Ďalšie astrofórum

Nezávazné povídání o všem, co se týka astronomie.
Medved

Ďalšie astrofórum

Příspěvek od Medved »

Tohle - ve smyslu to na kterém je právě ten kdo tohle čte. Zdar! :hi:
Toš tak na světě...
JZ

Ďalšie astrofórum

Příspěvek od JZ »

Navrhuju už Evelkinga nechat. Pokud žil s tím, že tohle astrofórum neexistuje tak vlastně dotáhnul do konce super myšlenku astrofórum založit. Vše nakonec šťastně skončilo a .......... já tam taky byl jedl a medovinu pil.
Myzer

Ďalšie astrofórum

Příspěvek od Myzer »

Tak ja mam na hladanie astronomickych for naozaj stastie.
Toto som nasiel zase len par dni potom, co vzniklo.

Teraz slovenske http://forum.astrokruzok.com/, ako ale vidiet, je este co dohanat.
http://www.astronom.cz/astropo/ - Visual deep-sky observing&&Kontakt na Skype: myzer16
vasek

Ďalšie astrofórum

Příspěvek od vasek »

Myzer napsal: Tak ja mam na hladanie astronomickych for naozaj stastie.
Toto som nasiel zase len par dni potom, co vzniklo.

Teraz slovenske http://forum.astrokruzok.com/, ako ale vidiet, je este co dohanat.Taky jsem narazil na jedno astrofórum : http://forum.astroforum.ro/. Je v podstatě stejné jako to slovenské. Nevíte někdo odkud pochází originál?
Pete
Věk: 55

Ďalšie astrofórum

Příspěvek od Pete »

vasek napsal:
Taky jsem narazil na jedno astrofórum : http://forum.astroforum.ro/. Je v podstatě stejné jako to slovenské. Nevíte někdo odkud pochází originál?
Vzhled a URL odkazu naznacuji ze obe fora jsou postaveny a engine phpBB. Coz je open source Bulletin Board system. Viz. www.phpbb.com
FunTomas

Ďalšie astrofórum

Příspěvek od FunTomas »

vasek napsal: Taky jsem narazil na jedno astrofórum : http://forum.astroforum.ro/. Je v podstatě stejné jako to slovenské...Pozor musim vsetkych upozornit, ze toto rumunske forum nie je astronomicke ale astrologicke!!!!!!!! :repuke:
mail to:fun2mas(at)gmail.com
vasek

Ďalšie astrofórum

Příspěvek od vasek »

FunTomas napsal:
Pozor musim vsetkych upozornit, ze toto rumunske forum nie je astronomicke ale astrologicke!!!!!!!!  :repuke:Tak ted sem si toho taky všiml :(.
Nezna nahodou nekdo nejak rumunske ASTRONOMICKE? Ja nasel jenom neco na yahoo.
Psion
Věk: 62
Kontaktovat uživatele:

Ďalšie astrofórum

Příspěvek od Psion »

Já si zase říkám, proč nemít více for a astrostránek?? Nemyslím si, že by mělo existovat jedno astroforum nebo jedna prodejna dalekohledů - nebo se mýlím ???
A.K.

Ďalšie astrofórum

Příspěvek od A.K. »

Psion napsal: Já si zase říkám, proč nemít více for a astrostránek?? Nemyslím si, že by mělo existovat jedno astroforum nebo jedna prodejna dalekohledů - nebo se mýlím ???
V případě astrostránek máš pravdu, tam jistá asociace s prodejnou je, protože každý na svých stránkách může zaujmout něčím jiným, zajímavějším, hodnotnějším stejně jako různí prodejci dalekohledů. Jak jsem v tomto tématu kdysi psal, zkrátka existuje "konkurenční boj" a každý má co nabídnout.

Ale astroforum (a obecně forum) bych už s prodejnou nespojoval. To bych potom mohl říkat: proč mít jen jednu vládu, proč mít jen jednoho prezidenta, proč mít jen jednu městskou policii? Tady prostě není prostor ke konkurenci. Dvě (a více) astrofóra, kde budou pravděpodobně stejní lidé diskutujicí o stejných věcech, tedy nabízejí stejné informační hodnoty, jsou z tohodle principu podle mě nesmyslné.

;)
Aleš Knobloch -- Astronomické informace -- AstroVIEW (web ve vývoji)
Psion
Kontaktovat uživatele:

Ďalšie astrofórum

Příspěvek od Psion »

A.K. napsal:
To bych potom mohl říkat: proč mít jen jednu vládu, proč mít jen jednoho prezidenta, proč mít jen jednu městskou policii? Tady prostě není prostor ke konkurenci. Dvě (a více) astrofóra, kde budou pravděpodobně stejní lidé diskutujicí o stejných věcech, tedy nabízejí stejné informační hodnoty, jsou z tohodle principu podle mě nesmyslné.
;)
Po přečtení výše uvedeného mě napadlo, proč nemít jen jednu stranu a vládu (TV, noviny atd..) - tohle jsem někde slyšel :-)

Ale vážně jsi to nemyslel že? Nebo se má udělat jedno celoevropské astroforum pro všechny lidi a nařídit to ústavou EU???
A.K.

