Vánoční astrodárek

Nezávazné povídání o všem, co se týka astronomie.
mocho

Vánoční astrodárek

Příspěvek od mocho »

Mne Jezko doniesol ETX-90. Len sa mohol s tym pocasim viac pochlapit...
Kubajz

Vánoční astrodárek

Příspěvek od Kubajz »

mocho napsal: Mne Jezko doniesol ETX-90. Len sa mohol s tym pocasim viac pochlapit...
jo tak to si neřikáš samojediný.Obvzlášť když u mě byl sled událostí:prodal jsem starší dalekohled-ihned se vyjasnilo-koupil sem nový dalekohled-ihned se zatáhlo :-/no třeba dostanu hezké počasí ve formě permanentky ke kulatinám 8)
Jakub Kristek
Obrázek
Alien_MasterMynd

Vánoční astrodárek

Příspěvek od Alien_MasterMynd »

Kubajz napsal:

jo tak to si neřikáš samojediný.Obvzlášť když u mě byl sled událostí:prodal jsem starší dalekohled-ihned se vyjasnilo-koupil sem nový dalekohled-ihned se zatáhlo :-/no třeba dostanu hezké počasí ve formě permanentky ke kulatinám 8)
Tak presne tohle se se mnou tahne od konce zari, kdy jsem prodal stary dalekohled a koupil novy Par jasnych noci a to je vsechno. Nejhorsi bylo, kdyz jsem byl u kamarada v Sumperku v pulce listopadu. Prvni den jsme si udelali vylet na Praded (pesky), nejak jsme moc fotili a vraceli se az za tmy, cestou dolu proste nadhera, M31 svitila jak lucerna, v triedru hroznej narez. Druhy den jsme na hulvata vyjeli autem na Praded i s dalekohledem (navrch jsem tehdy nemel pointacni vybaveni, tak jsme zkusili jen kratke expozice do minuty) a samozrejme zatazeno, obcas se vyjasnila cast oblohy, pak se zase zatahla. :-[
SW NWT 200/1000, HEQ5 SS, SW ref. 70/500
Tr. 8x30,10x50,20x50
Praktica Super TL, Sigma SD10, chlazený mod. Canon 350D s amp-off, EOS IX, FujiFilm S3Pro, upravená chlaz. TV kamera, Watec 902H3 Ultimate, obj. 10-300mm

http://www.alien-mastermynd.com
tokarew

Vánoční astrodárek

Příspěvek od tokarew »

Risben napsal:
Tak to ti závidím, že jste si ho nadělili s ženou spolu. Já si musím astrodárky nadělovat sám, asi jako většina z nás, ale bohužel ještě k tomu potají :(.
Risben
no po pravde je to nas prvni a jediny spolecny konicek takze doma spokojenost,travime spolu vic casu,,super:) ted se prave rozhodujem jestli jit cestou binokularniho nadstavce na pozorovani mesice nebo nasetrit neco vic a zkusit nejakou z cest pro pozorovani slunce v H-alfa care:)fotky v H-alfa pana Myslivce jsou docela silne argumenty ;D
newton bresser 150/1200 eq mon2,triedr 7x50
fidler

Vánoční astrodárek

Příspěvek od fidler »

Volil bych ten binokulární nadstavec s co největším rozpětím okulárů . Mohli by jste se pak koukat společně
;D
Odpovědět