Risben
HVĚZDOBRANÍ LITICE 2007
HVĚZDOBRANÍ LITICE 2007
SKYMASTER napsal: Rad bych jel s Vami ale v tomto terminu mam bohuzel vikend, ktery nemohu prelozit a posunout. A tak Vam popreji aspon jasne krasne noci a nekdy priste.Radši bych se tam s tebou viděl, no co se dá dělat, snad příště
.
Risben
Risben
New 170/1020 i s paralaktickou montáží, vše vlastní výroba&&Rf WO Megrez 90/621 FD APO, CG-5, HEQ-5 SynScan&&Okuláry Tele Vue, Vixen&&Triedr Celestron SkyMaster 12x60&&Canon 300D
HVĚZDOBRANÍ LITICE 2007
Mám úplně nezávazný dotaz. Jsem v podstatě astronomický elév (bohužel už ne věkově) a uvažuju o návštěvě nějakého takovéhoto astronomického setkání. Jsem poměrně čerstvým vlastníkem Dobsona 250, ale nejsem zatím nijak vybavený na převoz (ohledně zajištění dalekohledu - zatím pozoruju z domova) a navíc Cassi slibuje 300. Dále vlastním Lídlák R70/700, ale ten brát je, na 99%blbost a mám objednaného MAKa 127/1500 s dodací lhůtou 3-4 týdny, což asi nevyjde. Takže mi zbývá akorát binokulár 20x70mm na montáži. Jednalo by se mi poprvé přijet spíš na "čumendu", abych poznal lidi z astrofóra a poprvé se na nějaké takovéto setkání podíval a juknul se taky jinými přístroji a pochytal nějaké "rozumy", (buď na celý víkend nebo možná jen na sobotu). Spaní bych vyřešil v klidu ve spacáku v autě a se stravou bych se taky vypořádal.Pokud bude nějaký účastnický poplatek, tak samozřejmě srovnám. Prosím organizátory akce o odpověď, zda je nějaká takováto "diletanstká" návštěva možná?? Nic neslibuji, ani neylučuji, nejsem pánem svého času, ale rád bych někdy s astrosetkáním začal. Zdraví Hamr
EQ 6R na pilíři + achromát Bresser 127/1200 na hvězdárně, ASI 224 barevná
HVĚZDOBRANÍ LITICE 2007
hamr napsal: Mám úplně nezávazný dotaz. Jsem v podstatě astronomický elév (bohužel už ne věkově) a uvažuju o návštěvě nějakého takovéhoto astronomického setkání. Jsem poměrně čerstvým vlastníkem Dobsona 250, ale nejsem zatím nijak vybavený na převoz (ohledně zajištění dalekohledu - zatím pozoruju z domova) a navíc Cassi slibuje 300. Dále vlastním Lídlák R70/700, ale ten brát je, na 99%blbost a mám objednaného MAKa 127/1500 s dodací lhůtou 3-4 týdny, což asi nevyjde. Takže mi zbývá akorát binokulár 20x70mm na montáži. Jednalo by se mi poprvé přijet spíš na "čumendu", abych poznal lidi z astrofóra a poprvé se na nějaké takovéto setkání podíval a juknul se taky jinými přístroji a pochytal nějaké "rozumy", (buď na celý víkend nebo možná jen na sobotu). Spaní bych vyřešil v klidu ve spacáku v autě a se stravou bych se taky vypořádal.Pokud bude nějaký účastnický poplatek, tak samozřejmě srovnám. Prosím organizátory akce o odpověď, zda je nějaká takováto "diletanstká" návštěva možná?? Nic neslibuji, ani neylučuji, nejsem pánem svého času, ale rád bych někdy s astrosetkáním začal. Zdraví HamrAhoj, předem ujišťuji, že žádnou návštěvu ze seriózním zájmem o astronomii a věci s tím spojené, na akci v Liticích nebude nikdo považovat za diletanskou
.
Přivést sebou dalekohled není podmínka, ale jinak jsme rádi za každý dovezený přístroj, bez nich by to byla těžko astroakce ;D a 250tka by byla vítána. Na akci bude vybírán vstupní polatek 100,- Kč (viz. pokyny příspěvek # 10.), který zahrnuje zároveň i ubytování v kempu (lepší sebou vzít spacák), tak že pokud budeš chtít na akci přespat, tak bych řek, že je lepší ta chatka
. Samozřejmě potřebujeme, aby se zájemci přihlásili na akci předem, jinak by organizačně nešla ani zajistit (když někdo přijede na blint, tak nikoho nevyženem a nějak se to také vyřeší, ale nesmí tak tímto způsobem přijet většina účastníků, to by se již těžko vše kolem zajišťovalo
)
Taková to akce má právě největší přínos v možnosti komunikace s jinými astroamatéry, výměně zkušeností přímo nad technikou s možnost jí vidět v praxi při pozorování popř. fotografování a pod.
