MEZNÍ HVĚZDNÁ VELIKOST 2007 (MHV) - 20.-22.4.07
Snad můj příspěvek nepůsobí destruktivně ;D
Ovšem jeden následek to nese i pro mě.
Astronomická expedice v Úpici přinesla i moji celoživotní vášeň néjen k astronomii, ale k jedné, jediné ženě. Světe div se ::) rovněž účastnicí expedice.
Jo, jo a tak to někdy chodí-vá.
Ovšem jeden následek to nese i pro mě.
Astronomická expedice v Úpici přinesla i moji celoživotní vášeň néjen k astronomii, ale k jedné, jediné ženě. Světe div se ::) rovněž účastnicí expedice.
Jo, jo a tak to někdy chodí-vá.
Monika Ch. napsal: ...Jela bych ráda, ale rodiče by se mnou nejeli a samotnou mě tam nepustí.Ojój, sama tam určite nebudeš. Bude nás tam veľa. 
Ak pôjde niekto zo Slovenska, mohol by ťa cestou vziať. Nie je to taká okľuka.

mail to:fun2mas(at)gmail.com
FunTomas napsal:
Ojój, sama tam určite nebudeš. Bude nás tam veľa.
No jo, ale mě by stejně nepustili, taky kvůli penězům. Nejde o to, že to třeba je drahé, nebo tak, musela bych si to zaplatit sama a já na to peníze nemám. A oni mě to nezaplatí.

No jo, ale mě by stejně nepustili, taky kvůli penězům. Nejde o to, že to třeba je drahé, nebo tak, musela bych si to zaplatit sama a já na to peníze nemám. A oni mě to nezaplatí.
Přijedu i s přítelkyní a se svým Newtonem.
http://astrofoto.euweb.cz&&zvrastil (at) seznam (bodka) cz
Monika Ch. napsal:
Nejdrive bych to zkusil treba se jim tvuj konicek zalibi a kdyby ne, tak aspon nebudes rikat "mozna jsem to mela zkusit"
Nejdrive bych to zkusil treba se jim tvuj konicek zalibi a kdyby ne, tak aspon nebudes rikat "mozna jsem to mela zkusit"
Celestron CGE1400 SC355mm,Celestron C11GPS SC280mm,Televue TV-NP127 127mm APO FlatField refraktor,SW-80ED 80mm ED refraktor SBIG-ST2000XM CCD kamera, StellaCamII TV kamera, 100mm H-alfa refraktor....
- Algol77 (Jakub Koukal)
- Věk: 48
- Kontaktovat uživatele:
Tož jestli bude pěkně nebo alespoň naděje na pěkně, tak vyrazím...ale asi si vezmu jenom oči, protože budou co? No přece Lyridy a já meteorář nemůžu přece dělat nic jinýho než meteory...nebo hydrometeory? ;D
Vybavení: Newton 240/1200+refraktor 110/1600 na paralaktice z dob krále klacka, Dobson 200/1200, 1 x Watec 902H2 Ultimate, 1 x VE 6047, 7 x KPF 131 HR...a spacáky s terénní plechovkou Peugeot 405
Algol77 napsal: Tož jestli bude pěkně nebo alespoň naděje na pěkně, tak vyrazím...ale asi si vezmu jenom oči, protože budou co? No přece Lyridy a já meteorář nemůžu přece dělat nic jinýho než meteory...nebo hydrometeory? ;Dpríď aj tak. Ked bude jasno môžme pozorovať spolu a ked bude zamračené tak nám pavúk a Rudy požičajú svoje rádiohračky. Preladíme ich na správne frekvencie a budeme pozorovať aj ked budeme na pive 
A na lyridy ja beriem fotoaparát aj.Mne už len oči nestačia ..

