Když Retro MHV, tak pořádně: doporučuji organizátorům akceptovat pouze účastníky starší 60 let ! Mladší jen za příplatek

Budete mít i přelet před Měsícem a to přímo na místě. Ale jestli bude ISS viditelná v této konstelaci nevím.TH píše:V neděli 30. budeme za pěkného počasí asi muset popojet, budeme li chtít (vidět) natočit ISS před Sluncem.
Moc hezky, uz se tesim, az se jim kouknu. Jeden podobny francouzsky dalekohled (jmeno jsem uz mezitim zapomel, ale na 90% to byl Manent) byl (nebo jeste je) k videni ve Vodickove ulici u Pazderu. Pujcili mi ho v prodejne na otestovani Meoptackeho okularu, ktery jsem pro nekoho tady na AF asi pred rokem bral.Beda píše:Achernar wrote: "Ve stari (dalekohledu) Te tentokrat trumfnu, ve stredu jedu pro objektiv, pak uz jen ten soustruznik, je to na nem. Vsechno ostatni (montaz, tubus) cajk."...
Tak držím palce, aby se zbývající úpravy povedly a my se mohli pokochat vintage lahůdkou ! Chtěl bych se také připojit, a pokud zdraví vydrží, přivezu cca. 97 let starého Manenta. Refráček 80/1260 s opravdu pěkně kreslícím objektivem a pečlivým mechanickým provedením, viz fotky. Při renovaci objímky jsem s údivem našel na okraji čočky pečlivě vyrytý podpis jeho výrobce, Mourice Manent.
Co se týká "trumfování" ve stáří našich teleskopů a nás, majitelů, bych rád bral prohru, či výměnu, ale jsem si jistý, že ten nahoře nebude souhlasit ;)
Moc pěkný Béďo, doufám, že mě necháš kouknoutBeda píše:Achernar wrote: "Ve stari (dalekohledu) Te tentokrat trumfnu, ve stredu jedu pro objektiv, pak uz jen ten soustruznik, je to na nem. Vsechno ostatni (montaz, tubus) cajk."...
Tak držím palce, aby se zbývající úpravy povedly a my se mohli pokochat vintage lahůdkou ! Chtěl bych se také připojit, a pokud zdraví vydrží, přivezu cca. 97 let starého Manenta. Refráček 80/1260 s opravdu pěkně kreslícím objektivem a pečlivým mechanickým provedením, viz fotky. Při renovaci objímky jsem s údivem našel na okraji čočky pečlivě vyrytý podpis jeho výrobce, Mourice Manent.
Co se týká "trumfování" ve stáří našich teleskopů a nás, majitelů, bych rád bral prohru, či výměnu, ale jsem si jistý, že ten nahoře nebude souhlasit
Ne každý má na půdě takové krásné staré pokladyPsion píše:Je to retro MHV, to tam opravdu chceš tahat nějakou moderní hrůzu?