Risben
P.S. Pokud máš svého Maka objednaného v Supře a přijde na krám do té doby, tak by ti ho J. Zahajský mohl na akci přivézt, zatím s účastí na akci počítá.
Přivést sebou dalekohled není podmínka, ale jinak jsme rádi za každý dovezený přístroj, bez nich by to byla těžko astroakce ;D a 250tka by byla vítána. Na akci bude vybírán vstupní polatek 100,- Kč (viz. pokyny příspěvek # 10.), který zahrnuje zároveň i ubytování v kempu (lepší sebou vzít spacák), tak že pokud budeš chtít na akci přespat, tak bych řek, že je lepší ta chatka
Taková to akce má právě největší přínos v možnosti komunikace s jinými astroamatéry, výměně zkušeností přímo nad technikou s možnost jí vidět v praxi při pozorování popř. fotografování a pod.
Risben
P.S. Pokud máš svého Maka objednaného v Supře a přijde na krám do té doby, tak by ti ho J. Zahajský mohl na akci přivézt, zatím s účastí na akci počítá.
New 170/1020 i s paralaktickou montáží, vše vlastní výroba&&Rf WO Megrez 90/621 FD APO, CG-5, HEQ-5 SynScan&&Okuláry Tele Vue, Vixen&&Triedr Celestron SkyMaster 12x60&&Canon 300D
HVĚZDOBRANÍ LITICE 2007
Mak je objenán u ATC a já se musím rozhodnout jak to provedu ???
EQ 6R na pilíři + achromát Bresser 127/1200 na hvězdárně, ASI 224 barevná
HVĚZDOBRANÍ LITICE 2007
hamr napsal: Mak je objenán u ATC a já se musím rozhodnout jak to provedu ???No, nějak to proveď a přijeď
.
HVĚZDOBRANÍ LITICE 2007
Kluci, trochu mi to nevychází ... jejda, jejda!!!
Budu rád, když mi výjde Pa/So.
Přihlášku pošlu, ale, co když se stane, že já nevím třeba 2 dny před zruším příjezd ....což se nestane!!! (v to doufám) ..... mělo by to nějaké důsledky?
Ptám se proto, abych to pořádně zvážil ...
Přihlášku pošlu, ale, co když se stane, že já nevím třeba 2 dny před zruším příjezd ....což se nestane!!! (v to doufám) ..... mělo by to nějaké důsledky?
Refraktory achromáty: Celestron C4-R 102/1000mm, Sky-Watcher 80/400mm, Hama 60/700mm. Triedry: Fomei 10x50, Bushnell 8x40
HVĚZDOBRANÍ LITICE 2007
SKLP napsal: Kluci, trochu mi to nevychází ... jejda, jejda!!!
To ať tě ani nenapadne!!! >:(
Nebo půjdeš příště pěšky ;D ;D ;D
Kdy můžeš otestovat svoji C4R s ostatními a k tomu si ještě pěkně pokecat.
Pěkně si napiš termín do kalendáře
To ať tě ani nenapadne!!! >:(
Nebo půjdeš příště pěšky ;D ;D ;D
Kdy můžeš otestovat svoji C4R s ostatními a k tomu si ještě pěkně pokecat.
Pěkně si napiš termín do kalendáře
SW102/500, SW ED100/900, R100/1500, R125/1583, N127/646, R140/1543, R150/1800, C150/2250, N152/1178, N170/1022, NCN310/1768/5970,... + další sklíčka do 0,75m.
HVĚZDOBRANÍ LITICE 2007
SKLP napsal: Kluci, trochu mi to nevychází ... jejda, jejda!!!
Ptám se proto, abych to pořádně zvážil ...Když se Petře jednou přihlásíš, tak už budeš mít smůlu i když nebudeš moct, přijede eskorta a ta tě na akci dopraví po dobrém, či po zlém ;D.
Teď vážně
. Stát se může cokoli a člověku to může zabránit na poslední chvíli přijet, tak že se stím holt nedá nic dělat, klidně se přihlaš a holt se pak uvidí. Já za sebe (a věřím, že i za další) doufám že ti to přeci jen vyjde (máš to prostě rozkazem ;D).
