Testujeme dalekohledy/objektivy/reduktory
V Chrome se to stane taky, v IE8 ne.
Za seriózní prohlížeče lze považovat IE7 a 8 nebo Firefox od 3.5 výše ....
Za seriózní prohlížeče lze považovat IE7 a 8 nebo Firefox od 3.5 výše ....
- Psion
- Věk: 63
- Kontaktovat uživatele:
Otázkou zůstává, že to jsou snad jediné obrázky na světě, kde se některé prohlížeče zhroutí čím to ale je, nemám tušení.
Kolem mě je poslední dobou nebezpečně vysoká koncentrace dementionů (produkt asymetrického rozpadu zkurvenýho trpajzlíka) a tak není divu, že je vzhledem k jejich vysoký virulenci infikováno kdeco v mým okolí .... 
- pavelseb
- Věk: 41
- Kontaktovat uživatele:
No já používám Chrome a jede to absolutně v pohodě,.....
GSO 150/750, EQ6 Pro, SW 70-500 + QHY5L-II, QHY 294MM, Canon 450D, TS Comacorrector 0.95x
- Psion
- Věk: 63
- Kontaktovat uživatele:
Já jsem před nějakou dobou dělal fotografie přes Canon 70-200/2.8 IS II a 200/2.8 L II USM a dopadlo to takto :
70-200/2.8
200/2.8
70-200/2.8
200/2.8
i když tady mírně mimo mísu ale zde viditelné
pěkně udělaný přehled /nejen o objektivech i FD/ fy Canon : http://www.myphotoweb.com/Canon_camera/index.htm
pěkně udělaný přehled /nejen o objektivech i FD/ fy Canon : http://www.myphotoweb.com/Canon_camera/index.htm
Zdravim,
tak vcerejsi noc byla zase tak akorat na testovani techniky, nebot Mesic byl prakticky v uplnku a prechazejici vysoka oblacnost neumoznovala ani foceni narrowband. Tentokrat jsem si zapujcil etalon zacatecnicke astrofotografie - SW 80/600 k nemu jsem zkousel neco ze sbirky svych reduktoru a rovnacu.
Podrobnosti a hodnoceni na mem blogu:
http://teholagr.blogspot.com/
Pro AF jen vysledne obrazky:
Zustante na prijmu pokracovani priste...
tak vcerejsi noc byla zase tak akorat na testovani techniky, nebot Mesic byl prakticky v uplnku a prechazejici vysoka oblacnost neumoznovala ani foceni narrowband. Tentokrat jsem si zapujcil etalon zacatecnicke astrofotografie - SW 80/600 k nemu jsem zkousel neco ze sbirky svych reduktoru a rovnacu.
Podrobnosti a hodnoceni na mem blogu:
http://teholagr.blogspot.com/
Pro AF jen vysledne obrazky:
Zustante na prijmu pokracovani priste...
Pavel Vabrousek
Tak je zde finale porovnani dostupnych rovnacu pole pro zrejme nejoblibenejsi zacatecnicky ED refraktor od Sky Watcher - 80/600mm. Tentokrat jsem pro zmenu pridal i svuj hlavni fotospecial triplet William Optics FLT98.
Kazdy si tak muze porovnat zda se mu vyplati pripadny upgrade z nejlevnejsiho EDcka a hlavne, ktery rovnac je ten nejlepsi...
Cely text recenze na:
http://teholagr.blogspot.com/2011/09/as ... 600mm.html
Obrazky beze slov
:
Kazdy si tak muze porovnat zda se mu vyplati pripadny upgrade z nejlevnejsiho EDcka a hlavne, ktery rovnac je ten nejlepsi...
Cely text recenze na:
http://teholagr.blogspot.com/2011/09/as ... 600mm.html
Obrazky beze slov
Pavel Vabrousek
Škoda že v testu chybí originální rovnač/reduktor pro ED80.
Lepší bude , Pavle, když plochu fotografie rozdělíš na 100% zvětšený výřezy celou (nebo alespoň většinu plochy).
To zmenšený pozadí (celej snímek) má nulovou vypovídací hodnotu a relevantní 100% výseky jsou příliš prťavý.
To zmenšený pozadí (celej snímek) má nulovou vypovídací hodnotu a relevantní 100% výseky jsou příliš prťavý.
Tak tady jsou výřezy 1:1 ze snímku pořízeného Ed80+ rovnač skywatcher, foceno canonem 350D , takže snímek je spíše informativní, a nelze moc porovnávat s předchozím testem Vabry na APS , pravý horní roh je trochu horší, asi tam bude nekde nějaká nesouosost..
Lepší bude , Pavle, když plochu fotografie rozdělíš na 100% zvětšený výřezy celou (nebo alespoň většinu plochy).
Uznavam ze to by bylo urcite lepsi.
Problem je, ze kdyz uz jsem jednou zacal takto (a nikdo me nezarazil drive) tak uz jen kvuli konzistenci to ted nebudu menit (stejne uz sjem si otestoval vsechny kombinace, ktere mne zajimaly).
Az jednou dostanu lehkou chripku a nebudu vedet co s volnym casem u PC tak to treba cele predelam. Ale do te doby sorry.
PS: I kdyz jsou ty 100% vyrezy male pro mne maji dostatecnou vypovidajici hodnotu, alespon relativni pro porovnani a o to jde.
Uznavam ze to by bylo urcite lepsi.
Problem je, ze kdyz uz jsem jednou zacal takto (a nikdo me nezarazil drive) tak uz jen kvuli konzistenci to ted nebudu menit (stejne uz sjem si otestoval vsechny kombinace, ktere mne zajimaly).
Az jednou dostanu lehkou chripku a nebudu vedet co s volnym casem u PC tak to treba cele predelam. Ale do te doby sorry.
PS: I kdyz jsou ty 100% vyrezy male pro mne maji dostatecnou vypovidajici hodnotu, alespon relativni pro porovnani a o to jde.
Pavel Vabrousek
Tak tady jsou výřezy 1:1 ze snímku pořízeného Ed80+ rovnač skywatcher,Diky ze mne v tom nenechas samotneho...(i kdyz; je to tvuj snimek nebo nekde z netu?)
Jinak je docela prekvapive, ze ten tvuj rovnac-reduktor je alespon na APS (predpokladam ze tvuj snimek je z APS), lepsi nez neredukujici SW rovnac k tomuto dalekohledu, ktery jsem testoval ja.
Asi se po nem budu muset porozhlednout...
Poklud to neni tvuj testik prosim posli link na originalni zdroj!
Jinak je docela prekvapive, ze ten tvuj rovnac-reduktor je alespon na APS (predpokladam ze tvuj snimek je z APS), lepsi nez neredukujici SW rovnac k tomuto dalekohledu, ktery jsem testoval ja.
Asi se po nem budu muset porozhlednout...
Poklud to neni tvuj testik prosim posli link na originalni zdroj!
Pavel Vabrousek
ano je to muj smímek, ale jak koukam tak jsem zapoměl dodat, že to je foceno canonem 350D. Takže APS-C, což jsou odlišné podmínky. (upravim to i v popisu aby to bylo zřejmé)