astro stretnutia v SR
astro stretnutia v SR
pekny den,
aj ja by som sa pridal, hladam niekoho s podobnymi zalubami. ja som z Komarna. Je niekto z okolia, resp. poznate tu nejake dobre miesto na pozorovanie?
aj ja by som sa pridal, hladam niekoho s podobnymi zalubami. ja som z Komarna. Je niekto z okolia, resp. poznate tu nejake dobre miesto na pozorovanie?
astro stretnutia v SR
Ja som z okolia Puchova presnejsie z Nosic (cca 3km za Puchovom) a okrem mna, bzucina (ten je ale casto v Prahe) a p. Ing. Mičúcha (ktory byva az v Plevníku) tu nijaky astronom neni >:(. Neviete niekto o niekom ???
mirec95
mirec95
C8N Newton 200/1000, triéder 12x45, CG-5 s motormi, Parracor visual
astro stretnutia v SR
Tazsie sa tu zhanaju kontakty slovakom,lebo ich sem zas az tak vela nechodi.Ja som sa pomotal v okoli hvezdarne a na zopar ludi som uz natrafil aj v Ziari n Hronom.Odtialto z tohoto fora sa mi nik neozval 
astro stretnutia v SR
Dobra moznost stretnut par astrofan bude na metamorfozach v trencine...
na smernikoch na sobotissku hvezdosku sa pracuje
pac
io
na smernikoch na sobotissku hvezdosku sa pracuje
pac
io
astro stretnutia v SR
Pridem aj ja, len neviem, kde je kino Hviezda? ???
Rudy BASE ( Bojnice Amateur Space Ear ) "To invent, you need a good imagination and a pile of junk" - Thomas Alva Edison
astro stretnutia v SR
To je jednoduche je to prakticky pod zltym cestnym mostom v TN na strane kde je hrad. Z jednej strany je parkovisko (bohuzial platene) a z druhej strany mosta je kino Hviezda. Urcite to najdes.
Stale nerozoznam ufo od satelitu...
astro stretnutia v SR
oficialne foto:
http://www.pansophia.sk/metaalbum/metam ... index.html
dufam, ze budu aj dalsie akcie
io
http://www.pansophia.sk/metaalbum/metam ... index.html
dufam, ze budu aj dalsie akcie
io
astro stretnutia v SR
pred dokoncenim smernikov sme zneuzili google 
http://www.hvezdaren-sobotiste.sk/wp-content/Google.jpg
tak dufam, ze uz k nam cesta lahsia je
http://www.hvezdaren-sobotiste.sk/wp-content/Google.jpg
tak dufam, ze uz k nam cesta lahsia je
astro stretnutia v SR
Som z TN. Je tu na fore niekto z okolia? Som dost velky amater, ale rychlo sa ucim takze by som privital niekoho kto by ma "priucil"
Cakam na svoj 10" dobson takze vybavicko by bolo, uz len cistu oblohu a malo svetla z TN
Cakam na svoj 10" dobson takze vybavicko by bolo, uz len cistu oblohu a malo svetla z TN
SkyWatcher 254/1200
26mm setovy SkyWatcher 52°, 13mm Hyperion 68°, 6mm SkyWatcher Planetary WA 58°, Polarizacny filter, Farebne filtre #12,21, BAADER AstroSolar™ folia
26mm setovy SkyWatcher 52°, 13mm Hyperion 68°, 6mm SkyWatcher Planetary WA 58°, Polarizacny filter, Farebne filtre #12,21, BAADER AstroSolar™ folia
astro stretnutia v SR
tak ma napadlo ako tuto celu temu citam... zorganizovat jedno velke astro stretnutie tu na slovensku alebo, pridat sa uz k existujucemu...
