Frýdek Místek a okolí
Frýdek Místek a okolí
Toš iděme do Bafana, včil jsem vyutěral čipa od snoplu a bateriu mam těš naladovanu. Roby si juš poradiju a my ten Kšenžyc odfotime.
Murphyho zákon seeingu: Seeing je nejhorší v okamžiku expozice.
dobson 400/1828, dobson 305/1500 na paralaktickém stolku, MAK 127, MTO, SKYMASTER 15x70
http://astrofotky.cz/~aquarius
dobson 400/1828, dobson 305/1500 na paralaktickém stolku, MAK 127, MTO, SKYMASTER 15x70
- biker.fm
- Věk: 58
- Kontaktovat uživatele:
Frýdek Místek a okolí
Tak dla vszystkich, jak bende fajne i nebende padat jakis takis svinstvo z mraku, jedemy k bafanovi, milan1960 mi to tak pred chvilum stvierdzil po telefonu.
Pozorovani hvezd na nocni obloze = prijemny relax v kazdodennim stresu.
APM 152/1200 nejen na dvojhvezdy a maly triedr Kowa na vylety do hor
Moje fotky na www.astrofotky.cz.
Frýdek Místek a okolí
Co to znači kurde? To teraz misto dalekohleduv bendžemy krowki vozič do Bafana????
[smiley=rolleyes.gif] ;D
[smiley=rolleyes.gif] ;D
Maksutov-cassegrain 152/1900, bino Bresser 16x50, 2x zahradní malotraktor, 1x štípač na dřevo, srovnávačka s protahem 400, spodní fréza, 1x tragáč, atd
- biker.fm
- Kontaktovat uživatele:
Frýdek Místek a okolí
No nic, snad někdy příště.... idu na kelišek
JuraAhoj Juro, prave jsem se vratil domu ze setkani. Kdyz budes chtit, samozrejme prijed za nami.. Dnes, tedy vlastne vcera, jsme se sesli k veceru a to uz nikdo z nas nebyl na netu, tak jsme Ti nemohli odpovedet na Tvuj dotaz. Takze priste.
Standa
JuraAhoj Juro, prave jsem se vratil domu ze setkani. Kdyz budes chtit, samozrejme prijed za nami.. Dnes, tedy vlastne vcera, jsme se sesli k veceru a to uz nikdo z nas nebyl na netu, tak jsme Ti nemohli odpovedet na Tvuj dotaz. Takze priste.
Standa
Frýdek Místek a okolí
Pro ccerdo: rádi Tě uvidíme 
Včerejší setkání bylo vyjímečné nezvykle dobrým seeingem a jasnou oblohou. Sešlo se spousta zajímavé optiky, kamer a příslušenství. Díky Bafanovi za zázemí a poskytnutí techniky k testům.
Včerejší setkání bylo vyjímečné nezvykle dobrým seeingem a jasnou oblohou. Sešlo se spousta zajímavé optiky, kamer a příslušenství. Díky Bafanovi za zázemí a poskytnutí techniky k testům.
Murphyho zákon seeingu: Seeing je nejhorší v okamžiku expozice.
Frýdek Místek a okolí
Zdar chlapci,
byl bych přijel i nečekán a nezván, ale nevím kde se scházíte, adresa u Bafana mi přišla příliš neadresná....Nechtěl bych dopadnout jako krátky sloupec v lidovkách: "hledaje kolegy astronomy v oblasti beskydska, byl nalezen ohlodán divou zvěří...." ;D
PS : od dnešního rána se ze mne stává dědek protiva....
Jura
...už začínám být na šrot...
byl bych přijel i nečekán a nezván, ale nevím kde se scházíte, adresa u Bafana mi přišla příliš neadresná....Nechtěl bych dopadnout jako krátky sloupec v lidovkách: "hledaje kolegy astronomy v oblasti beskydska, byl nalezen ohlodán divou zvěří...." ;D
PS : od dnešního rána se ze mne stává dědek protiva....
Jura
...už začínám být na šrot...
- biker.fm
- Kontaktovat uživatele:
Frýdek Místek a okolí
To ccerdo:
Poslal jsem Ti SZ.
Poslal jsem Ti SZ.
-
milan1960
Frýdek Místek a okolí
Ahoj Tento pátek 1.5.09 proběhlo 18.astrosetkání v Metylovicích.Počasí nám tentokráte přálo a seeing byl nadprůměrně dobrý......Více a pár fotek ze setkání je na mých stránkách http://www.milan1960astro.webgarden.cz/ ... osetkani-v Milan 
- milan kuhejda
Frýdek Místek a okolí
nazdar kamarádi,pomalu třeba začít uvažovat o scenáři 19tého astrobirrelkofolapárty v Metylkách dne 29.5 tohoto roku ;D.
Účast zatím potvrdili:Aquarius,Milan 1960,Fídler a já.V případě humus počasí/setrvalý déšť,krupobití,záplavy,zemětřesení a jiné přírodní katastrofy/by se operativně posunulo na jindy,co vy na to?
nazdar Milan
P.S. pro ccerdo-zavolej mi na 603 276 405 a já ti řeknu kde to je aby jsi nebyl ohlodán a případně přepaden. ;D
Účast zatím potvrdili:Aquarius,Milan 1960,Fídler a já.V případě humus počasí/setrvalý déšť,krupobití,záplavy,zemětřesení a jiné přírodní katastrofy/by se operativně posunulo na jindy,co vy na to?
nazdar Milan
P.S. pro ccerdo-zavolej mi na 603 276 405 a já ti řeknu kde to je aby jsi nebyl ohlodán a případně přepaden. ;D
Frýdek Místek a okolí
Ahoj, minule jsem chyběl, teď bych to rád dohnal. Takže potvrzuji účast.
David
David
- biker.fm
- Kontaktovat uživatele:
Frýdek Místek a okolí
Ahoj, urcite taky se dostavim a snad i to pocasi nam dopreje fajn bezmracnou oblohu.
Standa
Standa
Frýdek Místek a okolí
Ahoj přátelé,dcera slíbila,že mě do Metylovic na chvíli přiveze,takže alespoň na hodinku bych se zúčastnil.Už mi to moc chybí.Bob.
P.S. Snad se objeví i Koper.
P.S. Snad se objeví i Koper.
Orion Optics UK 500/2000
Frýdek Místek a okolí
Jsem sice jen divák ale taky hlásím učast pokud bude počasí.Honza z Klimkovic
Triplet TS 115/800 a triedry různých značek a velikostí