QHY8PRO

Optika, montáže, autoguidery, elektronika...
MilAN
Věk: 77

QHY8PRO

Příspěvek od MilAN »

MilAN: nevadi, protoze se vycita progresivne :-)

Na Atiku 16 neí progresívní vyčítání a není při tom nejmenší problém. Bude asi jinde :)
lepší rada žádná než špatná
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
-karneades-

QHY8PRO

Příspěvek od -karneades- »

tak kamera má zřejmě popravené chlazení, verze PRO využívá pro napájení TEC přímo ten systémový kábl minidin 9 pin, žádný jiný nepotřebuje, a ta RJ12 bude asi AG port (nebo port pro filtrové kolo), chlazení neběží jak u SW EZAP, tak v plugin v MaxIm, nejde ani ventilátor, ani peltier, pouze se měří teplota čipu, nevím, jestli mi neschází k tomu, aby pracoval cooling systém nějáký ovladač, knihovna dll či co, v balíku stažitelném na webu výrobce je toho vícero, možná dělám někde chybu
-karneades-

QHY8PRO

v balíku je adresář s názvem "release090105(tempertaure functions)", ale v něm jsou knihovny pro QHY9, nevím hlavně kam je nakopírovat, nepodíval by se na to někdo ?
MMys
Věk: 52
Kontaktovat uživatele:

QHY8PRO

Příspěvek od MMys »

zkus to do adresáře s MaxImDL. Ale těžko říci.  
Ještě než to budeš reklamovat, se zkus zeptat na foru QHY nebo přímo výrobce. Třeba se s tím už někdo setkal.

Komunikace se zdrojem/regulátorem chlazení bude stejná u QHY8 i 9, je použitý stejný zdroj. SW problém vyloučit nelze, zkusil bych to ještě před případnou reklamací.
http://hvbo.cz/foto_astronomy_cz, http://hvbo.cz, e-mail: martin(*)myslivec(a)volny(*)cz, Dobson 400mm, N400/1600, Refraktor Borg 77ED, Montáž EQ6, Hvězdárna s montáží vlastní výroby, kamery MII C3-61000, ZWO ASI 1600MM
-karneades-

QHY8PRO

tak jsem to vyzkoušel nainstalovat ještě na druhé PC kde běží WinXP, to samé, nechladí, ještě mě napadlo otravovat někoho kdo má DC201 a zkusit je prohodit, abych zjistil, jestli je chyba ve zdroji, nebo v kameře, moje angličtina není na takové úrovni, abych si dovolil přispívat na fórum QHY, natož psát do Číny  :), i když vola ze sebe dělám pořád, tak proč v tom nepokračovat
deavi

QHY8PRO

Příspěvek od deavi »

Já mám na QHY9 taky DC201 a měl jsem při prvním zprovoznění velkou hoňku to celé rozběhnout. Ženu to přes Ezcap a pokud máš nainstal. ovladač tak se Ti v programu zčerná QHY9, máš to tak?
Taky je třeba nejdříve připojit kameru k pc! a potom kameru ke zdroji, obráceně to nefunguje, já k tomu dostal extra papír s upozorněním, ale to ty asi taky. Jinak Maxima nepoužívám, Honza sním měl problémy, ale snad pod Win7 to běží jak má. Jinak používám Win7.
--------------
A máš k tomu filtrové kolo? A to ti funguje? Sice je to nepravděpodobné, když máš RGB verzi, ale co kdyby.
http://www.astronom.cz/deavi/
EQ-8, Newton AG 300/1140mm, f:3,8, ASA OK3 focuser+ ASA 3'' Wynne 0.95x, ZWO OAG68 + ZWO ASI 174 mini, ZWO ASI 6200MC PRO. Powerbox Pegasus Advance
-karneades-

QHY8PRO

Ahoj Davide, chodí mi jak Maxim, tak Azcap-kamera mi v seznamu zčerná vše pracuje tak, jak má - MIMO CHLAZENÍ, můžu vypínat TEC-zapínat do režimu manual či auto a pořád se nic neděje (pouze termistor měří teplotu čipu), nesvítí ani kontrolky na zdroji DC201 (FAN a TEC) ani není slyšet, že by se ventilátor točil, ovladačema to není. U QHY 8 je jedno, jak připojuješ (alespoň pod Win7), na postupu nezáleží, filtrové kolo nemám a k této kameře nejde zřejmě ani připojit, kamera nemá příslušný port-ale má AG port, zož mě velice potěšilo.
Podle mě nedostene zdroj DC201 informaci z kamery k tomu, aby zapnul příslušná napětí pro TEC a FAN a nebo tuto informaci kamera vysílá, necméne zdroj ji neumí rozkódovat (vzhledem k jeho poruše).
Z papíru jsem k ní dostal pouze papírovou krabici  :)
Už jsem psal výrobci, v týdnu pocestuje na léčení do Číny, podle mě je to pouze zdrojem, ale jiný nemám možnost vyzkoušet, tak se sveze celý set.
Petr

edit: doplním ještě, že jsem proměřil i ten propojovací kabel s minidin 9 pin konektory a je v pořádku, napájecí zdroj ke kameře mám doporučený výrobcem 5Ah/DC12V, ale testil jsem i ne jiném-pro jistotu
Vabra

QHY8PRO

Příspěvek od Vabra »

Petre,

Pokud je DC201 stejny zdroj ktery mam ke sve kamere QHY9 (minimalne se take oznacuje jako DC201) muzu jej vzit na vyzkouseni az pojedu do Slaneho pro pointacni kruhy...

mej se,
Pavel Vabrousek
-karneades-

QHY8PRO

Pavle, to by bylo skvělé, díky za ochotu-cinknu ti.
Petr
honza.ho

QHY8PRO

Příspěvek od honza.ho »

QHY8 jsem nikdy neviděl, ale třeba to funguje stejně. Mně odešlo chlazení taky a bylo to deskou v kameře. Zjistit se to dalo podle diod.

