Jejich zpracování je ale pořád především na člověku, takže kdoví co z toho nakonec vytáhnu...
Ty jsi vlastně řekl ale úplný nesmysl a přitom sis pak odpověděl
- přijde mi ta šmouha jako vyskládaná z koleček (obrázku primáru s středovým zastíněním) z nichž jedno je nad ní samostatné. Prostě kousek před kameru něco stíní (a vrhá stín těch koleček - středově zastíněného primáru) a stín se po čipu pohybuje díky "nepevné optické cestě". Pokud nepointuješ a skládáš ze spousty obrázku, tak si ten pohyb vyrobíš i tím složením (stín je stále na stejném místě čipu, ale obraz se po něm posouvá a složením vytvoříš pohyb - šmouhu)Jarous1 píše:Ohledně pohybu sekundáru netuším. Ono to dělá dost podobný, ne-li stejný, vzor i při jiných polohách dalekohledu, což by asi mělo udělat tu šmouhu pokaždé jinou, nepletu-li se. Takže mi to přijde opravdu jako něco, co tam je někde v cestě světlu...
Také mi moc nejde do hlavy, že se to tam objeví až při těch dlouhých časech...
- pak se ti tam během te expozice to stínění musí pohybovat - nevlaje ti tam nějaké smítko na pavučině a ve větru se houpá, nebo nepochoduje tam rovnou pavouk?Jarous1 píše:Skládáním to také není, je to už na jednotlivých zdrojových snímcích, viz na ukázku jeden z nich, nijak neupravený, jenom zmenšený.