Mlhovina IC 1805 - srdce
Mlhovina IC 1805 - srdce
Oba pánové velmi dobré snímky.
To honza.ho:
Ruční pointaci? To jsi musel být asi pěkně nas...ý, když jsi musel znovu ručně pointovat. Ale ty ji zvládáš bravurně tak zas takovej problém to nebyl.... ;D
MartinV
To honza.ho:
Ruční pointaci? To jsi musel být asi pěkně nas...ý, když jsi musel znovu ručně pointovat. Ale ty ji zvládáš bravurně tak zas takovej problém to nebyl.... ;D
MartinV
Osobní stránky: http://dslr-astrophotography.cz/
FSQ 106ED, Losmandy G-11 GoTo L4 (Ascom Gemini telescope.NET), EOS 40Dmod, Lunático EZG60, Lacerta MGEN, QHY5L II, SQM-L, Lenovo x200
Poz. stanoviště: Kamenný vrch, Stránské, Norberčany, Morav
FSQ 106ED, Losmandy G-11 GoTo L4 (Ascom Gemini telescope.NET), EOS 40Dmod, Lunático EZG60, Lacerta MGEN, QHY5L II, SQM-L, Lenovo x200
Mlhovina IC 1805 - srdce
Tady je to ještě vše pohromadě:
http://space-walk.info/galerie/mlhoviny ... srdce.html
MartinV: pointace probíhala tak, že jsem si sedl na balkóně patřičně ustrojen do houpacího křesla, před sebe jsem si dal televizi na kterou šel výstup z CCTV kamery z pointeru. Nastavil jsem kříž na pointační hvězdu a 3 hodiny koukal na odchylky (korigoval je). Po pár minutách jsem si připadal jak TVGuider
.
(u 13 expozice jsem měl krizi a donesl jsem si brambůrky, doufám, že na mě nikdo nekoukal)
http://space-walk.info/galerie/mlhoviny ... srdce.html
MartinV: pointace probíhala tak, že jsem si sedl na balkóně patřičně ustrojen do houpacího křesla, před sebe jsem si dal televizi na kterou šel výstup z CCTV kamery z pointeru. Nastavil jsem kříž na pointační hvězdu a 3 hodiny koukal na odchylky (korigoval je). Po pár minutách jsem si připadal jak TVGuider
(u 13 expozice jsem měl krizi a donesl jsem si brambůrky, doufám, že na mě nikdo nekoukal)
Web: http://www.space-walk.info
Technika: FSQ85ED, SW70/500,15×70, QHY9,QHY8L Color,QHY5,
QHY 2"m.FW, 2"L,R,G,B,C,Ha, HEQ5, budka, i7 16gb, SSD&NAS, Nexus S+G.Tab, Wacom 4 L
Cloud: DropBox
Technika: FSQ85ED, SW70/500,15×70, QHY9,QHY8L Color,QHY5,
QHY 2"m.FW, 2"L,R,G,B,C,Ha, HEQ5, budka, i7 16gb, SSD&NAS, Nexus S+G.Tab, Wacom 4 L
Cloud: DropBox
Mlhovina IC 1805 - srdce
;D ;D ;D
MartinV
MartinV
Osobní stránky: http://dslr-astrophotography.cz/
Mlhovina IC 1805 - srdce
dekuji.
to Honza :
moc pekny snimek.
Obdivuji ze se trefis s kompozici RGB na H-alfa.
to Honza :
moc pekny snimek.
Obdivuji ze se trefis s kompozici RGB na H-alfa.
Mlhovina IC 1805 - srdce
Zdravím,
na Honzovic H-alfu to nemá, ale přece nebudu spát.....
Stále experimentuju co si můžu dovolit s délkou expozice, inspiroval mě vlaštovka, že to jde i uprostřed osvětlené oblasti...
info:
25 x 8 min, 800ISO
Scopos 80/560 APO, ATC CCF 5A, CLS, EQ6 SS, Autoguider MMys, Canon 350Da.
SubRaw, DSS, Photoschop
Málem bezvětří, 6°C, rosa...
Havířov za domkem
na Honzovic H-alfu to nemá, ale přece nebudu spát.....
Stále experimentuju co si můžu dovolit s délkou expozice, inspiroval mě vlaštovka, že to jde i uprostřed osvětlené oblasti...
info:
25 x 8 min, 800ISO
Scopos 80/560 APO, ATC CCF 5A, CLS, EQ6 SS, Autoguider MMys, Canon 350Da.
