3. MHV jaro 2006 - třídenní

Pozvánky na star-party, zážitky, pozorování.
SKYMASTER

Příspěvek od SKYMASTER »

Budte radi, ze bude zatazeno aspon se moc neunavite, hezky si odpocinete a doma pak budete pozorovat na plne obratky :D
Celestron CGE1400 SC355mm,Celestron C11GPS SC280mm,Televue TV-NP127 127mm APO FlatField refraktor,SW-80ED 80mm ED refraktor SBIG-ST2000XM CCD kamera, StellaCamII TV kamera, 100mm H-alfa refraktor....
Bob

Příspěvek od Bob »

Ahoj,tak jsem se těšil že si užiju parádní víkend na MHV a místo toho ho prožiju v posteli ( sám ) a budu se ládovat práškama. >:(Těm šťastnějším přeju tři nádherné noci s nulovým seeingem a spoustu nových poznatků.Bob.
Orion Optics UK 500/2000
Achernar

Příspěvek od Achernar »

Lidi, spetku viry ukazte!Treba bude zatazeno, ale treba taky ne.Minule zatazeno bylo, ale stejne jsem rad, ze jsem se zucastnil.Letos to vidim stejne.Dalekohledu bude dost a kdyz se udela na chvili hezky, bude to stat za to. A kdyz bude zatazeno?Inu - jsme mali pani.
"Srdce skutečného hvězdáře musí býti vždy přístupné kráse, neboť ta je hlavním znakem hvězdné říše" Jos.Klepešta
LbA

Příspěvek od LbA »

Achernar napsal: Lidi, spetku viry ukazte!Treba bude zatazeno, ale treba taky ne.Minule zatazeno bylo, ale stejne jsem rad, ze jsem se zucastnil.Letos to vidim stejne.Dalekohledu bude dost a kdyz se udela na chvili hezky, bude to stat za to. A kdyz bude zatazeno?Inu - jsme mali pani.
Zatiahnute aj s dazdom bude. Presne ako minuly rok. Ale s tym nic nenarobime. Poklikaj si na predpovednych modeloch..
http://www.wetterzentrale.de/topkarten/fsgfsmeur.html

Ale aj napriek zlemu pocasiu sa na akciu tesim :)
Achernar

Příspěvek od Achernar »

Ale to jsou porad predpovedi a prognosy...neverim jim ani slovo, dokud to neuvidim na vlastni oci!Vira i hory prenasi, tak se na ni spolehnu i co se par mizernych mraku tyce. Nemuzes verit vsemu, k cemu se nekde proklikas:-)
"Srdce skutečného hvězdáře musí býti vždy přístupné kráse, neboť ta je hlavním znakem hvězdné říše" Jos.Klepešta
Hadra

Příspěvek od Hadra »

No, Ach.: az Te opet najdu v 1 a.m. na zidlicce pod mraky, jako na jedne nejmenovane akci, doda mi to mozna taky viru a nejaka dira do vesmiru se ukaze. A kdyz ne, jeste porad tu mame moznost jit spat, snit a rano reflektovat kdo kde a u jakeho objektu byl osobne. ;D
R110/660, CG5 GT, Triedr WO 8x42
SKYMASTER

Příspěvek od SKYMASTER »

Proste jedeme a basta :-*
Celestron CGE1400 SC355mm,Celestron C11GPS SC280mm,Televue TV-NP127 127mm APO FlatField refraktor,SW-80ED 80mm ED refraktor SBIG-ST2000XM CCD kamera, StellaCamII TV kamera, 100mm H-alfa refraktor....
LbA

Příspěvek od LbA »

No som konecne z MHV doma :)
A prave som sa dozvedel, ze na Kolonici bolo pocas vikendu uplne jasno. Takze mala kontrolna otazka. Kde bude dalsie MHV? :)

Len pripominam, ze aj pred rokom bolo pocas MHV v Zubri zatiahnute ale na vychode Slovenska bolo jasno :)
igi

Příspěvek od igi »

Takze musis zorganizovat MHV Slovensko Rad sa potom pridam, aspon zistim ci je tam fakt taka tma.
Inak ako bolo? Reporty, reporty chceme ;D Ste nieco napozorovali tou antenou?
LbA

Příspěvek od LbA »

igi napsal: Takze musis zorganizovat MHV Slovensko Rad sa potom pridam, aspon zistim ci je tam fakt taka tma.
Inak ako bolo? Reporty, reporty chceme ;D Ste nieco napozorovali tou antenou?Mno MHV na Kolonici asi tazko :-/. No zatial je problem ubytovat viac ako 20 ludi... a netusim aka bude dohoda s Igorom Kudzejom...
Mohlo by sa vybrat toto miesto na Slovensku. Ale neviem ci to niekto vybavi. Ja s tym miestom uz nechcem mat spolocne nic. Ti co ma poznaju vedia preco ;)
http://www.prednahora.sk/

Inak su tam nadherne pozorovacie podmienky... Takze je to na ludoch z CAS, nech skusia :)
V kupole bude v dohladnej dobe (v juni) 35 cm dalekohlad ;)
Doplnim info. Poviem len tolko, ze Prednej Hore som chcel rozbehnut nieco co sa tyka astronomie, ale nevyslo to. Na dovody sa ma nepytajte. Ale poviem asi tolko, ze na tomto mieste su asi najlepsie pozorovacie podmienky na Slovensku.. (ale uz to je offtopic, takze len tolko)
Miloš Žák
Věk: 45

Příspěvek od Miloš Žák »

Pro Pavuka a LbA. Od jednoho z vas mi Hadra pujcil krizovy sroubovak se zelenou rukojeti, kdyz jsme na MHV skladali meho dobsona. No a ja jsem ho omylem sbalil i s igelitama od dalekohledu. Napiste mi prosim, ktery z Vas to byl, at se muzem domluvit jak to srovname ;)
“Jakákoliv dostatečně pokročilá technika je k nerozeznání od magie.” A.C.Clarke
Pavuk_

Příspěvek od Pavuk_ »

Zakov napsal: Pro Pavuka a LbA. Od jednoho z vas mi Hadra pujcil krizovy sroubovak se zelenou rukojeti, kdyz jsme na MHV skladali meho dobsona. No a ja jsem ho omylem sbalil i s igelitama od dalekohledu. Napiste mi prosim, ktery z Vas to byl, at se muzem domluvit jak to srovname ;)jojo to je moj srobovak
ja mam zase navyse jeden zosit s nakresmi nejakej montaze a popisom chronomeru ... zeby Kami ? :)
VK

Příspěvek od VK »

To bude spíš Achernar.

V. K.
LbA

Příspěvek od LbA »

No konecne som vybral nejake fotky z MHV.
Pozrite si ich
http://astroforum.persoholic.org/album_ ... SC&start=0

Za fotky dakujem Hadrovi... Pouzil som aj zopar jeho fotiek. Mozte do tohto albumu pridavat aj ostatni svoje fotky...
SKYMASTER

Příspěvek od SKYMASTER »

MHV byla super. Zase nas neobtezovali hvezdy ani jednu noc ::) Takze priste jedeme zase :P
Odpovědět