Viděl jsem neidentifikovaný úkaz na obloze (UFO)
Viděl jsem nevysvětlitelný úkaz na obloze (UFO)
No jen sem se s váma podělil co jsem viděl a přirovnal jsem to lajcky tak jste asi nikdo nic podobného nikdy neviděl.Díky za odpověd
Boddis: Jak vysoko to bylo nad obzorem? (myslím v úhlových stupních). Jak rychle se to pohybovalo vůči hvězdám? (jako např. klasické dopravní letadlo)
Na jaké světové straně to bylo vidět a jakým směrem se to pohybovalo? (na sever na jihovýchod a podobně)
Rozlišil si normálně okem tvar objektu? (třeba jako je vidět letadlo)
Nebo se to zdálo být bodové světlo? (jako hvězdy)
Blikalo to? ( přerušovaně pravidelně, nebo nepravidelně, nebo jen trochu kolísala jasnost)
jenže se to zastavilo a vysunul se z toho dalekohled ultrafialovej prostě červený čočky svítíví Toto je tvůj nějvětší problém v popisu.
Víš jak vypadá dalekohled? Je jich spousta druhů a nemusí mít ani čočky. (byl to nějaký tubus,válec, nebo dva válce)
Co si představuješ pod pojmem ultrafialový dalekohled??
"Červený čočky svítiví" ty "čočky" byly dvě nebo víc?
Možná kdyby si to z kamarádem zkusil nakreslit .....

Na jaké světové straně to bylo vidět a jakým směrem se to pohybovalo? (na sever na jihovýchod a podobně)
Rozlišil si normálně okem tvar objektu? (třeba jako je vidět letadlo)
Nebo se to zdálo být bodové světlo? (jako hvězdy)
Blikalo to? ( přerušovaně pravidelně, nebo nepravidelně, nebo jen trochu kolísala jasnost)
jenže se to zastavilo a vysunul se z toho dalekohled ultrafialovej prostě červený čočky svítíví Toto je tvůj nějvětší problém v popisu.
Víš jak vypadá dalekohled? Je jich spousta druhů a nemusí mít ani čočky. (byl to nějaký tubus,válec, nebo dva válce)
Co si představuješ pod pojmem ultrafialový dalekohled??
"Červený čočky svítiví" ty "čočky" byly dvě nebo víc?
Možná kdyby si to z kamarádem zkusil nakreslit .....

Meade LX90 8"SCT f/10; AZ-EQ6 GT; Vixen VMC110L; TS Photoline 90/600 APO Triplet; Canon EOS 60Dm; Canon EOS 600D; ASI120MC; ASI178MMC
Ten popis od Boddise je jaky hold je, ale na par věci to přeci jen ukazuje. Ta věc byla sice mala jako hvězda, ale viděl jak to něco vysunulo. Protože byla tma a on okem rozpoznal to vysouvani, tak odhaduju že vzdalenost objektu mohla byt v řadu metru. Možna i jen 20m ale max tak 500m. Ve dne bych to odhadoval na stovky m. až asi 5Km. To ukazuje na skutečne rozměry předmětu od asi 0,25m až asi 30-50m. Ovšem skutečnost muže byt uplně jina že.
Refraktor achromát VOD Turnov 172/1654 refraktor TS ED 102/714 triedr Nikon Monarch 7/ 8x30, triedr VIXEN Foresta 8x56 WP, triedr Kowa BD 8x32 XD Prominar achro 120/1000
http://planety.g6.cz/
http://planety.g6.cz/
Chocholoušku !Letělo to pár metrů nad náma, možná 5 km, a úplně potichu. Nad hvězdama. A z hvězdy se vysunul dalekohled- blikající červeně.
A v tom jsem se probudil....
A v tom jsem se probudil....
lepší rada žádná než špatná
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
Milane ses osklivej ... proste to bylo az za kristalovou bani ne:)
nebo jestli by mi někdo pomohl si o tom promluvit na icq Měl by sem ale nejdřív dát svoje číslo ICQ# ;D
Potřeboval by s tím popisem úkazu trochu pomoct.
Potřeboval by s tím popisem úkazu trochu pomoct.

