MilAN napsal: Okuláry ATC , typ Plössl, klasické stavby (4 čočkový ve 2 skupinách) má zorné pole 59 -65°- podle ohniskové délky.
1. Takže čím kratší ohnisko tím větší zorný úhel – nebo obráceně?
2. Proč tedy někteří výrobci okulárů (např. TAL, GSO, CEL, SKY) dodává v běžných řadách konstrukce Plössl jen zorné pole 50° ?
Okuláry ATC a jiné...
Okuláry ATC a jiné...
Rambo napsal:
2. Proč tedy někteří výrobci okulárů (např. TAL, GSO, CEL, SKY) dodává v běžných řadách konstrukce Plössl jen zorné pole 50° ?
ad 1/ : v podstatě ano
ad 2/ : to by byla spíš otázka na ty výrobce. Je to i otázka ceny- konstrukce Plössla dává univerzálně slušné výsledky _ ale jde asi spočítast i vyrobit s různými ( i cenově) skly. Okuláry ATC nejsou z nejlacinějších, to pole však vykreslí velmi uspokojivě
ad 1/ : v podstatě ano
ad 2/ : to by byla spíš otázka na ty výrobce. Je to i otázka ceny- konstrukce Plössla dává univerzálně slušné výsledky _ ale jde asi spočítast i vyrobit s různými ( i cenově) skly. Okuláry ATC nejsou z nejlacinějších, to pole však vykreslí velmi uspokojivě
lepší rada žádná než špatná
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
Okuláry ATC a jiné...
K tomu pristupu p. Holubce. Chci si u nej objednat redukci na Minoltu Z3. Jelikoz jsem absolutni neznalek (lama ;D), vyptaval jsem se asi na trikrat, nez jsme dospeli k tomu co vlastne potrebuju a jake to ma mit rozmery zavitu. Ted uz jenom zmerim moje okulary a muzu smele objednavat. Za sebe tedy mohu rict, ze jsem s ATC spokojeny 
“Jakákoliv dostatečně pokročilá technika je k nerozeznání od magie.” A.C.Clarke