Jáký okulár k barlowu?
Jáký okulár k barlowu?
Teraz som čekol kolegov hardware v galérii a má powermata 4x, barlow 3x a barlow 2x. To keď si nakombinuje tak mu stačí jeden okulár nie?
Proste určite to ide ide ale ja by som si tú cestu nevybral.
mitovka
EDIT:
Stana by sem mohol poslať fotku malokuka s powermatom a ethosom v zenitovom zrkalde. To človek nevie na ktorej strane je objektív a počuje praskanie....
Proste určite to ide ide ale ja by som si tú cestu nevybral.
mitovka
EDIT:
Stana by sem mohol poslať fotku malokuka s powermatom a ethosom v zenitovom zrkalde. To človek nevie na ktorej strane je objektív a počuje praskanie....
mitovka
Jáký okulár k barlowu?
No, další level je asi skleněná věštecká koule.. ::) ;D
P.S. To Mitovka:Polib si!
>:( ;D
Jako ftip dobré, ale už jsi zkoušel dávat 2'' Powermate na 1,25'' výtah řekněme malokuka??
Tss.Tss...
;D
P.S. To Mitovka:Polib si!
>:( ;D
Jako ftip dobré, ale už jsi zkoušel dávat 2'' Powermate na 1,25'' výtah řekněme malokuka??
Tss.Tss...
;D
Dobson 300/1500, Ethos 8 mm, Až bude peníz tak beru Ethos 13 mm, Plossl 25 mm, fólie Astrosolar, SW-čočkový dalekohled SK 80/400, triedr 12x50 /japonec/ a staré divadelní kukátko parametrů neznámých ...
Jáký okulár k barlowu?
Vážne pošli!
Dakde si to už ukazoval, by som si to pozrel ešte raz!To nebyl malokuk, ale to byla taková raritka co mě zaujala na fóru Cloudly Night...A byl to nějaký apo-chromát..Našel bych tu fotku, ale dnes už po těch piviskách mám leda v hlavje nasrán...o..
Dakde si to už ukazoval, by som si to pozrel ešte raz!To nebyl malokuk, ale to byla taková raritka co mě zaujala na fóru Cloudly Night...A byl to nějaký apo-chromát..Našel bych tu fotku, ale dnes už po těch piviskách mám leda v hlavje nasrán...o..
Dobson 300/1500, Ethos 8 mm, Až bude peníz tak beru Ethos 13 mm, Plossl 25 mm, fólie Astrosolar, SW-čočkový dalekohled SK 80/400, triedr 12x50 /japonec/ a staré divadelní kukátko parametrů neznámých ...
Jáký okulár k barlowu?
Ja osobne bych to nezkousel, me staci takove zvetseni...
Mnohem lepsi by bylo raci koupit treba 5x barlow za 4 litry, nez abych poskodil vytah mozna i cely opticky system, coz by me stalo velkou sumu penez.
Mnohem lepsi by bylo raci koupit treba 5x barlow za 4 litry, nez abych poskodil vytah mozna i cely opticky system, coz by me stalo velkou sumu penez.
Jáký okulár k barlowu?
Proč chcete za každou cenu použít Barlow, když existují okuláry s kratším ohniskem ?
Pokud jde o focení, je opticky naprosto stejné, použije-li se negativní či pozitivní projekce.. U negativní je omezení většinou optickou konfigurací, u pozitivního je výhodnější použít speciální projekční okuláry, které jsou pro určitý rozsah projekčního zvětšení konstruovány ( což podobně platí i pro Barlowy ).
Pokud jde o focení, je opticky naprosto stejné, použije-li se negativní či pozitivní projekce.. U negativní je omezení většinou optickou konfigurací, u pozitivního je výhodnější použít speciální projekční okuláry, které jsou pro určitý rozsah projekčního zvětšení konstruovány ( což podobně platí i pro Barlowy ).
lepší rada žádná než špatná
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
- David Svatoš
Jáký okulár k barlowu?
