Atropin

Pozorovací techniky, odkazy na stránky s pozorováním, umělé družice, ufo a vůbec veškerá pozorování, která se jinam nehodí
MP

Atropin

Příspěvek od MP »

elbi napsal: No tak už jenom sehnat trochu větší UHC filtry a očního optika který nám je dá do obrouček :)
Pro astronomy bych navrhoval rovnou UHC kontaktni cocky. A pro denni noseni H-alpha cocky se zrcadlovym povrchem, ktery by propoustel jen tu Ha caru.

e-mail : mpec(at)cce(dot)cz&&
Frenk

Atropin

Příspěvek od Frenk »

To jo ale lidi by si tě mohli plést s masařkou ;D

MP napsal:
Pro astronomy bych navrhoval rovnou UHC kontaktni cocky. A pro denni noseni H-alpha cocky se zrcadlovym povrchem, ktery by propoustel jen tu Ha caru.

49°43'9"   N&&15°46'14" E
Skládací dobson 406f4.5
"Drbohlav"dobson 250f6
HonzaM

Atropin

Příspěvek od HonzaM »

MP napsal:

Jo, a ty čočky rovnou udělat koronografické, s centrálním zastíněním slunečního kotouče, to by asi fakt nešlo, co? :D
Hadra

Atropin

Příspěvek od Hadra »

Z určité vzdálenosti bych bych nebyl schopen identifikovat tvář "své" ženy... a mohla by mě oblbnout jiná korona - já nic, já nevědět, já tahle čočka na oku... ;D
R110/660, CG5 GT, Triedr WO 8x42
Janek8

Atropin

Příspěvek od Janek8 »

Mozna do toho pujdu. Tenhle lek by mel mit podobne ucinky, ale odeznit behem nekolika hodin. Jeste se poradim s ocarem.

http://www.lekarna.cz/p/leky-na-predpis ... ky-roztok/
MilAN
Věk: 76

Atropin

Příspěvek od MilAN »

Vzghledem k Tvému věku nevím, na jakou hodnotu bys chtěl zornice rozšířit. U Twebe by to mělo jít přirozenou cestou.Navíc, při pozorování dalekohledem je to k ničemu.
lepší rada žádná než špatná
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
Janek8

Atropin

Příspěvek od Janek8 »

Je mi 24, takze bych se rad dostal na 10 mm
MilAN
Věk: 76

Atropin

Příspěvek od MilAN »

Vzhledem k tomu, že průměr oční čočky je 9-10 mm,  asi Ti vypadne ;D
Doufám, že se najde někdo, kdo Ti  tenhle nesmyslný nápad rozmluví.  Zdravé oko máš pouze jednou.
Můžeš napsat, k čemu by Ti to bylo dobré ? Není mi jasný důvod experimentu ani to, v kterém případě bys ho chtěl použít.
lepší rada žádná než špatná
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
LbA

Atropin

Příspěvek od LbA »

Kto chce experimentovat a je z BA hor sa do jednej lekarne :)
http://andrejdodok.blog.sme.sk/c/57724/ ... edaji.html
Blizsie info na tomto blogu
Kubajz

Atropin

Příspěvek od Kubajz »

Rulík zlomocný,Atropa BelladonnaJméno je odvozeno od neúprosné řecké bohyně osudu Atropos, která přestříhávala nit života. Latinský přídomek bella-donna znamená "půvabná paní", a souvisí se skutečností, že obsažené alkaloidy výrazně rozšiřují zornice.

Dlouhodobá otrava látkami obsaženými v rulíku se projevuje nechutenstvím, slábnutím a hubnutím, celý proces zakončí postupná respirační paralýza.

Mohutně rozvětvená, vytrvalá bylina dorůstající výšky až 1,5 m. Listy jsou střídavé, vejčité, zúžené v krátký řapík, celokrajné a zašpičatělé, dlouhé asi 20 cm. Kvete od června do srpna. Květy vyrůstají jednotlivě v úžlabí listů. Mají zvonkovitý kalich s korunou, s pěti zaokrouhlenými cípy, zevně hnědě fialovou a uvnitř šedožlutou. Plodem je lesklá, kulovitá bobule velikostí asi 2 cm, černé barvy s fialovou dužninou, dozrávající v srpnu až září.

Smrtelná dávka atropinu je asi 0,01 až 0,1 g, pro děti se jako smrtelná dávka udává 3 až 4 bobule, u dospělých 10 až 12 bobulí nebo 0,3 nebo více gramu listu. Otrava může nastat i po požití masa nebo mléka zvířete, které rulík spáslo, přičemž je třeba mít na vědomí, že některá zvířata jsou na atropin dosti odolná, takže se na nich žádná otrava nemusí projevovat (koza, králík, ovce, kůň, skot, bažanti, někteří zpěvní ptáci ...).

Tady to máte pohromadě,zdroj stránky všcht-přednášky z toxikologie ;D.Z toho všeho odvozuju že daný přípravek je vynikající na odstranění nevhodné tchýně,o jeho praktickém využití v astronomii silně pochybuju ;)
Jakub Kristek
Obrázek
Odpovědět