Bresser Messier R-102
- Michal Hrachovina
Bresser Messier R-102
KpS napsal:
Okulárová redukce z 2" na 1,25" má na konci vnější závit M42x0,75, tedy T2. Např. klasická Praktica ale má závit M42x1. Na T2 se však nechají pořídit různé redukce.
Aha..tak to moc dekuju za upozorneni. Me prislo, ze to tam jde prisroubovat jenom kousek, ale rikal jsem si, ze to neni jeste vybehany.
M
Okulárová redukce z 2" na 1,25" má na konci vnější závit M42x0,75, tedy T2. Např. klasická Praktica ale má závit M42x1. Na T2 se však nechají pořídit různé redukce.
Aha..tak to moc dekuju za upozorneni. Me prislo, ze to tam jde prisroubovat jenom kousek, ale rikal jsem si, ze to neni jeste vybehany.
M
Schmidt-Newton 203/812, Bresser Messier R-102, Bresser 25-75x90, BLUEsky 60/700, Triedr 8-24x50, Kukátko 10x25, Samsung GX-1L s 18-55mm, 70-300mm a 2/58
Bresser Messier R-102
filip.v napsal: ještě mě napadala jedna věc. Nevím jestli to někdo zkoušel. Šla by připojit toto http://www.atc-astro.eu/Sky-Watcher/mon ... yScan.html
na montáž R102ky? když jsem tak koukal na fotky montáží v různých astro obchodech, tak to co tam je jako EQ2 vypadá vzhledově úplně jinak. Ta montáž pod R102 vypadá vzhledově spíš jako EQ5 a proto mě napadlo, jestli by to nešlo upgradovat na GOTO??? možná je to blbost, ale než dát 5000 za motory, to už by bylo lepší si 2k přidat a mít GOTO ??? Více o montáží na: http://www.telescope-service.com/mounts ... tml#astro5
Až bude slušnější počasí, tak vyrazím na pozorování někam za město. Zatím mám poznatky pouze z balkonu, ale i tak jsem spokojen!
Jirka
na montáž R102ky? když jsem tak koukal na fotky montáží v různých astro obchodech, tak to co tam je jako EQ2 vypadá vzhledově úplně jinak. Ta montáž pod R102 vypadá vzhledově spíš jako EQ5 a proto mě napadlo, jestli by to nešlo upgradovat na GOTO??? možná je to blbost, ale než dát 5000 za motory, to už by bylo lepší si 2k přidat a mít GOTO ??? Více o montáží na: http://www.telescope-service.com/mounts ... tml#astro5
Až bude slušnější počasí, tak vyrazím na pozorování někam za město. Zatím mám poznatky pouze z balkonu, ale i tak jsem spokojen!
Jirka
Bresser Messier R-102
To Simba
když koukám na ten odkaz a porovnávám to (pohledem) tak je to Astro 5 ??? píšou že lze upgradovat na GOTO.
když koukám na ten odkaz a porovnávám to (pohledem) tak je to Astro 5 ??? píšou že lze upgradovat na GOTO.
Bresser Messier R-102
filip.v napsal: To Simba
když koukám na ten odkaz a porovnávám to (pohledem) tak je to Astro 5 ??? píšou že lze upgradovat na GOTO. Tak jsem objevil toto: http://www.telescope-service.com/Boxdoe ... ml#GoToSDI a jestli dobře vidím, tak je to skoro za 1000 €! Ještě jsem kontaktoval pana Matouška, ale moc nadějí si nedávám.
když koukám na ten odkaz a porovnávám to (pohledem) tak je to Astro 5 ??? píšou že lze upgradovat na GOTO. Tak jsem objevil toto: http://www.telescope-service.com/Boxdoe ... ml#GoToSDI a jestli dobře vidím, tak je to skoro za 1000 €! Ještě jsem kontaktoval pana Matouška, ale moc nadějí si nedávám.
Bresser Messier R-102
Hledání goto jsem vzdal a zítra by měly přijít ty motory k montáži, tak uvidíme jak to fungovat objednal jsem je od www.moty.cz
Bresser Messier R-102
Chcem sa spytat ci niekto videl tento dalekohlad Messier R-102 aj v slovenskych Lidloch... ak ano tak za aku cenu?
lidl refraktor 70/700, trieder Bresser 10x50
- Michal Hrachovina
Bresser Messier R-102
To filip.v,
vyzkousel uz si motory pri pozorovani/foceni? Zajimalo by me, jak jses spokojeny. ::) Diky M.
PS: jsou ty ozubeny kolecka z kovu?
vyzkousel uz si motory pri pozorovani/foceni? Zajimalo by me, jak jses spokojeny. ::) Diky M.
PS: jsou ty ozubeny kolecka z kovu?
Schmidt-Newton 203/812, Bresser Messier R-102, Bresser 25-75x90, BLUEsky 60/700, Triedr 8-24x50, Kukátko 10x25, Samsung GX-1L s 18-55mm, 70-300mm a 2/58
Bresser Messier R-102
Mám u EQ MON2 oba pohony a ozubená kolečka jsou kovová, zlatý kov (mosaz??).
EQ 6R na pilíři + achromát Bresser 127/1200 na hvězdárně, ASI 224 barevná
Bresser Messier R-102
zdravím, motory jsem ještě nenamontoval, snad se k tomu dostanu o víkendu.
jinak bych to taky viděl na mosaz
jinak bych to taky viděl na mosaz
- Michal Hrachovina
Bresser Messier R-102
To hamr a filip.v,
dekuju moc. M.
dekuju moc. M.
