Díky pánové za komentáře!
Jak říkáš Pepo, mít tady takový seeing a Saturna 60° nad obzorem... Pokud nejde otevřít video, tady jsou ještě
divx (800kB), lossless
lagarith (7,5 MB) a
raw (11,7 MB), vše v avi kontejneru.
hokle: Zpracování bohužel asi hned tak nebude, teď začíná posunutá DsD, potom je MHV. Šum mi nepřipadá velký, doma při f/15 snímám s mnohem větším. Tady bych při cca f/8.5 použil tak 4ms (je to IR). U monitoru zrovna seděl i Damian P. s poznámkou, abych raději natáhl histogram někde ke 180 ADU. No nedej na jeho radu... Snímal hned po mně přes IR642, ale seeing se už během mého natáčení postupně zhoršoval a on to po asi dvaceti minutách vzdal. Bylo zajímavé dívat se mu pod ruku. U mne byla expozice kolem 8ms a gain nejspíše 38 dB. Nevím to bohužel přesně, protože jsem ve FireCapture zapomněl zapnout logování.
Pavle, jak jsem psal, váhal jsem dlouho. Přece jen zadarmo to není a jeden neví, co ho čeká. Měl jsem však velké štěstí. Při prvním natáčení byl nad hlavou jetstream. Seeing neodpovídal předpovědi, byl špatný. Ani jsem nemohl pořádně zaostřit. Zabalil jsem to a dohodnul se s operátorem na stornování. Získal jsem ale první cenné zkušenosti. RGB sekvence jsem snímal jako první. Dobré budou asi jen dvě, seeing se pomalu ale jistě zhoršoval. Na jejich úroveň zhruba dosáhne díky posunu vlnové délky ještě první IR.
hamr: Náznak Enckeho dělení je na prvních dvou R a na prvním IR. Metrový průměr není při boji se seeingem žádná velká výhra. Pic du Midi je ještě skoro o 1,5 km výš a na natáčení tam mají času kolik chtějí. Kdybych měl na místě svoji C11, tak pro ni by byl seeing perfektní. Myslím si, že náznak Enckeho dělení bych zachytil i na ní.