Viděl jsem neidentifikovaný úkaz na obloze (UFO)

Pozorovací techniky, odkazy na stránky s pozorováním, umělé družice, ufo a vůbec veškerá pozorování, která se jinam nehodí
Odpovědět
Artaban
Věk: 58

Viděl jsem nevysvětlitelný úkaz na obloze (UFO)

Příspěvek od Artaban »

Ja taky jeden pozoroval. Binar 20x80 snadno odhalil puvod teto UFO věci ;)
Refraktor achromát VOD Turnov 172/1654   refraktor TS ED 102/714 triedr Nikon Monarch 7/ 8x30, triedr VIXEN Foresta 8x56 WP, triedr Kowa BD 8x32 XD Prominar achro 120/1000
http://planety.g6.cz/
Jakkol

Příspěvek od Jakkol »

Před chvílí jsem v Prostějově zahlédl velký oranžový objekt ze severu a rychle se pohyboval. Nevydávalo to ani žádné zvuky. Do minuty to přeletělo můj panelák. Zamířilo to na jih a rychle se to vzdalovalo. Neviděl to náhodou někdo z Prostějova? Přesný čas 8. 11. 19:58. Nevíte někdo, co by to mohlo být?  
Sky-Watcher Newton 254/1200 Dobson, Sky-Watcher refraktor 90/910, triedr 12x25, hledáčky k dalekohledům, okuláry 25mm, 10mm, 15mm, 13mm, 6,5mm a 6mm, filtry: žlutý, červený, zelený, šedý, UHC Profi, Baader O III, folie Baader Astrosolar
Karell
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karell »

A letělo to " po větru " ?
Jakkol

Příspěvek od Jakkol »

Ano, letělo to po větru.
Sky-Watcher Newton 254/1200 Dobson, Sky-Watcher refraktor 90/910, triedr 12x25, hledáčky k dalekohledům, okuláry 25mm, 10mm, 15mm, 13mm, 6,5mm a 6mm, filtry: žlutý, červený, zelený, šedý, UHC Profi, Baader O III, folie Baader Astrosolar
Karell
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karell »

Tak bych opět na 99,9 % věřil tomu, že se jednalo o jeden z těch balónů s přáním... ;)
Boddis

Příspěvek od Boddis »

My se jednou s kamarádem vraceli ráno z hospůdky ešte si povídáme před barákem asi ve 3ráno zapálíme si a koukáme na oblohu.Najednou si oba všimneme jak něco letí pomalu ve vesmíru nad atmosférou a najednou to zastavilo vytáhlo to nějakej asi ultrafialovej dalekohled na noční vidění a asi to fotografovalo pak to zatáhlo a pokračovalo to dál k jinemému předmětu s kterým se to spojilo bo překrylo nevíte o co by mohlo jít? jestli to byla práce člověka nějaká družice nasa? zajímavé že jsme to viděli pouhým okem :-?
mitovka

Příspěvek od mitovka »

My se jednou s kamarádem vraceli ráno z hospůdky ešte si povídáme před barákem asi ve 3ráno zapálíme si a koukáme na oblohu.Najednou si oba všimneme jak něco letí pomalu ve vesmíru nad atmosférou a najednou to zastavilo vytáhlo to nějakej asi ultrafialovej dalekohled na noční vidění a asi to fotografovalo pak to zatáhlo a pokračovalo to dál k jinemému předmětu s kterým se to spojilo bo překrylo nevíte o co by mohlo jít?
tzv. Pokrčmovec prekrývavý ;D. Poraď čo ste si to zapálili....
mitovka
Artaban

Příspěvek od Artaban »

To Boddis: Asi nějaka sranda že? ;D Jak jsi poznal že to leti ve vesmiru? A pak to v tom vesmiru zastavilo. A ty si viděl jak to vystrčilo dalekohled? Na nočni viděni se použivaj třeba infra- kamery. Asi hodně alkoholu a marjanky :)
Refraktor achromát VOD Turnov 172/1654   refraktor TS ED 102/714 triedr Nikon Monarch 7/ 8x30, triedr VIXEN Foresta 8x56 WP, triedr Kowa BD 8x32 XD Prominar achro 120/1000
Boddis

Příspěvek od Boddis »