v ramci setrenia miestom na fore vpisujem do jedneho "multipostu" 
Paaja napsal: Nepojedete někdo s volným místem v autě přes Pardubice? Rád bych se tentokrát zúčastnil na plnou dobu.
Rudy a ja sa tiez ucastnime na plnu dobu. Inak by to ani nemalo zmysel, lebo kym by sme to zosrobikovali, bolo by uz po akcii. (a to este srobikovat ultralight)
mpe napsal: Po dohodě s organizátory hledám spolubydlící(ho).
Beru totiž psa (cvičeného na odhadování MHV a tak se potřebuju přidat k někomu, komu pes v chatce nevadí.
Nam nevadi, pokial mu nechuti koaxialny kabel. ;D
FunTomas napsal:
Tento rok bude myslim prelomovy vo viacerych kategoriach sucasne.
Monika Ch. napsal:
Odporucam prehovarat, prehovarat, prehovarat...
LbA napsal:
príď aj tak. Ked bude jasno môžme pozorovať spolu a ked bude zamračené tak nám pavúk a Rudy požičajú svoje rádiohračky. Preladíme ich na správne frekvencie a budeme pozorovať aj ked budeme na pive
Laci, uz sa tesim.

Paaja napsal: Nepojedete někdo s volným místem v autě přes Pardubice? Rád bych se tentokrát zúčastnil na plnou dobu.
Rudy a ja sa tiez ucastnime na plnu dobu. Inak by to ani nemalo zmysel, lebo kym by sme to zosrobikovali, bolo by uz po akcii. (a to este srobikovat ultralight)
mpe napsal: Po dohodě s organizátory hledám spolubydlící(ho).
Beru totiž psa (cvičeného na odhadování MHV a tak se potřebuju přidat k někomu, komu pes v chatce nevadí.
FunTomas napsal:

Tento rok bude myslim prelomovy vo viacerych kategoriach sucasne.
Monika Ch. napsal:
Odporucam prehovarat, prehovarat, prehovarat...
LbA napsal:
príď aj tak. Ked bude jasno môžme pozorovať spolu a ked bude zamračené tak nám pavúk a Rudy požičajú svoje rádiohračky. Preladíme ich na správne frekvencie a budeme pozorovať aj ked budeme na pive

Laci, uz sa tesim.
tazke jedu take Sice znam jen par lidi z Hodkovic z proprseneho pozorovani zatmeni Mesice, ale kdyby nekdo shanel spolunocleznika... Ani moc nechrapu 

Ladislav Červinka
vizuální pozorování a fotometrie proměnných hvězd a zákrytů hvězd planetkami
Pavuk_ napsal:
OK. Kabely nežere. Píšu Tě jako spolunocležníka.

OK. Kabely nežere. Píšu Tě jako spolunocležníka.

Takže je to jasné, ptala jsem se rodičů a ti mi to nedovolili. Zkoušela jsem je přemlovat, ale nepomohlo. No nic, třeba se tam za pár roků potkáme 

-
nahodou asi nikdo pres Plzen nepojedete co..ja zvazuju, ze bych se prijel kouknout.....
Otazka na poradatele:
Da se zaplatit jen jedna noc + organizacni poplatek? Bohuzel v sobotu jsem v praci a asi nedostanu dovolenou
, takze bych se zucastnil sobota odpoledne - nedele.
Da se zaplatit jen jedna noc + organizacni poplatek? Bohuzel v sobotu jsem v praci a asi nedostanu dovolenou

“Jakákoliv dostatečně pokročilá technika je k nerozeznání od magie.” A.C.Clarke
Zakov napsal: Otazka na poradatele:
, takze bych se zucastnil sobota odpoledne - nedele.
Myslim, ze bude lepsie, ked tuto otazku adresujes priamo na mail v prihlaske.
Pokial viem tak prednost maju ti, ktori idu na cely termin. Ak zostane volne miesto, pridu na radu ti ktori idu na jednu noc.

Myslim, ze bude lepsie, ked tuto otazku adresujes priamo na mail v prihlaske.
Pokial viem tak prednost maju ti, ktori idu na cely termin. Ak zostane volne miesto, pridu na radu ti ktori idu na jednu noc.
To Zakov: Mozem potvrdit Pavukove slova, tiez riesim podobny problem. Organizatori mi potvrdili ze ak zostanu ubytovacie kapacity, budu sa pridelovat ludom zostavajucim na jednu noc. Na zaklade ohlasov na tohtorocnu MHV ale pre istotu hladam aj alternativu v blizkom okoli. 

Newton 300/1700; MEADE 90/1000; SkyMaster 25x100; HEQ-5 Pro SynScan