuť...rád bych věděl, jestli to vůbec jde..
NWT 256/1200, NWT114/900, Malokuk, Skymaster 15*70
http://www.vlastimilvojacek.cz
http://www.vlastimilvojacek.cz
- Tomáš Grygarčík
- Věk: 37
- Kontaktovat uživatele:
Zkusil jsem to a nejlépe vypadá toto:
Problém je podle mne rozdvojený obraz už ve videu.
Problém je podle mne rozdvojený obraz už ve videu.
SW 200/1000, SW 200/800, SW130/650PDS, TS Photoline 72mm f/5.5 APO, LUNT Ha 60/500 B1200
ZWO ASI1600MM Pro, 2×QHY-5 mono, OM-1 mark II, E-M1 mark III, E-M1 mark II mod
SW EQ6-R, SW HEQ-5 SS, TS AZGP, vlastní dobsonova montáž
FITS prohlížeč
ZWO ASI1600MM Pro, 2×QHY-5 mono, OM-1 mark II, E-M1 mark III, E-M1 mark II mod
SW EQ6-R, SW HEQ-5 SS, TS AZGP, vlastní dobsonova montáž
FITS prohlížeč