Tak viděli jsme to oba mariánku nekouříme pár pivek bylo no ;D a tak bylo to vysoko ve srovnání s hvězdama a letadlo by bylo slyšet kdyby zastavilo a sklopilo trysky a zdálo se že to fotí přímo nás po tom škrtnutí zapalovačem zapálil sem si spartu ;D vždyt družice dokáže zaměřit i krabičku sirek ne? tak jestli nemonitorujou zemi kde se co blýskne
MilAN
Věk: 76

Příspěvek od MilAN »

a tak bylo to vysoko ve srovnání s hvězdamaTo jo, bylo to nad hvězdama a vysunulo to na vás tu UV kameru.Možná ani nefotili vás, ale zaznamenávaliu tou kamerou tuhle geniální vaši myšlenku. :)
Ale možná že v jiném fóru to nebude znít tak praštěně. Leda by byl 1.duben :)
lepší rada žádná než špatná
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
Boddis

Příspěvek od Boddis »

Tak já jsem lajk já nevím co to mohlo být tak se jen ptám.No a hned nás máte za blázny. Kdo neviděl neuvěří lidi no
Regulus

Příspěvek od Regulus »

No ono ten popis je takový, že i člověk s jen trochou astro-zkušeností neodolá a rýpne si Navíc když to bylo po pár pivech atd...  Za blázny vás nemáme ale abychom pomohli chtělo by to více informací, jinak se nepohnem. Např:
- jak jste poznali že je to nad atmosférou?
- co znamená "bylo to vysoko ve srovnání s hvězdama"?
- na základě čeho usuzujete že to fotilo?
- byl to bodový zdroj nebo to mělo nějaký tvar? Jakou to mělo barvu?
- jak rychle se to pohybovlo (ve srovnájní s letadlem např.)
SW Dobson 254/1200 Flex; Baader ED 66/400; TS-Optics ED 60/360, Luntík LS35T Deluxe; Sony A6400, Canon EOS 700D
Montáž AZ3/Denk II Binoviewer/Baader-8_24mm H-ZOOM;2" ES MaxV-28mm;Panoptic-24mm;PentaXF-12mm;Ortho-6mm/2"ES-OIII
Artaban

Příspěvek od Artaban »

To Boddis: Tak se hned nezlob. Prostě si uvedl ty ruzne podrobnosti jako hotovou věc což tady na AF každeho hned nakopne. Věřim že jsi viděl něco zajimaveho. Jde jen o to, že nesmiš hned věřit tomu co vidiš. Každe takove pozorovani muže mit hodně vysvětleni. Jsou i takova pozorovani ktere nejdou ani vysvětlit odbornikem na tyto věci. NASA samozřejmě snimkuje planetu o 106, ale žadne divadlo u toho neděla. Naopak. A taky neumi zastavit družici na oběžne draze kolem Země letici rychlosti asi 8 km za vteřinu aniž by se z ni stal pěkny hořici meteor.
Boddis

Příspěvek od Boddis »

Ono to je už dýl viděli jsme to někdy v březnu tak letadlo nebo vrtulník by hučelo ne a kdyby na oběžné dráze tak by to padalo pořád kolem země a todle bylo výš z toho soudím.Barvu to mělo stříbrnou jestli to nebyli solární panely rychlost no si netroufnu říct pohybovalo se to setrvačně nějak zajímavej pohyb spíše pomaleji jak letadlo a poblikávalo to a že fotilo tak sem byl tváří v tvář té čočce v dalekohledu té věci která se párkrát uzavřela tvar těžko říct na tu dálku a dalekhohled jsme po ruce neměli ono to nebylo divadlo bylo to dost nenápadné ale náhoda,že jsme si toho všimli no jo těžko někdo uvěří po těch pivech ale rozklepali se mi kolena z tohoh i sem párkrát zamrkal a promnil oči pohledem do země a znovu na oblohu a stále to tam bylo  ;D no a jako poblikávalo to a letělo to k nějakému předmětu a s tím už zůstalo tak jako jestli to třeba nenabralo směr nějaká planeta? Nebo jsou vevesmíru nějaké věci od lidí nad oběžnou dráhou ?
Artaban

Příspěvek od Artaban »

To Boddis: Kamarade tak nevim, nevim co ti ještě k te veci napsat.To co si o tom pozorovani UFO mysliš, je absolutni nesmysl. Mam navrh. Jestli chceš, tak napiš na mou soukromou zpravu a ja se pokusim ti par veci vysvětlit. Odbornik nejsem, ale myslim že to je ferovej navrh ne?
Odpovědět