Venuše
Venuša 2010
nevim, do ktereho vlakna by se to hodilo nejvice, nicmene puvodne jsem fotil konjunkci Venuse s Mesicem, ale nejak se mi tam pripletl na posledni chvili i Mars 
Venuša 2010
tak jsem to jeste jednou upravil...
Venuša 2010
Dnes jsem Malokukem celkem bez problémů našel Venuši dopoledne na denní obloze ("odstupňoval" jsem si pomocí sevřených pěstí což je tuším kolem 5°).
Jediný snímek, 80/400+10 mm+zoom digitálu, foceno z domu skrz otevřené okno ;D.
Už dlouho jsem ji ve dne neviděl a už dlouho jsem neviděl ve fázi takového pěkného srpečeku 8-) Pouhým okem jsem ji nevyšilhal, přece jen má zatím jen -3,1 mag a na obloze byly lehké ciry...
Jediný snímek, 80/400+10 mm+zoom digitálu, foceno z domu skrz otevřené okno ;D.
Už dlouho jsem ji ve dne neviděl a už dlouho jsem neviděl ve fázi takového pěkného srpečeku 8-) Pouhým okem jsem ji nevyšilhal, přece jen má zatím jen -3,1 mag a na obloze byly lehké ciry...
SW Dobson 254/1200 Flex; Baader ED 66/400; TS-Optics ED 60/360, Luntík LS35T Deluxe; Sony A6400, Canon EOS 700D
Montáž AZ3/Denk II Binoviewer/Baader-8_24mm H-ZOOM;2" ES MaxV-28mm;Panoptic-24mm;PentaXF-12mm;Ortho-6mm/2"ES-OIII
Montáž AZ3/Denk II Binoviewer/Baader-8_24mm H-ZOOM;2" ES MaxV-28mm;Panoptic-24mm;PentaXF-12mm;Ortho-6mm/2"ES-OIII
Venuša 2010
Regulus: Vzhladom k podmienkam pekny uspech.Dík, přijde mi že přes den se mi Venuše fotí líp než když jse slunko pod obzorem, příště zkusím dobsna a něco natočit 
SW Dobson 254/1200 Flex; Baader ED 66/400; TS-Optics ED 60/360, Luntík LS35T Deluxe; Sony A6400, Canon EOS 700D
- Roman (Rick)
- Kontaktovat uživatele:
Venuša 2010
Pekné foto. Takto som ju videl pred pár cca dvoma týždňami, keď som sa pokúšal odfotiť konjukciu s Mesiacom.
Venuša 2010
Taky jsem o ní už začal přemýšlet. Mám stejnou zkušenost, fotím ji radši ve dne, téměř z 90% mých předchozích pokusů tomu bylo tak. Pěkný výsledek, mě od ní odradila nízká oblačnost, takový závoj, takže jsem jí ani nezkoušel najít :-/. Třeba příští víkend
.
EQ 6R na pilíři + achromát Bresser 127/1200 na hvězdárně, ASI 224 barevná
Venuša 2010
Dnes som zažil krásne planetárne ráno s miernou hmlou ale výborným seeingom. (na rozdiel od toho hnusu čo tu bol večer)
Nahral som Venušu v IR (+742nm) a v G kanáloch. Keďže sa mi zdá že povrch nie je v týchto kanáloch celkom jednoliato rovnaký, skúsil som poskladať aj obrázok vo falošných farbách. Ako červená slúži IR, ako zelená zelená, ako modrá znova IR:
Použitý newton 190/1269, DMK21
mitovka
Nahral som Venušu v IR (+742nm) a v G kanáloch. Keďže sa mi zdá že povrch nie je v týchto kanáloch celkom jednoliato rovnaký, skúsil som poskladať aj obrázok vo falošných farbách. Ako červená slúži IR, ako zelená zelená, ako modrá znova IR:
Použitý newton 190/1269, DMK21
mitovka
mitovka
Venuša 2010
No to je skoro jak ten můj snímek :D Je to krásné
. Já bych dnes nepochodil (ne že bych to tak uměl ), zataženo...
Venuša 2010
Krásná
!
Moc povedený snímek.