SubRaw, DSS, Photoschop
Málem bezvětří, 6°C, rosa...
Havířov za domkem
Mlhovina IC 1805 - srdce
Minulý týden jsem konečně taky vykuchal originální filtr ze svého 300D a nahradil ho UV-IR filtrem od Astronomiku v EOS-clip verzi. Samozřejmě jsem se nemohl dočkat, až ho vyzkouším a v sobotu byla první příležitost.
Protože jsem se nechtěl zdržovat nastavováním pointace, rozhodl jsem se fotit dvojici mlhovin Srdce a Duše přes objektiv Sonnar 135. S CLS filtrem před objektivem nebyl problém natáhnout expozici na 16 minut při ISO 800. Bohužel, nakonec jsem získal jen čtyři použitelné snímky. Napřed mi dvě expozice pokazil kocour, který si hrál s visícími kabely když jsem nebyl u dalekohledu (focení u rodičů na zahradě má i své nevýhody
) a po půlnoci se všechno začalo tak brutálně rosit, že jsem z toho už žádnou další expozici nezískal. Nicméně tady je složenina těch čtyř snímků (zmenšeno 2x a lehce oříznuto):
Kromě šumu je problém taky v samotném objektivu, který nemá obrazové pole úplně kolmé na optickou osu - je vidět, jak hvězdy přecházejí z namodralé vlevo do načervenalé vlevo. Nicméně hlavní je, že modifikace fotoaparátu proběhla úspěšně a dává výsledky podle očekávání
.
Zbyněk
Protože jsem se nechtěl zdržovat nastavováním pointace, rozhodl jsem se fotit dvojici mlhovin Srdce a Duše přes objektiv Sonnar 135. S CLS filtrem před objektivem nebyl problém natáhnout expozici na 16 minut při ISO 800. Bohužel, nakonec jsem získal jen čtyři použitelné snímky. Napřed mi dvě expozice pokazil kocour, který si hrál s visícími kabely když jsem nebyl u dalekohledu (focení u rodičů na zahradě má i své nevýhody
Kromě šumu je problém taky v samotném objektivu, který nemá obrazové pole úplně kolmé na optickou osu - je vidět, jak hvězdy přecházejí z namodralé vlevo do načervenalé vlevo. Nicméně hlavní je, že modifikace fotoaparátu proběhla úspěšně a dává výsledky podle očekávání
Zbyněk
http://astrofoto.euweb.cz&&zvrastil (at) seznam (bodka) cz
Mlhovina IC 1805 - srdce
ZV napsal: a po půlnoci se všechno začalo tak brutálně rosit, že jsem z toho už žádnou další expozici nezískal.
Kromě šumu je problém taky v samotném objektivu, který nemá obrazové pole úplně kolmé na optickou osu - je vidět, jak hvězdy přecházejí z namodralé vlevo do načervenalé vlevo.
Zbyněk
Tolik vody jsem ještě nezažil, skoro jsem měl pocit, že prší
. Belík a hadr na stírání jsem měl pro jistotu po ruce. Naštěstí jsem právě testoval dvě nové rosnice a ty se svého úkolu zhostily výborně.
S tím nerovnoměrně zaostřeným polem zdá se má problém řada klasických objektivů. Už jsem se s tím setkal mnohokrát a sám mám jeden takový objektiv doma. A kolikrát se můžu vzteknout, když půl hodiny zaostřuji a nakonec zjistím, že mám dobrých prvních 10 expozic a pak zřejmě vlivem postupného temperování se vše zase mění k neostrosti a k tobě popisovanému jevu u všech zbylých expozic. >:(
Pavel.
Kromě šumu je problém taky v samotném objektivu, který nemá obrazové pole úplně kolmé na optickou osu - je vidět, jak hvězdy přecházejí z namodralé vlevo do načervenalé vlevo.
Zbyněk
Tolik vody jsem ještě nezažil, skoro jsem měl pocit, že prší
S tím nerovnoměrně zaostřeným polem zdá se má problém řada klasických objektivů. Už jsem se s tím setkal mnohokrát a sám mám jeden takový objektiv doma. A kolikrát se můžu vzteknout, když půl hodiny zaostřuji a nakonec zjistím, že mám dobrých prvních 10 expozic a pak zřejmě vlivem postupného temperování se vše zase mění k neostrosti a k tobě popisovanému jevu u všech zbylých expozic. >:(
Pavel.
