Zákryt Měsíce se Saturnem
Vzhledem k tomu, že zítra valím na školení, tak hold počkám, jedno z toho bude každopádně zajímavé ;D
Tak jsem na tom kopci, co jsem o nem psal odpoledne :
50°12'16.7"N 13°44'40.7"E
Primo pod TV vysilacem na asfaltovem placku, kdyby mne nekdo hledal. Kdyz jsem pred chvili prijizdel, bylo tu po desti dokonale jasno, ted je dokonale zatazeno a mozna mi zmokne Mak. Mam tu vyhled tak 30km na vsechny strany a meni se to tak rychle, ze ani nebudu nic lepsiho hledat - bud to vyjde, nebo ne.
50°12'16.7"N 13°44'40.7"E
Primo pod TV vysilacem na asfaltovem placku, kdyby mne nekdo hledal. Kdyz jsem pred chvili prijizdel, bylo tu po desti dokonale jasno, ted je dokonale zatazeno a mozna mi zmokne Mak. Mam tu vyhled tak 30km na vsechny strany a meni se to tak rychle, ze ani nebudu nic lepsiho hledat - bud to vyjde, nebo ne.
e-mail : mpec(at)cce(dot)cz&&
-
M.Adamovsky
preju hodne stesti...jedna z krasnych vyhod toho bydlet na zapade Cech je to, ze clovek chyta jako prvni vsechny ty frontalni systemy, co po vetsinu roku jdou od zapadu...nejinak je tomu i dnes v noci...tak doufam, ze ostatnim se povede lepe... 
Vzdyt jsem kousek od Tebe. A v dalce na Zapade uz se to zase trha. Tak nezoufej, bude hur ... 
-
M.Adamovsky
jj hur bude..
...ted jsem si chtel aspon zvednout naladu, tak jsem se koukal, jake jsou parametry toho zakrytu v tom kvetnu...a doslo mi, ze uz bude Saturn dost malej..takze nic moc to nebude...
...
nevim nevim..jak koukam na tu druzici, je to zabity...u nas je skoro uplne zatazeno..ty ses aspon vic severne..
nevim nevim..jak koukam na tu druzici, je to zabity...u nas je skoro uplne zatazeno..ty ses aspon vic severne..
To M.Adamovsky:
nazdárek, možná by nebylo špatný info asi tak za hoˇku, jak to tak sleduji.
-
M.Adamovsky
vaham porad jesli mam jit spat a nebo jeste pockat...zda se mi to uz beznadejny...
-
M.Adamovsky
tak ted je to jeste vtipnejsi..zacalo lehce prset..a do toho ten vitr..no zas by se pekne vycistily cocky 
Já určitě zůstávám vzhůru. V Brně mraky zmizely a vypadá to dobře. Už chladím Maka 
Duk napsal: To M.Adamovsky:
Není problém, já čekám do půl třetí, ale v Plzni totální deka a prší! :'(
................
ach Martin byl rychlejší
Není problém, já čekám do půl třetí, ale v Plzni totální deka a prší! :'(
................
ach Martin byl rychlejší
http://www.astronom.cz/deavi/
EQ-8, Newton AG 300/1140mm, f:3,8, ASA OK3 focuser+ ASA 3'' Wynne 0.95x, ZWO OAG68 + ZWO ASI 174 mini, ZWO ASI 6200MC PRO. Powerbox Pegasus Advance
EQ-8, Newton AG 300/1140mm, f:3,8, ASA OK3 focuser+ ASA 3'' Wynne 0.95x, ZWO OAG68 + ZWO ASI 174 mini, ZWO ASI 6200MC PRO. Powerbox Pegasus Advance
Oproti předpovědnímu modelu tady zatím OK
Ale je to ještě více jak dvě hoďky. Vítr však sílí, takže, kdo ví, mohl by mi ty mračna rozehnat, rozhodně vydržím
Ale je to ještě více jak dvě hoďky. Vítr však sílí, takže, kdo ví, mohl by mi ty mračna rozehnat, rozhodně vydržím
-
M.Adamovsky
mpe napsal: Já určitě zůstávám vzhůru. V Brně mraky zmizely a vypadá to dobře. Už chladím Maka 
tak at to vyjde
tak at to vyjde
-
M.Adamovsky
Duk napsal: Oproti předpovědnímu modelu tady zatím OK
Ale je to ještě více jak dvě hoďky. Vítr však sílí, takže, kdo ví, mohl mi ty mračna rozehnat, rozhodně vydržím
myslim, ze ostatni casti republiky..zvlast ty severnejsi..maji velkou sanci..ale stejne to bude loterie...
Ale je to ještě více jak dvě hoďky. Vítr však sílí, takže, kdo ví, mohl mi ty mračna rozehnat, rozhodně vydržím
myslim, ze ostatni casti republiky..zvlast ty severnejsi..maji velkou sanci..ale stejne to bude loterie...
jo, prave jsem zaznamenal prvni dnesni uspech - ustavil jsem montaz. Chvili byla videt i Polarka. Ted uz je zase zatazeno. Bude to napinave do posledniho okamziku ...
-
M.Adamovsky
Tak preji vsem at to vyjde..ja jdu lezet...
to MP: at nezmoknes a hodne stesti taky..
dobrou vsem..
to MP: at nezmoknes a hodne stesti taky..
dobrou vsem..