Moc povedený snímek.
EQ 6R na pilíři + achromát Bresser 127/1200 na hvězdárně, ASI 224 barevná
Venuša 2010
mitovka: WOW (vee ooo vee ;D). Koukam jako blazen a zasnu Zkousel jsi i jine kombinace nez RGB=IR-G-IR? treba G-IR-IR ci IR-IR-G? Nebo si pohrat s Hue a dat to do jinych falesnych odstinu (ja po pravde zelenou nemam rad, takze kdyz falesne, zkusil bych treba hnedou ci tak neco ;D). Nicmene 10x [smiley=thumbup.gif]
Venuša 2010
Dík chlapi. Ešte som nič neskúšal, len som výstupy z Registaxu poskladal do farebného snímku. Poskúšam dačo možno večer, mám síce volno ale idem pomáhat otcovi s "pozemskými vecami"...
mitovka
mitovka
mitovka
- MaG
- Kontaktovat uživatele:
Venuša 2010
Mitovka: není nad to, když se sejde někdo, kdo umí s dobrým seeingem. Na tyto záběry bude těžké reagovat ještě lepšími 
Martin Gembec, Astronomické události
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Omegon RC8 203/1624, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Omegon RC8 203/1624, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod
Venuša 2010
Ďakujem.
to Konihlav: Ja som dosť farboslepý a neviem veľmi hnedú. Napíš mi aké hodnoty R, G a B sú hnedá a ja to prispôsobím.
Ešte dám jednu verziu v 120% a trochu inou farbou (ružová?)
Podstata je že som si myslel že keď spravím ten obrázok z falošných farieb, že bude povrch aspon trochu rôznofarebný ako na Romanových obrázkoch. Ale asi na treba UV alebo ten kalciový filter.
mitovka
to Konihlav: Ja som dosť farboslepý a neviem veľmi hnedú. Napíš mi aké hodnoty R, G a B sú hnedá a ja to prispôsobím.
Ešte dám jednu verziu v 120% a trochu inou farbou (ružová?)
Podstata je že som si myslel že keď spravím ten obrázok z falošných farieb, že bude povrch aspon trochu rôznofarebný ako na Romanových obrázkoch. Ale asi na treba UV alebo ten kalciový filter.
mitovka
mitovka
Venuša 2010
ja sice farboslepy nejsem, ale z hlavy hnedou co jsem myslel take neznam. Nicmene jsem narazel napriklad na tuhle moji pseudo barevnou, falesnou fotku:
http://astrofotky.cz/gallery.php?show=. ... 741782.jpg
nebo novejsi ultra-extravaganzu:
http://astrofotky.cz/gallery.php?show=. ... 750913.jpg (pozor na oci ;D)
kdy jsem "zjistil", ze hrani si s pseudobarvami mi prinasi jedine pozitivni efekt pri teto hnede a oranzove kombinaci. Zeleny jsou moc zeleny, modry moc modry, fialovy uplne osklivy, kdezto ta napriklad prvni "hneda" kombinace mi prijde jako jedina OK z mych pokusu.
Ale jak rikam, jen muj "tupy" ;D nazor nic zasadniho.
Pro krasne Romanovo barvy Venuse to fakt chce UV filtr (napr. Astrodon UVenus ;D) http://www.astrodon.com/products/filters/uvenus_filter/
http://astrofotky.cz/gallery.php?show=. ... 741782.jpg
nebo novejsi ultra-extravaganzu:
http://astrofotky.cz/gallery.php?show=. ... 750913.jpg (pozor na oci ;D)
kdy jsem "zjistil", ze hrani si s pseudobarvami mi prinasi jedine pozitivni efekt pri teto hnede a oranzove kombinaci. Zeleny jsou moc zeleny, modry moc modry, fialovy uplne osklivy, kdezto ta napriklad prvni "hneda" kombinace mi prijde jako jedina OK z mych pokusu.
Ale jak rikam, jen muj "tupy" ;D nazor nic zasadniho.
Pro krasne Romanovo barvy Venuse to fakt chce UV filtr (napr. Astrodon UVenus ;D) http://www.astrodon.com/products/filters/uvenus_filter/