Ďalšie astrofórum

Příspěvek od A.K. »

Psion napsal:

Po přečtení výše uvedeného mě napadlo, proč nemít jen jednu stranu a vládu (TV, noviny atd..) - tohle jsem někde slyšel :-)

Ale vážně jsi to nemyslel že? Nebo se má udělat jedno celoevropské astroforum pro všechny lidi a nařídit to ústavou EU???Jestli narážíš na minulý režim, tak to jsem nemyslel proboha Měl jsem na mysli vládu jako instituci. A v tom jsem to myslel naprosto vážně. No uznej, že mít dvě vlády jako instituce je nesmyslné.

Pokud vím, tak tohle téma bylo založeno jako odezva na založení astrofóra v rámci jediné komunity astronomů amatérů a zájemců astronomie u nás. Tak proč do toho pleteš nějaké celoevropské astrofórum. Je snad jasné, že co stát to jiná komunita astronomů a tedy různá astrofóra. V tom jsi mě nepochopil.

Bože, to je zase jednou debata :-/
Psion
Kontaktovat uživatele:

Ďalšie astrofórum

Příspěvek od Psion »

A.K. napsal:
Jestli narážíš na minulý režim, tak to jsem nemyslel proboha Měl jsem na mysli vládu jako instituci. A v tom jsem to myslel naprosto vážně. No uznej, že mít dvě vlády jako instituce je nesmyslné.
Pokud vím, tak tohle téma bylo založeno jako odezva na založení astrofóra v rámci jediné komunity astronomů amatérů a zájemců astronomie u nás. Tak proč do toho pleteš nějaké celoevropské astrofórum. Je snad jasné, že co stát to jiná komunita astronomů a tedy různá astrofóra. V tom jsi mě nepochopil.
Bože, to je zase jednou debata :-/
Ale pochopil jsem tě dobře. Jenom jsem to chtěl přehnaně zdůraznit. Nemůže fungovat nic bez konkurence dobře, to je prostě fakt. U nás je tisíce astronomů, ale jen třeba 100 jich píše na tohle astroforum, ostatní se angažují jinde a jinak. Pokud někdo udělá jiné astroforum, která bude mít více funkcí, více možností a informací, tak proč ne? To by stačily opravdu jedny noviny, protože ostatní beztak píší to samé.
Forum je nevděčná věc, kterou provozuji mnoho let. Pochválí tě 5 lidí za rok a vynadá 10 za týden, když něco nefunguje. Vše děláš zadarmo a ještě za to platíš. Ale jakmile není konkurence - zastaví se vývoj nebo silně zpomalí.
A.K.

Ďalšie astrofórum

Příspěvek od A.K. »

Psion napsal: Pokud někdo udělá jiné astroforum, která bude mít více funkcí, více možností a informací, tak proč ne?No to je vlastně pravda. V tom s tebou taky souhlasim.

Ale teď je otázka, jestli by všichni stávající členové přešli na to novější a lepší astrofórum. Jestli by v nich nezvítězila touha zůstat se "starými známými" i za tu cenu, že nebudu mít více funkcí při debatě. Pak by se možná stalo, že by jako kompromis byli tam i tady a pak by došlo k tomu co jsem popisoval.

Možná by touha po obyčejné debatě na staré půdě vyhrála nad novotou a exkluzivitou.

Ale i tak, přejít na druhou stranu, to bysme přeci Shodamovi neudělali ;)
Psion
Kontaktovat uživatele:

Ďalšie astrofórum

Příspěvek od Psion »

Nemyslím někam přecházet. Já píšu do několika stránek, do různých for, protože astronomie není to jediné co mě baví. Ale přece jen chci být svobodný a ne vázaný jenom k jednomu informačnímu zdroji.

Tohle forum funguje jenom kvůli několika nadšencům astronomie, kteří sem píší denně odpovědi - to je těch "horních" 30 lidí. Zbytek se diví, že dokáží odpovídat i na hloupé dotazy. Bez těch denních dopisovatelů se stane forum jenom diskuzní kroužek o ničem.
shodam
Kontaktovat uživatele:

Ďalšie astrofórum

Příspěvek od shodam »

ach jo Psione, s tebou je to těžký

já asi nejsem ten správný člověk na obhajování astrofóra, ale nějak si nemůžu pomoct... tvoje argumentace by měla smysl, kdyby tu skutečně byly ty tisíce milovníků astronomie ochotných na internetu diskutovat, radit, atd. bohužel si o nich zatím můžeme nechat jen zdát. před astrofórem tu existovaly emailové konference, chaty a já nevím co ještě a nikde se diskuze nerozvíjela. proto se mi nezdá, že by nové fórum s nějakým vylepšením najednou přilákalo stovky "nových" lidí. spíš by došlo k rozdělení komunity, která se tady postupně vytvořila a místo deseti odpovědí na jednu otázku by člověk dostal jenom pět a nebo také třeba žádnou. já na rozdíl od tebe u diskuzního fóra nevidím rozvoj v lepších funkcích, ale v budování komunity lidí ochotných se podělit o své zkušenosti... a klidně se přiznám, že mě strašně moc těší, že právě okolo astrofóra se taková komunita vytvořila :)
Odpovědět