orginalni tema:-)...jaky dalekohled?

Diskuze o dalekohledech, triedrech a dalších kukátkách pro pozorování nekonečna
vla

Příspěvek od vla »

Možná to je rozumný nápad, stejně bys nakonec nějaký trochu větší triedr koupil. Před vánocemi jsem řešil podobný problém a skončil jsem u 8x56 což byl poslední rozměr, který myslím lze bez klepání solidně udržet, zkoušel jsem i 15x70, byl super, ale bez stativu nepoužitelný.
tel 608 920 902 Nemám rád tenhle stát.
Novacek

Příspěvek od Novacek »

to vla..tak jsem se mrkl na binokulary co jsi mi poslal...a u nas v obchodem nejsou..tak nevim..pres net by to melo byt asi fpoho ale neni nad vlastni ,osahani'..:-)

Jinak premyslel jsem a shanel info a spatne nevypadaji Vixeny 9*63 ci 8*56...

Doslova ody jsem slysel na skymastera 25x100 jenomze nejsem schopen odhadnout jaka je to ,krava'...5 kg nutnost stativ....tzn.vylet na Lysou horu s timhle asi neni dobry napad, co?.:-)
Vixen 12X80
Myzer

Příspěvek od Myzer »

Novacek napsal: Doslova ody jsem slysel na skymastera 25x100 jenomze nejsem schopen odhadnout jaka je to ,krava'...5 kg nutnost stativ....tzn.vylet na Lysou horu s timhle asi neni dobry napad, co?.:-)

Naopak, s tymto strojom by som si vylet do hor na pozorovanie vedel velmi dobre predstavit. :nod:
http://www.astronom.cz/astropo/ - Visual deep-sky observing&&Kontakt na Skype: myzer16
Odpovědět