Tharos napsal: Pro Michala.b a Hamra (doufám, že Vás skloňuji správně, pánové

): Ono úplně nejlepší podmínky jsou úplně na samotném vrcholu Churáňova, kde stojí mimo jiné i poměrně známá meteorologická stanice. Já se pozorováním z ní moc často nechlubím, poněvadž vedení ČHMÚ by asi to, že jejich meteorologové ve své pracovní době poskytují zázemí a vaří čaj amatérským astronomům, příliš neschvalovalo

, ale zase na druhou stranu i když jsem nahoře, dalekohled mívám na střeše jednoho vodojemu o pár metrů opodál, což už není přímo na území stanice. To by se ale zase určitě nelíbilo vodohospodářům, prostě to nikde nešiřte

... Kdo to tam trošku znáte, tak určitě víte, který vodojem mám na mysli.
;D Ano, byl jsem prave nahore na stanici. Uvital nas velice mily pan, povypravel nam o svoji praci a ukazoval nam fotografickou komoru bolidove site. Bohuzel, jak jsem rikal, bylo zatazeno :/
Okolí Kvildy a Modravy - určitě taktéž paráda. Jenom Kvilda už trošku svítí. Celkově se tady v zimě trošku rozmáhají osvětlený sjezdovky, a tak se hold občas musí tak do deseti počkat, než zmrzne poslední lyžař, pak už to vždycky zhasnou

. Ale perfektní místa musí být také za Kvildou směrem na Filipovu Huť, i když jsem tam zatím ještě nepozoroval. Je to přece jen ještě o něco dál než Churáňov a tak nějak jsem neměl důvod "nevěrničit"

.
StarParty na Šumavě mi připadá jako super nápad, jsem naximálně pro

. Ale vážně, v případě, že by byl opravdu zájem, s radostí zajistím, co bude potřeba a co bude v mých silách. Například výběru lokality bych se mohl věnovat už týdny dopředu

. Pakliže by to bylo zapotřebí, měl bych být schopen i vyjednat případné "požehnání" od správy parku, ono totiž Modrava i Kvilda už jsou v NP, a podobně...
Tož přijeďte! Obloha je tu opravdu báječná

.
No to by bylo naprosto skvele! V sekci "Astronomicka setkani" jsem udelal anketu, ktera by mohla o zajmu leccos napovedet. V diskuzi na toto tema pokracujme tam.