Meade LX90 8"SCT f/10; AZ-EQ6 GT; Vixen VMC110L; TS Photoline 90/600 APO Triplet; Canon EOS 60Dm; Canon EOS 600D; ASI120MC; ASI178MMC
Ahoj tak ešte se pokusím odpovědět na otázky Jak vysoko no si už netroufnu říct koukal jsem na to ze země v uhlu asi 80stupnů směr jih od poděbrad a letělo to na obloze kousek ve smětu Hradec Praha.Tvar no bylo to dost malinké jak hlavička špendlíku na tu dálku a to světlo mi přišlo že to je nasvícené ze slunce jak měsíc tak to bylo vidět v noci z toho sem myslel že to bylo hodně vysoko nasvícené letadla nevidím v noci.A byli to dva válce výsuvné a pod tím pojmem ultrafialoví dalekohled si představuju noční vidění vím že máme v práci jednu na dvůr na hlídání a kolem dokola jsou červené diody kolem čočky tak něco na ten způsob
Zkus to nakreslit a pak to sem nějak hodit...
SW Dobson 254/1200 Flex; Baader ED 66/400; TS-Optics ED 60/360, Luntík LS35T Deluxe; Sony A6400, Canon EOS 700D
Montáž AZ3/Denk II Binoviewer/Baader-8_24mm H-ZOOM;2" ES MaxV-28mm;Panoptic-24mm;PentaXF-12mm;Ortho-6mm/2"ES-OIII
Montáž AZ3/Denk II Binoviewer/Baader-8_24mm H-ZOOM;2" ES MaxV-28mm;Panoptic-24mm;PentaXF-12mm;Ortho-6mm/2"ES-OIII
sem dneska rano taky videl skoro ufo.. letelo to nekde v mistech kde je normalne polarka.. koukam a najednou neco proletelo zazarilo to a zmizelo. mam dve teze.
1. Frybarec's probe
2. Lod ktera prechazela do warpu.
ta sonda mi prijde logictejsi protoze na warp to bylo moc dlouhe
;D ;D
1. Frybarec's probe
2. Lod ktera prechazela do warpu.
ta sonda mi prijde logictejsi protoze na warp to bylo moc dlouhe
;D ;D
Boddis: Hele pro nas laiky, nevypadalo to trochu jako znelka davnyho poradu pro deti Magion? Abych to pripomenul tak ta znelka vypadala tak, ze cela obrazovka pipala, pak priletel litajici talir a z neho se vysunulo obri oko a koukalo na divaky. Ja si myslim, ze by to mohlo bejt ono. http://www.youtube.com/watch?v=k0FfmY1jEdo Odpovida to tomu co jsi videl?
Půlmetr (10'') Dobson, 16'' Dobson ...
Tak možná že i jo jen to místo oka mělo 2tubusi ;D
Boddis: Tak to teda už namaluj, možná jsi člověk s neuvěřitelně ostrým zrakem a ty "tubusi" by mohly být odlesky solárních panelů některé z družic...... 

N150/750, motorized EQ 3-2, planetární kamerka (CCTV),nějaké okuláry a čas na koníčka asi jednou měsíčně 

já raději nic kreslit nebudu se mi budete smát zase ;D
Boddis: Ja se nesmeju. Jen to nakresli nebo tak.... V nejhorsim pripade by se to dalo vysvetlit tim, že vám někdo do pivka nalil trosku caje z kouzelnych hub
.... uvidime podle obrazku a ja halucinogeny nepodcenuju 

N150/750, motorized EQ 3-2, planetární kamerka (CCTV),nějaké okuláry a čas na koníčka asi jednou měsíčně 

.... NEBO MÁŠ FENOMENÁLNÍ OSTROST ZRAKU A MOŽNÁ I ZOOM