SeeStar_S50
Mlhovina IC 1805 - srdce
"Špička" Srdce = NGC 896
Foceno mezi mraky . S-W ED 80/600 , H-alfa Astronomik 13nm filtr, ATIK 16.
Expozice : 19x 15 minut. Výřez -100%
Foceno mezi mraky . S-W ED 80/600 , H-alfa Astronomik 13nm filtr, ATIK 16.
Expozice : 19x 15 minut. Výřez -100%
lepší rada žádná než špatná
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
- SIRIUS_758
- MMys
- Věk: 53
- Kontaktovat uživatele:
Mlhovina IC 1805 - srdce
Tak, a teď ještě OIII a SII 
http://hvbo.cz/foto_astronomy_cz, http://hvbo.cz, e-mail: martin(*)myslivec(a)volny(*)cz, Dobson 400mm, N400/1600, Refraktor Borg 77ED, Montáž EQ6, Hvězdárna s montáží vlastní výroby, kamery MII C3-61000, ZWO ASI 1600MM
Mlhovina IC 1805 - srdce
MilAN napsal: "Špička" Srdce = NGC 896
Foceno mezi mraky .
Ty už snad za jasné oblohy ani nefotíš, ne? Poslední dobou mi podle tvých komentářů přijde, že jsou všechny tvoje snímky focené za mlhy, deště, krupobití... ;D
Krásně kontrastní snímek, díky za něj.
Foceno mezi mraky .
Ty už snad za jasné oblohy ani nefotíš, ne? Poslední dobou mi podle tvých komentářů přijde, že jsou všechny tvoje snímky focené za mlhy, deště, krupobití... ;D
Krásně kontrastní snímek, díky za něj.
http://astrofoto.euweb.cz&&zvrastil (at) seznam (bodka) cz
Mlhovina IC 1805 - srdce
Dneska také fotím, podívej se přes co :
zde
já už snad ani nepamatuju, kdy by tu byla obloha vyloženě na focení. Alespoň v říjnu ne. Ale díky H-alfa filtru se dá fotit jak za světel města, tak moc nevadí ani Měsíc, a přes tu mlhu a nízkou oblačnost to přeci jen trochu projde, (i když utrpí rozlišení.) Proto se mi podařilo nafotit v říjnu v 6 nocích více jak 20 h použitelných snímků. Kdybych měl jet fotit ven, asi bych to za těch podmínek předem vzdal.
zde
já už snad ani nepamatuju, kdy by tu byla obloha vyloženě na focení. Alespoň v říjnu ne. Ale díky H-alfa filtru se dá fotit jak za světel města, tak moc nevadí ani Měsíc, a přes tu mlhu a nízkou oblačnost to přeci jen trochu projde, (i když utrpí rozlišení.) Proto se mi podařilo nafotit v říjnu v 6 nocích více jak 20 h použitelných snímků. Kdybych měl jet fotit ven, asi bych to za těch podmínek předem vzdal.
- MaG
- Kontaktovat uživatele:
Mlhovina IC 1805 - srdce
Je to tak, Milan mi dnes říkal, že večer bude fotit, bylo mi jasné, že na čisté obloze to asi nebude. Jak je sakra možné, že vysoká oblačnost tam není vidět? Je to snad tím, že i když rozptyluje světla výbojek, tak filtr je nepropustí a tudíž dostanu jen dočasně méně dat daného objektu, když se víc zatahne? Asi jo, jinak by těžko šly produkovat podobné záběry v tom bordelu.
Martin Gembec, Astronomické události
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Omegon RC8 203/1624, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Omegon RC8 203/1624, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod
Mlhovina IC 1805 - srdce
Tady je prostředek komplexu mlhovin Srdce - s otevřenou mlhovinou MEL 15
ED 80/600 , H-alfa Astronomik 13 nm filtr, CDD ATIK 16
Expozice 22 x 15 minut (5,5 hod)
Na klik 100% velikost
ED 80/600 , H-alfa Astronomik 13 nm filtr, CDD ATIK 16
Expozice 22 x 15 minut (5,5 hod)
Na klik 100% velikost