... If you do not connect 9pin cable and the 5VLED is on. It shows there is shortcut in camera

(pro QHY9)
Web: http://www.space-walk.info
Technika: FSQ85ED, SW70/500,15×70, QHY9,QHY8L Color,QHY5,
QHY 2"m.FW, 2"L,R,G,B,C,Ha, HEQ5, budka, i7 16gb, SSD&NAS, Nexus S+G.Tab, Wacom 4 L
Cloud: DropBox
-karneades-

QHY8PRO

díky ochotě Pavla Vabrouška, který se mi dnes tři hodiny věnoval (ještě jednou díky Pavle  ;) ) jsem odhalil závadu na kameře/zdroji, jak jsem předpokládal, tak kamera je v pohodě, problém je ve zdroji DC201, zdroj Vabry spolupracuje s mým 3metrovým i jeho 2.5 metrovým 9pinovým kabelem a kamerou QHY8PRO bez problému a korektně, když vezmu svůj zdroj a připojím k němu kabel kratší (Pavlův) 2.5 m, tak pracuje bez-chybně, jakmile ale připojím kabel 3m, tak je mrtvý, zřejmě je méně odolný vůči rušení (možná by stačila nějáká filtrace na datových pinech), psal jsem si i s výrobcem a shodou okolností mi odeslal dnes tento mail " I think it is due to the 9PIN cable damaged or DC201 damaged. Please check if your 9pin cable 3meter or 2.5meter. If it is 3meter. Maybe cause this problem. Just change a 2.5meter 9pin cable.  Please contact the dealer for the detail process. We will help you talking with dealer also." ,,, zřejmě tedy o tomto problému ví ,,,,

upínám ještě slíbený dark 600s chalzený na -18 CC
http://www.uschovna.cz/vyzvednout1.php/ ... 502e068f72

MMys
Kontaktovat uživatele:

QHY8PRO

Příspěvek od MMys »

Snímek je vpohodě, koukal jsem na něj. Ty úrovně v tom vadném sloupci jsou zanedbatelné, ve skutečném snímku nebudou podle mne skoro vidět a po kalibraci zmizí úplně. Kor když máš možnost stabilizace teploty a přesného DF.
http://hvbo.cz/foto_astronomy_cz, http://hvbo.cz, e-mail: martin(*)myslivec(a)volny(*)cz, Dobson 400mm, N400/1600, Refraktor Borg 77ED, Montáž EQ6, Hvězdárna s montáží vlastní výroby, kamery MII C3-61000, ZWO ASI 1600MM
-karneades-

QHY8PRO

díky Martine, jsem hlavně rád, že to nemusí do Číny
-karneades-

QHY8PRO

Martine, ať dělám co dělám, tak toho pruhu(sloupce) se nemohu zbavit, dark mám chlazený na stejnou teplotu a stejným časem, jako light, veškerý ostatní bordel zmizí, ale pruh od vertikálního vyčítacího registru zůstáva-byť se jeho jasová složka posune, tak tam pořád svítí, jako prase, zmizí pouze za předpokladu, že stáhnu gain kamery na 10%, myslím si ovšem, že gain, který mám nastaven na 40% je optimální

edit: no tak to je docela malér, on ten sloupec cestuje z leva do prava a opačně, řádově o 3 pixely, někdy sedí na místě a dark ho vykalibruje a někdy uteče stranou---co s tím  :-X

edit2: no a aby toho nebylo málo, tak když nechám běžet chlazení cca 60 minut - tak sloupec nemigruje, že mi někdo nerozbil hubu, než jsem objedal tu verzi class 2
MMys
Kontaktovat uživatele:

QHY8PRO

Příspěvek od MMys »

počkej, jak uteče stranou ??? To je přeci blbost, v tom okamžiku je něco špatně, kalibrace pak nemůže fungovat, když jsi o kus vedle.
V jakém SW to snímáš ? To se mi nikdy nestalo.

Neaplikuješ při kalibraci "Bad pixel map" v MaxImDL ? Tahle funkce má jednu nectnost, když detekuje na okraji snímku (svisle nebo vodorovně) celý sloupec nebo řádek pixelů, které jsou Dead (pod stanoveným limitem) nebo Hot (nad zadaným limitem), tak je z obrazu vymázne, prostě obraz od kraje o tyto řádky či sloupce odřízne a on je pak menší a posunutý. Ale ten SW neřekne, že to udělal, prostě pěkně potichu... Než jsem na to přišel, dalo mi to docela zabrat.

To že máš Class2 je fuk, to na to nemá vliv. Kdyby se ti to posouvalo, a nepřišel jsi na to díky tomu defektu, bylo by to ještě podivnější. Kalibrace by ti nefungovala ani s Class 1. Zádrhel bude buď v driverech nebo ve snímacím SW.

Jinak, gain nastavený na cokoli jiného než 1 (tedy nejnižší hodnota) je kravina, já bych do kamery tu funkci vůbec nedával, ale on ji umí přímo ten použitý A/D převodník, tak to tvůrci asi bylo líto tu funkci nedat k dispozici. Při zisku 1 (tedy bez dodatečného zesílení) je FWC senzoru napasovaná tak akorát na plný rozsah 16 bitů A/D převodníku. Jakékoli další zesilování signálu nemá význam, signálu z objektu pochopitelně nepřibude a okrádáš se o dynamiku. Dospěl jsem k tomu asi po necelém roce, a od té doby už žádné dodatečné zesílení nepoužívám. Stejného výsledku dosáhnu zataháním za křivky a neokradu se o dynamiku.
Odpovědět