Bresser Messier R-102
Simba napsal:
Tak jsem objevil toto: http://www.telescope-service.com/Boxdoe ... ml#GoToSDI a jestli dobře vidím, tak je to skoro za 1000 €! Ještě jsem kontaktoval pana Matouška, ale moc nadějí si nedávám.
Též vlastním montáž EQ MON 2 a používám ruční ovladač DK 3 s motory na obou osách montáže. Uvažoval jsem o dovybavení o ovladač MTS 3 SLP ( 295,- Euro, což je méně nákladné, bez GOTO), který má možnost korekce PEC s ruční pointací.
Mohu ubezpečit, že lze i pro pointované snímky lze využít při dobrém vedení přes pointační okulár tuto montáž s dalekohledem SW ED 80/600 mm. Toto uspořádání využiji pro příležitostné snímky zajímavých úkazů.
Habl
Tak jsem objevil toto: http://www.telescope-service.com/Boxdoe ... ml#GoToSDI a jestli dobře vidím, tak je to skoro za 1000 €! Ještě jsem kontaktoval pana Matouška, ale moc nadějí si nedávám.
Též vlastním montáž EQ MON 2 a používám ruční ovladač DK 3 s motory na obou osách montáže. Uvažoval jsem o dovybavení o ovladač MTS 3 SLP ( 295,- Euro, což je méně nákladné, bez GOTO), který má možnost korekce PEC s ruční pointací.
Mohu ubezpečit, že lze i pro pointované snímky lze využít při dobrém vedení přes pointační okulár tuto montáž s dalekohledem SW ED 80/600 mm. Toto uspořádání využiji pro příležitostné snímky zajímavých úkazů.
Habl
"Krása a rozmanitost ve vesmíru je jedinečná, ale proměnná v čase".
N 150/750 EQ MON2, Coronado PST, binokl 10 x 50,TV Panoptik 24 mm,Lumicon UHC
Bresser Messier R-102
Zdravim
Kupil som z uvedeneho Dalekohladu iba tubus, ide zrejme o starsi model ktory robil este povodne Bresser.
Avsak tam chyba na okularovom vytahu ta cast kde sa vklada okular. Je tam iba trubka v ktorej je vnutorny zavit M42 x 1.
Mam taky pocit ze by sa tomu mohlo hovorit "uchyt okularu" alebo "okularova sachta".
Prosim o radu co by som mal kupit aby som tam dostal 1,25 " okulare.
Zrejme si to mecham vysustruzit podla mna by malo stacit nieco taketo:
Zrejme by to bolo idealne z duralu ale bude stacit aj mosadz?
Prosim o radu.
Svafko.
Kupil som z uvedeneho Dalekohladu iba tubus, ide zrejme o starsi model ktory robil este povodne Bresser.
Avsak tam chyba na okularovom vytahu ta cast kde sa vklada okular. Je tam iba trubka v ktorej je vnutorny zavit M42 x 1.
Mam taky pocit ze by sa tomu mohlo hovorit "uchyt okularu" alebo "okularova sachta".
Prosim o radu co by som mal kupit aby som tam dostal 1,25 " okulare.
Zrejme si to mecham vysustruzit podla mna by malo stacit nieco taketo:
Zrejme by to bolo idealne z duralu ale bude stacit aj mosadz?
Prosim o radu.
Svafko.
Dobson GSO 200/1200; Vixen LV 7,10,18
Bresser Messier R-102
Svafko napsal: vnutorny zavit M42 x 1.Je to iste zavit M42x1? Moze to byt skor M42x0,75 t.j. T2. Na to si treba dat pozor. Ak je to T2, tak na to existuju hotove redukcie a treba sa len pozriet u niektoreho z dodavatelov (aby som nerobil reklamu, tak nemenujem). Ak je to M42x1 tak to treba naouaj nechat vysustruzit, odporucam to odlahcit v maximalnej miere, ved okular nema kilo... takze hrubka steny staci 2mm.
Orion N200/900, NEQ6Pro, CG5Adv, CCD Astropix 1.4+, Astropix 4.0, Canon 5D a 600D, Ivan Majchrovič, ivan(bodka)bpu(slimak)chello(bodka)sk
Bresser Messier R-102
Pokud skutečně potřebuješ redukci (zaostřovací prvek) s T2/vnější na okulárovou šachtu 1,25" s délkou 25 mm pak si prohlédní na SUPRA > Příslušenství > redukce > ostatní > T2/BDP# 24 T2 Focuser, prodlužuje optickou délku o 11 mm, nevím zda to bude stačit pro tvůj okulárový výtah.
Habl
Habl
"Krása a rozmanitost ve vesmíru je jedinečná, ale proměnná v čase".
Bresser Messier R-102
Dik za radu,
vecer este raz preverim ten zavit ale som na 98% presveceny ze je to vnutorny M42 x 1.
Spravim aj nejake foto, aby som to vedel lepsie popisat.
vecer este raz preverim ten zavit ale som na 98% presveceny ze je to vnutorny M42 x 1.
Spravim aj nejake foto, aby som to vedel lepsie popisat.
Dobson GSO 200/1200; Vixen LV 7,10,18