Taky tohleto dohadování o Barlowech nechápu, když není problém koupit od stejné řady okulárů kratší ohnisko. To je jak kdybyste se dohadovali co je lepší na orání pole. jestli Škodovka s předním náhonem, nebo BMW se zadním, když i malý děcko ví, že je na to nejlepší trakor 
Triedr: BPC 7x35, 8x40, 20x60, Zeiss 8x30, 7x50, 10x50; Celestron 25x70
Dobson SW 200/1200, Refra ED-80 na EQ3-2, Lídlskop 70/700 na Astro-3,
Dobson SW 200/1200, Refra ED-80 na EQ3-2, Lídlskop 70/700 na Astro-3,
Jáký okulár k barlowu?
No ja se nehadam, protoze ja osobne skoro barlowy nepouzivam...
Ale navic ja pozoruji nikoli fotim...
Ale navic ja pozoruji nikoli fotim...
Jáký okulár k barlowu?
Zdravím a omlouvám se za svůj diletantský dotaz OT: mění použití barlow nástavce vlastnosti daného okuláru? (zorné pole např.) Díky
newton 98/598 DOB vlastní ajeťáctví,
newton SKY DOB 254/1200,
triedr 10x60
newton SKY DOB 254/1200,
triedr 10x60
Jáký okulár k barlowu?
Zdravím a omlouvám se za svůj diletantský dotaz OT: mění použití barlow nástavce vlastnosti daného okuláru? (zorné pole např.) Díky
Podle mě by určitě nemělo, zorné pole je vždy stejné, protože ty si pouze prodloužíš ohnisko...
No ale pak se tam mohou vyskytovat optické či barevné vady, což už je dáno kvalitou barlowu může i okuláru.
Ale taky rozptyl světla, jenže to už je všecko otázkou kvality a provedení
Sám jsem kdysi zbastil 1,5 Barlow a jak jsem se díval, viděl jsem to vždy stejné, samozřejmě pouze větší...
Podle mě by určitě nemělo, zorné pole je vždy stejné, protože ty si pouze prodloužíš ohnisko...
No ale pak se tam mohou vyskytovat optické či barevné vady, což už je dáno kvalitou barlowu může i okuláru.
Ale taky rozptyl světla, jenže to už je všecko otázkou kvality a provedení
Sám jsem kdysi zbastil 1,5 Barlow a jak jsem se díval, viděl jsem to vždy stejné, samozřejmě pouze větší...
Jáký okulár k barlowu?
Zalezi na konkretnim okularu a konkretnim barlowu. Parametrem, ktery se muze menit nejvice je vzdalenost vystupni pupily, v nekterych pripadech muze dochazet k vinetaci (coz je ve vysledku stejne jako zmenseni zorneho pole). Cim je vetsi opticka mohutnost barlowa, tim jsou tyto efekty vyraznejsi.
Naopak u telecentrickych systemu typu TeleVue Powermate nebo Meade TeleXtender k zadne zmene vlastnosti okularu nedochazi.
Naopak u telecentrickych systemu typu TeleVue Powermate nebo Meade TeleXtender k zadne zmene vlastnosti okularu nedochazi.
UL 16" F/4 a spousta drobotiny.
Světelné znečištění
Západočeská pobočka ČAS
Manětínská oblast tmavé oblohy
Světelné znečištění
Západočeská pobočka ČAS
Jáký okulár k barlowu?
Jo a co je jeste pomerne dulezite (a prijemne) je fakt, ze pri pouziti barlowa se u nekterych okularu vyznamne zlepsuje kvalita obrazu u okraju zorneho pole.
UL 16" F/4 a spousta drobotiny.
Světelné znečištění
Západočeská pobočka ČAS
Světelné znečištění
Západočeská pobočka ČAS
- Martin Vyskočil
- Věk: 45
Jáký okulár k barlowu?
[postsmovedhere1] 39 [postsmovedhere2] Okuláry a další příslušenství [move by] Martin Vyskocil.
TS 15x70, "Ostříží oko" 60/1040 (refraktor vlastní konstrukce)