Zkusím si sjednat jednu skoromístní průvodkyni, naředil bych tam případně všechny ty profíky aspoň jednou lamou. [Čímž nemyslím tu průvodkyni.] ;D
Málem jsem jel už na ten minulý sraz kolem MaGa, ale odradilo mě tehdy počasí.
Vzhledem k tomu, že se dnes nedostavím na Astročaj, abych se domluvil (jsem nějakej nachcípanej, jdu si po práci lehnout :-[), tak tímto potvrzuji svou účast na akci.
Mluvil jsem včera i s Bartajem a říkal, že pojede též, tak že se sním nejspíš svezu.
Risben
P.S. Doprovodný program je OK, ale jasná obloha k tomu by potěšila .
New 170/1020 i s paralaktickou montáží, vše vlastní výroba&&Rf WO Megrez 90/621 FD APO, CG-5, HEQ-5 SynScan&&Okuláry Tele Vue, Vixen&&Triedr Celestron SkyMaster 12x60&&Canon 300D
Kluci rád bych dojel taky, ale je to dost daleko, ale o to by ani tak nešlo, ale momentálně mám plno jiných starostí ..... takže bohužel. Tak ať to výjde. Petr.
Také mě napadla myšlenka, že by se mohla po Tomkovi pojmenovat planetka. Poptal jsem se Pavuka, který má kontakt s Modranskou hvězdárnou, prý se mám zkontaktovat s Petrem Pravcem z Ondřejova. Zkusím mu něco napsat.
Pokuď máte někdo na objevitele planetek lepší kontakt, tak mi napiště.
Vazeni !
Zatmeni se kvapem blizi a aby vse probehlo hladce a k extremni spokojenosti vsech zucastnenych, bylo by dobry, kdyby se vahajici nebo jiz rozhodnuti, ale neprihlaseni ucastnici ozvali rekneme do stredy vcetne, cimz si zajisti i jidlo v podobe flaku masa (a kdovi ceho jeste ). Samozrejme, ze prijet muzete i bez predchozi domluvy, ale s rizikem, ze na vas nezbyde tolik jidla. Jinak piti a mista na spani bude dost. Maso a proces jeho nalozeni si vzal na starosti mistr "X", ktery je v tomto oboru expertem a jehoz identita bude prozrazena az na miste. Mozna se objevi i nektery drobny neohlaseny gurmansky doplnky, ktery prozrazovat nebudu, abyste se mohli vic tesit. Pivo bude cerstvy primo z pivovaru. Zaroven podle poctu prihlasenych ucastniku privezu odpovidajici mnozstvi moku. Poslal jsem objednavku na pocasi. Alena Zarybnicka v nedeli davala na sobotu polojasno, tak by to snad mohlo vyjit. Presnejsi predpoved se dozvime v pristich dnech.
Ted bych jeste pridal par organizacnich pokynu:
1. Tak predevsim, jak se dostat na letiste. At uz prijedete po dalnici od Prahy nebo od Liberce, tak po sjezdu z dalnice prijedete ke kruhovymu objezdu. Jedna z odbocek vede k pumpe, ale tam odbocovat nebudete ("liberecaci" od ni prijedou). Odbocite az na ty dalsi, ktera vede nejvic do kopce. Proste "liberecaci" odboci doprava a "prazaci" druhou doprava (nebo jakoby rovne). Pojedete rovne do kopce az k dalsimu kruhovymu objezdu. Tam zas odbocite druhou odbockou doprava (da se projet pres kostky i primo rovne ) jako na Cesky dub a hned za kruhacem je odbocka doleva, tusim na Petrasovice. Vyrazite na Petrasovice a asi po 300-400 metrech je odbocka doleva. Tak tam odbocite a pojedete zas do kopce kolem stavenist rodinnych domku. Cesta vas bude vracet zpatky dolu a asi si budete myslet, ze vas taham po vsech certech a oklikach. Tak trochu. Ale vyhnete se centru a spletitejsim ulickam. Navic tusim, ze po tyhle trase jsou i cedule "Airport". Na dalsi krizovatce odbocite doprava a pojedete do toho strasnyho kopce nahoru a pak uz jen rovne. Silnicka je klikata a je potreba se vyhejbat protijedoucim autum. Je to tam trochu neprehledny, tak jedte opatrne. Na kopci se silnicka narovna a po pravy strane je letiste. Na konci rovinky odbocite doprava a prijedete primo na letiste.