Leto tu mame co nevidiet a ja by som sa rad stretol z vami niekde z dalekohladom pod oblohou.... hlasujte v ankete kde by vam v ramci sloveska taka akcia najviac vyhovovala... (nemam to daleko na AO kolonica ) zatial predbezne kto by mal zaujem datumy su jul-august niekedy v obdobi novu.. ale ked sa dohodneme mozeme kludne aj iny termin vybrat..
Dlzka trvania: 2 noci a skor vykend ako cez tyzdnen.... ale kludne aj inak ja sa prisposobim... ked budem moct...
Leto tu mame co nevidiet a ja by som sa rad stretol z vami niekde z dalekohladom pod oblohou.... hlasujte v ankete kde by vam v ramci sloveska taka akcia najviac vyhovovala... (nemam to daleko na AO kolonica ) zatial predbezne kto by mal zaujem datumy su jul-august niekedy v obdobi novu.. ale ked sa dohodneme mozeme kludne aj iny termin vybrat..
Dlzka trvania: 2 noci a skor vykend ako cez tyzdnen.... ale kludne aj inak ja sa prisposobim... ked budem moct...
Hyperion 13mm, SQM; nikon CF 10x50
astro stretnutia v SR
No ano ale kto to zorganizuje :D mohol by si ty lebo by som sa rad kukol cez ten Hyperion 13mm, lebo rozmyslam aky bude moj dalsi okular hladam univerzalny 13mm 
Odpovede na anketu som dal tri lebo mam viacej moznosti :) ale najlepsie to bude pre mna v trencianskom kraji
Odpovede na anketu som dal tri lebo mam viacej moznosti :) ale najlepsie to bude pre mna v trencianskom kraji
SkyWatcher 254/1200
astro stretnutia v SR
No ano ale kto to zorganizuje mohol by si ty lebo by som sa rad kukol cez ten Hyperion 13mm, lebo rozmyslam aky bude moj dalsi okular hladam univerzalny 13mm 
Odpovede na anketu som dal tri lebo mam viacej moznosti Smiley ale najlepsie to bude pre mna v trencianskom kraji
co sa tyka organizacie najprv musime vediet kolko ludi by vobec malo zaujem... predpokladam ze asi vsetci co zahlasovali v ankete...
zatial mi ako kompromis aby to mal kazdy na rovnak vychadzaju tatry alebo slovensky raj.... ale nech sa este ludia vyjaria tu vo fore.. ked sa dohodneme na mieste vtedy budeme moct pozriet chaty a riesit ubytovanie ;) pripadne dalsia alternativa moze byt aj prespat v stanoch...
ja hyperiona zoberem na isto ... aj UHC
Odpovede na anketu som dal tri lebo mam viacej moznosti Smiley ale najlepsie to bude pre mna v trencianskom kraji
co sa tyka organizacie najprv musime vediet kolko ludi by vobec malo zaujem... predpokladam ze asi vsetci co zahlasovali v ankete...
zatial mi ako kompromis aby to mal kazdy na rovnak vychadzaju tatry alebo slovensky raj.... ale nech sa este ludia vyjaria tu vo fore.. ked sa dohodneme na mieste vtedy budeme moct pozriet chaty a riesit ubytovanie ;) pripadne dalsia alternativa moze byt aj prespat v stanoch...
ja hyperiona zoberem na isto ... aj UHC
Hyperion 13mm, SQM; nikon CF 10x50
astro stretnutia v SR
Neviem ci su stany dobra volba, ja by som radsej tu chatu tak na dve noci aby som mohol prist aj s priatelkou no a dat si nejake to pivko popozerat oblohu tak si predstavujem astrostretnutie ;D Tatry, Slovensky raj mi vyhovuje nedaleko mam trvale bydlisko takze v poho, ale niesom organizatorsky typ ;) bo som lenivy
Co sa tyka mnozstva ludi tak z tej ankety si odrataj -2 lebo ja som hlasoval za 3 kraje
Co sa tyka mnozstva ludi tak z tej ankety si odrataj -2 lebo ja som hlasoval za 3 kraje
SkyWatcher 254/1200