Astronomický humor

Nezávazné povídání o všem, co se týka astronomie.
Odpovědět
VK

Astronomický humor

Příspěvek od VK »

Někteří lidé opravdu takhle přemýšlejí.

Já jsem jednou jel trolejbusem z hradecké hvězdárny, bylo to někdy v 1. polovině 90. let, jedna paní si ke mně přisedla a zeptala se, jestli jedu z hvězdárny. Když jsem odpověděl, že ano, začala ze mě dolovat, co prý říkají hvězdy. Nevěděl jsem, co jí na to mám říci. Ona to konkretisovala, že chce vědět, co má zítra dělat (podle hvězd). Tahala to ze měn tak dlouho, až jsem si něco vymyslel, a řekl jí to. Byla mou odpovědí zjevně uspokojena.

V. K.
Risben

Astronomický humor

Příspěvek od Risben »

VK napsal: Někteří lidé opravdu takhle přemýšlejí.

Já jsem jednou jel trolejbusem z hradecké hvězdárny, bylo to někdy v 1. polovině 90. let, jedna paní si ke mně přisedla a zeptala se, jestli jedu z hvězdárny. Když jsem odpověděl, že ano, začala ze mě dolovat, co prý říkají hvězdy. Nevěděl jsem, co jí na to mám říci. Ona to konkretisovala, že chce vědět, co má zítra dělat (podle hvězd). Tahala to ze měn tak dlouho, až jsem si něco vymyslel, a řekl jí to. Byla mou odpovědí zjevně uspokojena.

V. K.Třeba si Vláďo vsadila druhý den sportku a dneska je za vodou ;D.
Risben
New 170/1020 i s paralaktickou montáží, vše vlastní výroba&&Rf WO Megrez 90/621 FD APO, CG-5, HEQ-5 SynScan&&Okuláry Tele Vue, Vixen&&Triedr Celestron SkyMaster 12x60&&Canon 300D
VK

Astronomický humor

Příspěvek od VK »

Uspokojena byla už v tom trolejbuse. Od té doby jsem ji neviděl. Čísla do sportky jsem jí neradil a následující den byla neděle, takže by si ani vsadit nemohla. Ta radost byla trochu jiného původů (určitý druh zatmění rozumu - ale "do vesela").

V. K.
Eryn
Kontaktovat uživatele:

Astronomický humor

Příspěvek od Eryn »

Zámena astronómie s astrológiou je starý známy jav. Ja som kedysi mala prednášku v našej triede a pokúšala som sa spolužiakom krvopotne vysvetliť, že súhvezdia nie sú to isté čo znamenia a že Slnko bolo v čase ich narodenia aj tak v inom súhvezdí, aký je názov ich znamenia, a tak ďalej a tak ďalej. Inými slovami, že astrológia je blud a hlavne že nemá s astronómiou nič spoločného. Po skončení môjho monológu prišli na rad otázky. Prvá otázka: "A vieš čítať aj z ruky?" ;D

Tomuto sa teda hovorí hádzať hrach na stenu...
Rudy

Astronomický humor

Příspěvek od Rudy »

VK napsal: Uspokojena byla už v tom trolejbuse.
V. K.Bola uspokojena v trolejbuse a priamo pred ocami spolucestujucich?
Rudy BASE ( Bojnice Amateur Space Ear ) "To invent, you need a good imagination and a pile of junk" - Thomas Alva Edison
psmolly

Astronomický humor

Příspěvek od psmolly »

Bože můj. To snad neni možný. ::) ;D
SW newton 254/1200, EOS 300D, Philips SPC 900nc, Canon A590is,  EQ2, malokuk SW 80/400     http://www.astroam.estranky.cz http://www.firesportcheb.estranky.cz
VK

Astronomický humor

Příspěvek od VK »

Rudy napsal:
Bola uspokojena v trolejbuse a priamo pred ocami spolucestujucich?
Ano, přesně tak. Ale moc cestujících tam nebylo, navíc to byl kloubový trolejbus a ještě takový ten starší, poměrně hlučný. Takže cestující příliš nevnímali náš rozhovor.

V. K.
MIZ

Astronomický humor

Příspěvek od MIZ »

Myslíte si, že má cenu takovým lidem vysvětlovat, že žádné horoskopy, znamení apod. nefungují? Že to je v lepším případě zábava a v horším byznys? Já se o to občas pokouším, ale bezvýsledně. >:(
Ale to už odbočujeme od humoru...
Mé distribuované výpočty: BOINC, nonBOINC
MilAN
Věk: 76

Astronomický humor

Příspěvek od MilAN »

Rudy napsal:
Bola uspokojena v trolejbuse a priamo pred ocami spolucestujucich?
Ale ono jich tam opravdu nebylo moc.... ;D ;D ;D
lepší rada žádná než špatná
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
VK

Astronomický humor

Příspěvek od VK »

MIZ napsal: Myslíte si, že má cenu takovým lidem vysvětlovat, že žádné horoskopy, znamení apod. nefungují? Že to je v lepším případě zábava a v horším byznys? Já se o to občas pokouším, ale bezvýsledně.  >:(
Ale to už odbočujeme od humoru...
Já s horoskopy ani s astrologií nemám problém.

Té paní jsem tenkrát popsal pravdivě některé hlavní úkazy na obloze, a pak jsem je podle vlastní fantasie interpretoval. Vpodstatě jsem jí vysvětlil, že zítřek bude jeden z nejlepších dní. A ona byla (pochopitelně) spokojená.

V. K.
Maros

Astronomický humor

Příspěvek od Maros »

Sakra..ja pokial moju uspokojim,tak to chvilku trva..no jo..kto vie tak vie ;D ;D ;D
MilAN
Věk: 76

Astronomický humor

Příspěvek od MilAN »

A už jsi to zkusil v trolejbusu ? Tam se to dá možná okecat. ;D
lepší rada žádná než špatná
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
LbA

Astronomický humor

Příspěvek od LbA »

Nemozem si pomoct, ale tento link tu musim dat. Viem, ze nastvem vsetkych fanusikov Startreku...
http://www.youtube.com/watch?v=jlU0WtD_Rl4
Znalost vychodnarskeho narecia nutna ;D, ked nahodou nebudete rozumiet tak mozem dat offline preklad do slovenciny/cestiny :)
mpe

Astronomický humor

Příspěvek od mpe »

3J

Astronomický humor

Příspěvek od 3J »

mpe napsal: Pozor na velke prumery

http://www.scaryideas.com/video/1687/Teda nedá mi to a musím udělit titul nejlepší astroftip tohoto měsíce ;D ;D ;D ;D ;D ;D
Odpovědět