EQ6 PRO SkyScan
EQ6 PRO SkyScan
Asi jo, to se omlouvam porad si ty RJ pletu... nicmene je to 6pin 1-1 jak jsem psal. RJ11 ma stejnou velikost jako RJ12, ale RJ11 ma pouze 4 pin.
EQ6 PRO SkyScan
Inac na to aby som dostal montaz do 48 stupnov tak ten sroub jeden je vrazeny skoro az na doraz a strasne tazko sa toci to je normalne?
A rucka sa nastavuje zona 1, a daylight saving yes .
Je to tak spravne?
A rucka sa nastavuje zona 1, a daylight saving yes .
Je to tak spravne?
EQ6 PRO SkyScan
Ten sroub sa mozno zohol, mal som podobny problem na CG-5 a viem že tu niekto písal podobné aj s EQ-6. Musel som to rozobrat a sroub vymenit. Zohnal si tu EQ-6 SS pekne rýchlo, kupoval si novú či bazarovú?
mitovka
EQ6 PRO SkyScan
Novu. No ze to bolo tak rychlo je aj nahoda, ten sroub este trci kusok len to ide tak strasne tazko ze sa mi to az nezda mam to asi na 43 stupnov a dalej som to uz ani netocil.
EQ6 PRO SkyScan
Pozeral som to a problem je v tom, ze ten zavit na ten sroub je krivo a ten sroub dosada krivo na tu plochu vnutri, je to vidno lebo nie je v strede ale ide mierne do boku ... cinsky sunt...
Neviem ci ked ta vaha vybavy vlastne tlaci priamo na ten sroub ked je krivo, ci to nebude zdrojom nejakych vybracii..
Neviem ci ked ta vaha vybavy vlastne tlaci priamo na ten sroub ked je krivo, ci to nebude zdrojom nejakych vybracii..
EQ6 PRO SkyScan
Ničemu to nevadí. Zkus při tlačení trochu rukou nadlehčit tu hlavu a a dálvej pozor na to,aby pohybu již nebránil ten protišroub .
lepší rada žádná než špatná
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
EQ6 PRO SkyScan
Presne jak pise Milan, urcite to nebude pruzit, kdyz je na tom nalozenej dalekohled tak se to nehne ani o milimetr a nepohne s tim ani Rambo. Nejlepsi asi je nastavit to bez alekohledu tak, ze to miri o malicky kousicek vys a pak se jen jemne pritahne ten predni sroub kdyz to clovek nastavuje s dalekohledem. Zezacatku jsem mel tendence to nejak porad nastavovat jenze s dalekohledem to opravdu neni mozne takze jsem dosel k tomu ze nejlepsi to je udelat jednou a priste uz jen poradne vyrovnat bublinu a nastavovat jen tu druhou osu kde to neni problem s tim pootocit. Myslim ze je to dostatecne a po staceni pole ani stopa.
newton 30 cm, eq6
EQ6 PRO SkyScan
Pokud mas nalozeny dalekohled tak to chce opravdu velikou silu kdyz to davas vys tak nezapomen povolovat ten horni sroub. Jak tu nekdo psal...ustav si to bez dalekohledu o kousek vys a pak to posunes dolu tim hornim sroubem.
EQ6 PRO SkyScan
Mozno aj nudne videjko s EQ6, ale mozno niekoho potesi... ::)
http://youtu.be/YnLG9ieGwXQ
http://youtu.be/YnLG9ieGwXQ
EQ6 PRO SkyScan
Da sa guidovat aj spojenim cez rucku? Ked dam v phd tak ked mam zapichnuty rj12 v rucke tak sa mi pripoji a mozem hybat montazov ale ked to dam do GUIDE portu tak connection failed.
- Peter Polakovic
EQ6 PRO SkyScan
Ano, ak to chces robit cez PHD z pocitaca (windows), je to najjednoduchsie cez rucku, staci nainstalovat univerzalny ASCOM driver pre Celestron.
Ak by si chcel priamo cez guide port, potreboval by si nieco ako GPUSB alebo pripadne kameru, v ktorej je ST4 port, ale to je zbytocna komplikacia. Jediny dovod moze byt pocitac s OSX, co bol moj pripad.
Ak by si chcel priamo cez guide port, potreboval by si nieco ako GPUSB alebo pripadne kameru, v ktorej je ST4 port, ale to je zbytocna komplikacia. Jediny dovod moze byt pocitac s OSX, co bol moj pripad.
GSO RC8, Takahashi FSQ85, Borg 77ED / ATIK VS60, ATIK One9, SX H694 / Všetko na Mac OS X, domácnosť bez Windows 

EQ6 PRO SkyScan
Dik. Peto, ja som totiz k montazi co som predaval dal aj ten Rj-12 kabel z kamery do guide portu lebo som myslel ze to bolo k nej. Ale to bolo k tej kamere. A teraz ho za drahej peniaze objednavam z astronyxu.
Ten kablik z kamery do guide portu je obycajny rj -12 6 zilak 1:1 hej ?
No ma to vyhodu aj ze nemusis sa otravovat s RS-232 -> USB,
ale staci ti qhy5 pripojit cez usb a zapojis to priamo z nej.
Ten kablik z kamery do guide portu je obycajny rj -12 6 zilak 1:1 hej ?
No ma to vyhodu aj ze nemusis sa otravovat s RS-232 -> USB,
ale staci ti qhy5 pripojit cez usb a zapojis to priamo z nej.
- Peter Polakovic
EQ6 PRO SkyScan
No teoreticky by to malo byt ako hovoris, ale s tym nemam osobnu skusenost. Ale asi budes potrebovat nejaky ASCOM driver, ktory to cez tu kameru bude vediet robit.
GSO RC8, Takahashi FSQ85, Borg 77ED / ATIK VS60, ATIK One9, SX H694 / Všetko na Mac OS X, domácnosť bez Windows