AstroTrac - polarni ustaveni

Vše o montážích, stativech, pohonech dalekohledů, naváděcích systémech, apod.
Konihlav
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Konihlav »

MMys: jsem rad, ze potvrzujes moji domnenku mensich pixelu mono kamery.

To ohnisko bylo moc dlouhe, chci tam mit 215ku, ale objimku snad budu mit az v pondeli vecer, takze to jen tak nevyzkousim a jet naostro s Pavlem Vabrouskem a Martinem Gembecem do Chorvatska fotit s nevyzkousenou sestavou se mi dost nelibi a hlavne nemoci fotit jih... Dat na to DSLR rovnez nechci, protoze to neni "lovec fotonu" jako rizeny Atik.

P.S.: ano, mel jsem trvale zamireno na jih a postupne si hral s ustavenim a zkousel testovaci 3minutove snimky. 1 minutove pri tom nejlepsim ustaveni byly na hranici akceptovatelnosti. S 215mm by akceptovatelne byly. Otazka zni, zda ma smysl fotit 1 minutove expozice chlazenou CCD, byt s extra nizkym vycitacim sumem.
Sasa3
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sasa3 »

P.S.: ano, mel jsem trvale zamireno na jih a postupne si hral s ustavenim a zkousel testovaci 3minutove snimky. 1 minutove pri tom nejlepsim ustaveni byly na hranici akceptovatelnosti. S 215mm by akceptovatelne byly. Otazka zni, zda ma smysl fotit 1 minutove expozice chlazenou CCD, byt s extra nizkym vycitacim sumem.Určitě to přes LRGB smysl má. Mě na tmavé obloze v Novohradských horách vycházela optimální doba jednotlivé expozice pro L filtr a světelnost f/4.8 kolem 3minut. U f/4 to bude tedy kolem 2 minut. Focení expozičním časem kolem 1 minuty bude ještě pořád hodně OK a prakticky bude znamenat jen neznatelné zhoršení (které bude ekvivalentní prodloužení celkové doby expozice o nějakách 5-10%, tj. třeba 2 hodiny při 2 minutové expozici budou ekvivalentní 2.1-2.2 hodinám při 1 minutové expozici).
ATC82/1670, Telementor, AS80, AS110, FOA-60Q, Tak 100DZ
http://www.fzu.cz/~kupco/astro/
BiF
Věk: 54
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BiF »

... Focení expozičním časem kolem 1 minuty bude ještě pořád hodně OK a prakticky bude znamenat jen neznatelné zhoršení (které bude ekvivalentní prodloužení celkové doby expozice o nějakách 5-10%, tj. třeba 2 hodiny při 2 minutové expozici budou ekvivalentní 2.1-2.2 hodinám při 1 minutové expozici).
Jak dospěji k tomu, že zkrácení jednotlivé expozice na polovinu (ze dvou minut na jednu) vede k prodloužení celkové doby focení o 5-10 procent (abych dostal stejný (podobný) výsledek)?
Franta
Newtony 300/1200, 200/860, 100/600; SkyMaster 15x70; paralaktická montáž vlastní výroby; QHY163M; ASI120M; Canon EOS 300D; Philips ToUcam Pro; http://bilek.astronomie.cz/ , email: frantabilek(at)gmail(dot)com
Odpovědět