Jupiter
Jupiter 2012-2013
Dnes bol seeing horši ako predvčerom ale ešte to stále to myslím stálo za spracovanie:
mitovka
Jupiter 2012-2013
Mitovko, je to super snímek. Dnes se po velmi dlouhé době vyčasilo i nad Prahou a tak jsem zkusil také udělat pár snímků. S tvými snímky se to nedá srovnávat, ale i tak jsem vzhledem k seeingu relativně spokojený s výsledkem..
Nexstar 6SE, Barlow 2x, Kamera Celestron Neximage
Nexstar 6SE, Barlow 2x, Kamera Celestron Neximage
Modifikované Coronado PST, 102/660mm a 150/1200mm, ASI183Mm, ZWO SEESTAR S50, http://astrofotky.cz/~proky, http://www.astrofoto-prokop.cz
Jupiter 2012-2013
Večer som skúšal lepiť dokopy nejaké mapy:
ale neviem spraviť lepšie tie prechody. Jednotlivé mapy som zlepil manuálne v grafickom editore. Viete niekto ako to robiť vo winjupose? (viem kompilovať viacero máp, ale ostane medzi nimi hrubá čierna medzera, aj keď sa prekrývajú)
ale neviem spraviť lepšie tie prechody. Jednotlivé mapy som zlepil manuálne v grafickom editore. Viete niekto ako to robiť vo winjupose? (viem kompilovať viacero máp, ale ostane medzi nimi hrubá čierna medzera, aj keď sa prekrývajú)
mitovka
Jupiter 2012-2013
Výborně Michal !
Taky přikládám jeden snímek Jupitera ze včerejška ,byly tam místa že se dalo něco nasnímat ale vidět byl většinu času velmi špatně!
snímáno 20:30 hod
Taky přikládám jeden snímek Jupitera ze včerejška ,byly tam místa že se dalo něco nasnímat ale vidět byl většinu času velmi špatně!
snímáno 20:30 hod
- KpS
- Věk: 79
- Kontaktovat uživatele:
Jupiter 2012-2013
mitovka: Vaše mapa je velmi vydařená. Nejobtížnější je u mapy vyrovnat její jas a to se Vám povedlo. Pokud jde o spojování map, ty částečně se překrývající jsem spojoval tak, aby se na délce cca deseti stupňů prolínaly. Aby jedna mapa postupně přecházela v druhou. Asi to lze provést více způsoby. Já si vytvořil dva pomocné snímky s rozměry mapy. První byl do určité délky bílý, následoval lineární gradient do nuly, dále nula. Tím jsem vynásobil levou mapu. Podobným snímkem s intenzitami v opačném pořadí jsem vynásobil druhou mapu a obě pak sečetl.
Nevím, jestli jste už vyzkoušel animaci z mapy. Ve WinJupos to jde docela dobře: mapu Jupitera nahradíte svou. Celé je to sice poměrně pracné, ale o dost jednodušší než v Iris.
Nevím, jestli jste už vyzkoušel animaci z mapy. Ve WinJupos to jde docela dobře: mapu Jupitera nahradíte svou. Celé je to sice poměrně pracné, ale o dost jednodušší než v Iris.
Karel
- KpS
- Kontaktovat uživatele:
Jupiter 2012-2013
martus: Teď vidím Váš další snímek. Je úžasný. Skvělá kresba, nádherné barvy.
Karel
Jupiter 2012-2013
Nádhera Bohuš. Oplatilo sa počkať.
Ja som mal dnes seeing veľmi zlý, tak som to už o 18 vzdal. O 19 som vyšiel von znova a seeing super, snáď najlepší toho roku, ale nedalo sa snímať pretože sa zdvihol nenormálny nárazový vietor. Škoda
Ja som mal dnes seeing veľmi zlý, tak som to už o 18 vzdal. O 19 som vyšiel von znova a seeing super, snáď najlepší toho roku, ale nedalo sa snímať pretože sa zdvihol nenormálny nárazový vietor. Škoda
mitovka
Jupiter 2012-2013
Děkují KpS,Michal za pěkný komentář !