Risben
Ptám se proto, abych to pořádně zvážil ...Když se Petře jednou přihlásíš, tak už budeš mít smůlu i když nebudeš moct, přijede eskorta a ta tě na akci dopraví po dobrém, či po zlém ;D.
Teď vážně
Risben
HVĚZDOBRANÍ LITICE 2007
Jede do Litic někdo, kdo má UHC filtr? Beru tam svůj 1,25'' OIII filtr od Lumiconu. Pár lidí by rádo vidělo filtry v akci + porovnat UHC s OIII, popř. H-beta a deep-sky 
Objevy planetek (2): 2002 EL163 and 2002 GX187.
Objevy proměnných hvězd (130): CzeV #245, 270, 323, 365, 370; SvkV 23 a spousta dalších...
Objevy proměnných hvězd (130): CzeV #245, 270, 323, 365, 370; SvkV 23 a spousta dalších...
HVĚZDOBRANÍ LITICE 2007
Jinak co ten grafický návrh loga akce, které má být na triku? Ještě jsem ho neviděl, nezapomněli jste na to?
Objevy planetek (2): 2002 EL163 and 2002 GX187.
HVĚZDOBRANÍ LITICE 2007
Cassi napsal: Jede do Litic někdo, kdo má UHC filtr? Beru tam svůj 1,25'' OIII filtr od Lumiconu. Pár lidí by rádo vidělo filtry v akci + porovnat UHC s OIII, popř. H-beta a deep-sky 
Muj UHC je nekde zasantroceny a ja nemam nejmensi tuseni kde ??? Urcite ho najdu ve chvili kdy hledani vzdam a koupim si novy... >:(
Muj UHC je nekde zasantroceny a ja nemam nejmensi tuseni kde ??? Urcite ho najdu ve chvili kdy hledani vzdam a koupim si novy... >:(
UL 16" F/4 a spousta drobotiny.
Světelné znečištění
Západočeská pobočka ČAS
Manětínská oblast tmavé oblohy
Světelné znečištění
Západočeská pobočka ČAS
HVĚZDOBRANÍ LITICE 2007
michal.b napsal:
Muj UHC je nekde zasantroceny a ja nemam nejmensi tuseni kde ??? Urcite ho najdu ve chvili kdy hledani vzdam a koupim si novy... >:(Hlavně ho kup dřív než pojedeš na akci a vem ho sebou
.
Muj UHC je nekde zasantroceny a ja nemam nejmensi tuseni kde ??? Urcite ho najdu ve chvili kdy hledani vzdam a koupim si novy... >:(Hlavně ho kup dřív než pojedeš na akci a vem ho sebou
HVĚZDOBRANÍ LITICE 2007
Cassi napsal: Jinak co ten grafický návrh loga akce, které má být na triku? Ještě jsem ho neviděl, nezapomněli jste na to? Na logo se nezapomělo
. Jirka je akorát drobátko více vytížen, na fóru se teď moc neobjevuje a logo má v počítači on. Jsou již objednána i trička, tak se pokusím Jirku drobet postrčit, aby to sem nějak hodil, nebo alespoň soukromě zaslal přes e-mail zájemcům
.
Risben
Risben
HVĚZDOBRANÍ LITICE 2007
Risben napsal:
Hlavně ho kup dřív než pojedeš na akci a vem ho sebou
.
Prave sem si koupil novy okular, takze nejake dalsi nakupovani v nejblizsi dobe fakt nehrozi
Hlavně ho kup dřív než pojedeš na akci a vem ho sebou
Prave sem si koupil novy okular, takze nejake dalsi nakupovani v nejblizsi dobe fakt nehrozi
UL 16" F/4 a spousta drobotiny.
Světelné znečištění
Západočeská pobočka ČAS
Světelné znečištění
Západočeská pobočka ČAS
- Martin Vyskočil
- Věk: 44
HVĚZDOBRANÍ LITICE 2007
Risben napsal:
Na logo se nezapomělo
. Jirka je akorát drobátko více vytížen, na fóru se teď moc neobjevuje a logo má v počítači on. Jsou již objednána i trička, tak se pokusím Jirku drobet postrčit, aby to sem nějak hodil, nebo alespoň soukromě zaslal přes e-mail zájemcům
.
Risben
Ja bych ho nezverejnoval a nechal bych to jako VELKY PREKVAPENI.
Na logo se nezapomělo
Risben
Ja bych ho nezverejnoval a nechal bych to jako VELKY PREKVAPENI.
TS 15x70, "Ostříží oko" 60/1040 (refraktor vlastní konstrukce)