Pozoroval jsem z Prahy Letňan a nakonec to nedopadlo tak špatně. Od tří až skoro do začátku úplné fáze byla drobná kupovitá oblačnost, vždycky cca na minutu díra, pak na minutu mrak. Těsně před začátkem úplné fáze se ale kupy změnily na větší a tak jsem její začátek skoro neviděl, pak se to ale zase zlepšilo a první polovina úplné fáze byla semtam koukatelná. Od 4:45 se udělalo úplně jasno a to až do 5:40 - takže maximum a první část odkrývání kotouče naprostá paráda!
Postřehy:
Nejvíc se mi zdál Měsíc červený ze začátku úplné fáze.
Úplná část před maximem mi přišla mnohem jasnější než ta po maximu.
Rozdíl jasnosti spodní části a horní s moři byl dost výrazný - zajímavé je, že okem to bylo vidět velmi výrazně, ale v Megrezu 72ED při zvětšení cca 24x to bylo patrné jen velmi málo...
Maximum bylo poměrně tmavé, ale pozoroval jsem z přesvětlené Prahy, takže to může být jen kontrastem.
Díky za počasí, byl to super zážitek
Jo a k tomu ještě krásná Venuše, Sírius, Orion s M42...

Tlustá Berta (Celestron CPC-1100 XLT), Lunt LS60TC, WO ZenithStar 73 III APO, Lacerta Herschel, binohlava MaxBright II, okuláry Vixen LVW 42, Baader Eduiascopic 35, Hyperion 31 a Click Zoom, TV Apollo 11 a Nagler Zoom 6-3, triedr Kowa XD 8x33 Genesis