Ještě jedna sada RGB byla použitelná ,škoda jen že B kanál byl hodně špatný !
snímáno 18:50 hod.
Ještě jedna sada RGB byla použitelná ,škoda jen že B kanál byl hodně špatný !
snímáno 18:50 hod.
Jupiter 2012-2013
Tento druhý Je Bohuš takisto výborný.
KpS: Animáciu z mapy som ešte neskúšal a ani ma to veľmi neťahá, tie čo som zatiaľ videl sa mi vôbec nepáčili. Ak by som mal mapu celého povrchu tak by som to možno skúsil, ale keď vidím ako sa zmenil povrch Jupitera za 48 hodín tak to by som musel dáta pozbierať v priebehu dvoch po sebe idúcich noci (alebo dokonca jednej) a to sa zatiaľ nedarí.
Mapy som zlepil neskôr ešte aj lepšie, riešil som niekoľko pomocných snímkov aby bol prechod menej výrazný ale dúfal som že zistím že stačí niečo vo winjupose zaškrtnúť a on sa o prechod medzi snímkami postará...
KpS: Animáciu z mapy som ešte neskúšal a ani ma to veľmi neťahá, tie čo som zatiaľ videl sa mi vôbec nepáčili. Ak by som mal mapu celého povrchu tak by som to možno skúsil, ale keď vidím ako sa zmenil povrch Jupitera za 48 hodín tak to by som musel dáta pozbierať v priebehu dvoch po sebe idúcich noci (alebo dokonca jednej) a to sa zatiaľ nedarí.
Mapy som zlepil neskôr ešte aj lepšie, riešil som niekoľko pomocných snímkov aby bol prechod menej výrazný ale dúfal som že zistím že stačí niečo vo winjupose zaškrtnúť a on sa o prechod medzi snímkami postará...
mitovka
- KpS
- Kontaktovat uživatele:
Jupiter 2012-2013
Souhlasím. Animace ze snímků je živá a navíc, od chvíle, kdy WinJupos umožňuje zhušťování snímků, je animace z mapy zbytečná.
Karel
Jupiter 2012-2013
Máte to pěkné borci a ta mapa od Mitovky je zajímavý nápad, vypadá to dost dobře Můj poslední pokus o foto Jupitera je žel nepublikovatelný 
SW Dobson 254/1200 Flex; Baader ED 66/400; TS-Optics ED 60/360, Luntík LS35T Deluxe; Sony A6400, Canon EOS 700D
Montáž AZ3/Denk II Binoviewer/Baader-8_24mm H-ZOOM;2" ES MaxV-28mm;Panoptic-24mm;PentaXF-12mm;Ortho-6mm/2"ES-OIII
Montáž AZ3/Denk II Binoviewer/Baader-8_24mm H-ZOOM;2" ES MaxV-28mm;Panoptic-24mm;PentaXF-12mm;Ortho-6mm/2"ES-OIII
Jupiter 2012-2013
Martus nádherný snímky... [smiley=thumbsup.gif] [smiley=thumbsup.gif].
Modifikované Coronado PST, 102/660mm a 150/1200mm, ASI183Mm, ZWO SEESTAR S50, http://astrofotky.cz/~proky, http://www.astrofoto-prokop.cz
Jupiter 2012-2013
Večer som skúšal lepiť dokopy nejaké mapy:Můžu se zeptat v jakém programu dokážeš převést snímek Jupitera na mapu válcové projekce? 
Meade LX90 8"SCT f/10; AZ-EQ6 GT; Vixen VMC110L; TS Photoline 90/600 APO Triplet; Canon EOS 60Dm; Canon EOS 600D; ASI120MC; ASI178MMC
Jupiter 2012-2013
Snímok Jupitera alebo aj inej planéty prevedieš na valcovú alebo polárnu projekciu v programe winjupos pod záložkou map computation. Najprv je však potrebné vykonať image measurement. Nejaké návody na nete sú ak si s programom ešte vôbec nepracoval.
mitovka