EQ6 PRO SkyScan
EQ6 PRO SkyScan
Montáž napájím přímo ze sítě. Zeměpisné souřadnice mám z netu a používám je 2 roky, čas zadávám na vteřinu přesně (dávám letní a pak daylight saving yes). Fungovalo to v rámci možností (vždy to bylo v zorném poli), takto blbnout to začalo teď. Dřív to 2. kalibrační hvězdu najelo zcela přesně, teď téměř taky. Míjí to až po alignment succesful.
- biker.fm
- Věk: 58
- Kontaktovat uživatele:
EQ6 PRO SkyScan
Nastav tam aktualni cas -2 hodiny a dej daylight saving = No.
Tu prvni "korekci" na hvezdu provadis pres motory (ovladacem) nebo povolujes aretaci a dojedes to rucne ?
Pozorovani hvezd na nocni obloze = prijemny relax v kazdodennim stresu.
APM 152/1200 nejen na dvojhvezdy a maly triedr Kowa na vylety do hor
Moje fotky na www.astrofotky.cz.
APM 152/1200 nejen na dvojhvezdy a maly triedr Kowa na vylety do hor
Moje fotky na www.astrofotky.cz.
EQ6 PRO SkyScan
Vše motorem, zkusím dat ten UTC, ale předtím mi to fungovalo i s naším časem.
EQ6 PRO SkyScan
Dáváš tam pásmový nebo letní a podle toho ho označíš. Určitě ne UT
lepší rada žádná než špatná
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
EQ6 PRO SkyScan
Já tam UT nikdy nedávám. Ani sem to nezkoušel.Nastav tam aktualni cas -2 hodiny a dej daylight saving = No.Toto mě přijde dost divné, ale napsal sem, že zkusím...
Čím to tedy může být, že kalibrační hvězdy najde, ale pak se zblázní a nefunguje, jsou tam chyby 20´a víc?
Čím to tedy může být, že kalibrační hvězdy najde, ale pak se zblázní a nefunguje, jsou tam chyby 20´a víc?
- Zbych
- Kontaktovat uživatele:
EQ6 PRO SkyScan
Nedávno jsem pozoroval na slušně tmavé obloze (tedy ve srovnání s tou u Prahy), ale v polárním hledáčku jsem sotva rozeznal kříž atd. Znáte někdo nějaké řešení, aby značky v polárním hledáčku byly dobře vidět? V Supře jsem v nabídce osvětlený pol. hledáček nenašel (existuje vůbec na eq6?).
EQ6 PRO SkyScan
no ja som to naposledy riesil tak, ze som si slabym svetlom zboku zhora nasvietil polarny hladacik, takze som videl aj polarku aj kriz.
EQ6 PRO SkyScan
EQ6 má přeci osvětlený polární hledáček, ne ? Je potřeba zapnout vypínač montáže. Ledka je umístěna v hlavě montáže v prostoru před hledáčkem a osvětluje jeho objektiv z boku
EQ6 PRO SkyScan
Já to u EQ5 řeším kolíčkem na prádlo s červenou LEDkou. Napájím to z 9 V baterie přes potenciometr, takže si nastavím požadovanou hodnotu osvětlení. Kolíček připnu nahoře na okraj otvoru a celkem rozumně mi to osvítí celý obrazec.
EQ6 PRO SkyScan
EQ-5 nemá osvětlení, ale EQ-6 ANO
EQ6 PRO SkyScan
A navíc se dá, pokud máš NEQ6, regulovat jas osvětlení vyhledávacího obrazce.
Nemáš tam náhodou tuto uroveň na nule? Bližší na #248 v tomto vlákně.
Petr 46
Nemáš tam náhodou tuto uroveň na nule? Bližší na #248 v tomto vlákně.
Petr 46
Praha balkon: SWN 150/750 EQ 3-2, QHY 5T
Chalupa : Domeček s NEQ 6 SS, Orion UK 200/900, ED 80/600,QHY 5T, G2 8300C, G1 0300
Chalupa : Domeček s NEQ 6 SS, Orion UK 200/900, ED 80/600,QHY 5T, G2 8300C, G1 0300
- Zbych
- Kontaktovat uživatele:
EQ6 PRO SkyScan
EQ6 má přeci osvětlený polární hledáček, ne ? Je potřeba zapnout vypínač montáže. Ledka je umístěna v hlavě montáže v prostoru před hledáčkem a osvětluje jeho objektiv z boku
No vidíš, to jsou mi ale věci
. Montáž používám poměrně krátce, vždy jsem to dělal tak, že jsem ji připojil k el. a zapnul až po ustavení. Takže nyní připojuji ke zdroji v jiném pořadí. Díky.
No vidíš, to jsou mi ale věci
EQ6 PRO SkyScan
Ahoj všem, měl bych jeden dotaz k této montáži. Když ji napájím ze sítě pomocí 12/2A adaptéru, který jsem měl doma, tak dochází k takovému jemně až nepříjemnému kolísavému pískání i v klidovém stavu. Jako by byla slyšet někde v dálce slabě siréna alarmu s trochou fantazie. Rád bych se zeptal, jestli je to normální popřípadě čím by to mohlo být. Zdroj je stabilizovaný a dioda nekolísá. Montáž jsem koupil včera. Osobně si nedovedu představit, že bych to měl poslouchat celou noc a v relativním tichu…Díky
SKY-WATCHER ASTROGRAF 8” 200/800mm, SKY-WATCHER NEQ-6 PRO SYNSCAN
- Psion
- Věk: 63
- Kontaktovat uživatele:
EQ6 PRO SkyScan
Ten zdroj jede na doraz, 2A na EQ6 je málo. Já jsem si kdysi koupil kompaktní zdroj kdyby došla baterie a je to 12V/6.6A
EQ6 PRO SkyScan
Vrzání či pískání od motorků uslyšíš pokaždé, když máš zapnutý nějaký pohyb nebo když otáčíš dalekohled na jinou pozici.