2. Na konci silnicky je parkoviste. Bylo by dobry si vsechny auta nechat tam a nejezdit po plose. Samozrejme i v AK plati pravidlo, ze vsichni jsou si rovni, ale nekteri si jsou rovnejsi. Proto uvidite auta i u baraku (mozna i to moje). Dohodnem se tak, ze na vylozeni techniky, spacaku, zavazadel, pritelkyn a ostatnich veci si normalne prijedete k baraku (od parkoviste), at se s tim vsim nemusite tahat pesky a pak si auto odvezete zpatky na parkoviste. Kapacita nam bude stacit a nekrade se tu.
3. Jelikoz budeme na letisti, tak se prekvapive setkame s leteckou technikou. Pokud se to do soboty nezmeni, tak na hlavnim sale bude na jedny strane ulozenej trup od uzasnyho kluzaku ASW-19B. Proto apeluju na vsechny, aby prohlizeli pouze ocima. Zvlaste na kabinu se nesaha a do zadnych trubicek se nefouka! Pokud se budete nekdo chtit podivat dovnitr, pripadne do hangaru, nevahejte se obratit na me a ja vam vsechno rad ukazu.
4. Na letisti budu od rana. Prijizdet proto muzete uz behem dne. Pouze asi do 15:00 budu skolit novy pilotni zaky, tak se vam do ty doby nebudu moct uplne venovat. Pak uz by to melo byt OK.
5. Kdyby nahodou nevyslo pocasi (ani nevim, jak by se to vubec mohlo stat), tak na letisti je ucebna a v ni urcite funkcni DVD prehravac. Kdyby nekdo mel navic projektor a noutbuka, byla by moznost udelat i nejakou prednasku. To ale nechavam na starosti pripadnyho prednasejiciho.
6. Kdyby nekdo cestoval hromadnou dopravou, tak at se ozve a nekoho pro nej poslem dolu, protoze letiste je trochu z ruky. Telefon na me je 776 744 076.
7. Grilovat zacnem nejak zvecera, aby do zatmeni uz nezbyl na letisti nikdo hladovej, a aby byli vsichni spokojeni.
8. Predpokladany ukonceni akce je v nedeli dopoledne.
Doufam, ze uz se vsichni na zatmeni tesite stejne jako ja, ze nemuzete dospat a ze uz pocitate kazdou minutu. Pokud by se nahodou jeste nasel nekdo, kdo by se chtel tyhle velkolepy akce zucastnit, tak at nevaha a ozve se. Radi uvitame kazdyho.
;D
TS 15x70, "Ostříží oko" 60/1040 (refraktor vlastní konstrukce)
Martin Vyskocil napsal:
Doufam, ze uz se vsichni na zatmeni tesite stejne jako ja, ze nemuzete dospat a ze uz pocitate kazdou minutu. Pokud by se nahodou jeste nasel nekdo, kdo by se chtel tyhle velkolepy akce zucastnit, tak at nevaha a ozve se. Radi uvitame kazdyho.
;DJo, už trpím nespavostí, počítám večer ovečky a mám strašný hlad, jen ten vrchní je ňákej divnej ;D.
Jestli nevyjde počasí, tak u mě Zárybnická jako rosnička totálně skončila (jinak než ropucha jí už neřeknu ;D).
Risben
New 170/1020 i s paralaktickou montáží, vše vlastní výroba&&Rf WO Megrez 90/621 FD APO, CG-5, HEQ-5 SynScan&&Okuláry Tele Vue, Vixen&&Triedr Celestron SkyMaster 12x60&&Canon 300D
Risben napsal:
Jo, už trpím nespavostí, počítám večer ovečky a mám strašný hlad, jen ten vrchní je ňákej divnej ;D.
Jestli nevyjde počasí, tak u mě Zárybnická jako rosnička totálně skončila (jinak než ropucha jí už neřeknu ;D).
Risben