Jojo,tak už vím.Já ho mám pro změnu z kompaktu vždy dost tmavší a barva mi jde od tmavě žluté k hnědé. ;D
Taky jsem koukl na tvé starší kresby.Je to pěkné. ;)Tu je fakt vidět že každý maluje jinak a výsledek bude mít vždy jinou vypovídající hodnotu. ;)Všiml jsem si,že jsi naložil až 408x - tam když se obraz zastaví to musí být opravdu jak už tu psal i Saša jak gramofonová deska. ;DTřeba mi to někdy vyjde zkusit to.
U jedné kresby píšeš Cassiniho dělení a další dělení.Co to bylo?Jestli jsi vzpomeneš. ;)O Enckeho bych zapochyboval,ale jak máš zakresleny jiné proužky na prstenci tak asi nějaká ztmavení tam byla,že?
Dík,potřebuju jen prokonzultovat co vše je opravdu možné na naše podmínky a vybavení vidět.A možná až se dovybavím trochu lépe s těmi okuláry a vyřeším slzy ;Dtak bude těch pozorovacích zážitků zase o něco více.
Ze Z1 mi Saturn leze krásně do žluta.Viz předchozí snímky na webu. U HD720 mám krom natažení ohniska projekcí ještě jedno podezření.Modifikace kamerky spočívala i v odstranění pevného objektivu,kde byl nějaký dodatečný filtr.Tím pádem barevné podání též ulítlo. Zkusím někdy zase použít IR Pro filtr a kolik se toho na Saturnu nachytá. Jednou jsem ho zkusil u ED na Jupíku.
http://kamii.webgarden.cz/image/17000403
Se zvětšením záleží na podmínkách.Dříve jsem sledoval planety docela pravidelně.Měl jsem ,ale o poznání obyčejnější okuláry.Teď mám na planety primárně LV od Vixenu. S Newtonem 170mm už pozoruju velmi málo,či spíše vůbec.Nemám redukční lištu na montáž. Co se týká detailů na prstenci Saturna,bylo toho vidět dost.Přesně jak gramofonová deska.Jemné drážkování,ale to doslova,nejenom 2-3
odlišně odstínové pruhy.Casiniho dělení nepočítám. Při jednom pozorování,jsem viděl i radiální paprsky,ale to na AF před lety odsoudili,že jsem si to vymyslel. Pak po čase jsem na netu našel,že to dalekohledem může být vidět. Jsou to však ojedinělé ,sezóní úkazy. Tak jako bouře,či rozdvojené pásy v oblačnosti samotného Saturna.