ogami: no pekny
jeste jsem zkusil toho kone, je to trosku vice strecle, vyzehlene, a zmensene, ale chtel jsem videt kolik tam je zachyceno z tech slabot ve spodni casti obrazku tak snad jsem to moc nezprasil
PS: Tomás Grygarčík- dúfam že sa ti podarí z toho dostať maximum Som veľmi zvedavý čo sa z toho dá poskladať.
EDIT: Asi som to mál dať do raru a hodiť tu jeden link
To už je jedno, výsledek si už můžeš stáhnout. Je to jen taková rychlovka; dvě videa se mi nepodařilo zpracovat. Jinak to, co ti produkuje ten foťák strašně šumí, což likviduje detaily.
SW 200/1000, SW 200/800, TS Photoline 72mm f/5.5 APO, LUNT Ha 60/500 B1200
ZWO ASI1600MM Pro, 2×QHY-5 mono, OM-1 mark II, E-M1 mark III, E-M1 mark II mod
SW EQ6-R, SW HEQ-5 SS, TS AZGP, vlastní dobsonova montáž FITS prohlížeč
To šumění vzniká kombinací zoomu a formátu mov. Před x lety mi to takhle dělal Kodak Z740. Jiný formát videa neuměl, avšak už tehdy byly jiné foťáky, které dělaly pěkná videa bez šumu.
SW 200/1000, SW 200/800, TS Photoline 72mm f/5.5 APO, LUNT Ha 60/500 B1200
ZWO ASI1600MM Pro, 2×QHY-5 mono, OM-1 mark II, E-M1 mark III, E-M1 mark II mod
SW EQ6-R, SW HEQ-5 SS, TS AZGP, vlastní dobsonova montáž FITS prohlížeč
Vrasky mi robi to prepalenie alnitaku, cim viac taham za krivky ide explodovat ako supernova.
Ak sa niekomu bude chciet pohrat, potesim sa, je to moje prve "serioznejsie" foto ale k dokonalosti ma fakt,ze este daleko.
::)
edit:
Vabra - rovnac tam je ale ta vzdialenost od kamery... no skoda reci
mas to nejake monochromaticko cerveno-cerne. Dival jsem se na data a ta nejsou tak tragicka (samozrejme az na maly pocet expozic a chybejici rovnac pole).
Vrasky mi robi to prepalenie alnitaku, cim viac taham za krivky ide explodovat ako supernova.
Tak to so podívej na moji supernovu Alnitak Taky jsem si trochu zatahal za křivky ;D http://www.astrofotky.com/album/fotogal ... nitaku-jpg
jezevec: tady je muj pokus, zas tak moc jsem se s tim neparal ... ono z toho dostat neco jineho, nez tu cervenou, bylo celkem tezke. z alnitaku jsem sice neudelal supernovu, ale pro zmenu jsem vytahnul krasnou kruhovou reflexi od teto hvezdy. a taky jsem vydoloval nejake horizontalni pruhy ...
a jedna zasadni pripominka k tomu tvemu obrazku ... histogram mas oriznuty zleva. pri upravach v ps neni na skodu mit neustale zobrazene okno histogramu (a zapnuty nahled vsech RGB kanalu zvlast) a neustale pri kazde uprave kontrolovat, jestli si ho neoriznul. na zacatku histogramu jsou ty nejslabsi casti obrazku ... tim, ze si ho uriznul, jsi sice zlikvidoval sum a pozadi udelal temer cerne, ale zaroven jsi tim zlikvidoval i nejslabsi casti mlhovin.
Ondřej Kozáčik
Dalekohledy: SW Esprit 80
Montaz: HEQ-5 Syntrek
CCD: ATIK 383L+, QHY5, ZWO ASI 2600 MC Pro
Filtry: IDAS P2, Baader Ha 3,5nm
ogami: parada, dik za tu poznamku s histogramom ja som vzdy daval pozor aby som ho neprepalil doprava ale dolava som si to nevsimol.
Ja na zaciatku pouzivam opakovane brightness a contrast az tam nieco vidno a potom to dalej upravujem.
Ale nechapem pani ako sa podari ten alnitak neprepalil, to prelozis znova nejakou vrstvou kde to este neni prepalene?