Šumava Star Party 2012
Šumava Star Party 2012
Ahoj, hlásím, že minimálně jedna čtyřstovka dorazí - už je naložena v astrovoze.
SW Dobsony 200/1200 StrčTo a 400/1800 GoTo + obří vozejk, aby s tím krámem šlo vůbec pohnout. Hyperiony 24mm, 17mm, 8mm, 5mm, Delos 10mm, Paracorr 2, Powertank 17Ah, štafle.
Šumava Star Party 2012
Ahoj, jsou nějaké informace, jak to vypadá na pozorovací louce? Není podmáčená z vydatných dešťů předcházejících dní? Jak je to se vzdušnou vlhkostí? Záběry z webkamer ve mě moc dobré pocity nevzbuzují. Snad to v pátek večer bude lepší. Už usilovně balíme.
Celestron NexStar Evolution 8, Celestron C6 SCT, Sky-Watcher HelioStar 76Hα, DayStar Solar Scout SS60-ds, Sky-Watcher AZ-GTiX, ZWO Seestar S50 a nějaké to další harampádí.
Šumava Star Party 2012
Vcera jsme zacinali v mlze, ale behem noci se situace vyrazne zlepsovala (asi tim jak teplota zamirila pod nulu a vsechna voda zmrzla . Louka byla hodne mokra, takze jsme zustali na blizke sterkove ceste kde nebyl zadny problem.
UL 16" F/4 a spousta drobotiny.
Světelné znečištění
Západočeská pobočka ČAS
Manětínská oblast tmavé oblohy
Světelné znečištění
Západočeská pobočka ČAS
Šumava Star Party 2012
Zdravím, jak to na Filipce vypadá? Respektive, je lepší přijet dnes nebo zítra? 

GSO Dobson 680 200/1200 DeLuxe, 1:10 Crayford
Okuláry: 2" GSO SV 30mm 70°, 1,25" Super Plössl 9mm
TeleVue 2" Powermate 2x
TeleVue 2" Powermate 2x
Šumava Star Party 2012
Vypada to tu temer dokonale. Nejlepsi je prijet dnes a zustat az do nedele 

Světelné znečištění
Západočeská pobočka ČAS
Světelné znečištění
Západočeská pobočka ČAS
Šumava Star Party 2012
Tak to mě mrzí, protože dnes to u mě nevyjde :-/
Ale doufám že zítra kolem sedmé hodiny tam budu jako na koni
Na dnešek hlásí přechod studené fronty, tak možná že zítra budou i lepší podmínky ::)
Ale doufám že zítra kolem sedmé hodiny tam budu jako na koni

Na dnešek hlásí přechod studené fronty, tak možná že zítra budou i lepší podmínky ::)
GSO Dobson 680 200/1200 DeLuxe, 1:10 Crayford
TeleVue 2" Powermate 2x
TeleVue 2" Powermate 2x
Šumava Star Party 2012
Skvělá akce. Velké díky organizátorům a zůčasněným... 

20” SW DOBSON GoTo, APM APO 152, Officina APO 130, TS APO 80, EQ8R, AZ-EQ6, AM5, Dobson SW 12", SW MAK 180, RASA 8, iOptron Pro AZ, 10" DK R. F. Royce; TeleVue EP; ASI: 294MC,462MC,662MC,2600MM,2600MCduo; Zeiss Bino; Quark Ha; ADC Gutekunst;
- šepi
- Věk: 39
- Kontaktovat uživatele:
Šumava Star Party 2012
Ještě jednou Vojto díky za skvělou akci. Skóre 3 noci ze 3 je super. 

SW 254/1200, SW ED-80, SW 80/400, SW NEQ-6, SW AZ-4, QHY-5L II, filtry Baader 1,25" L R G B IR, Canon 40Dmod., 500D a 300Dmod.
jakub.sepela(a)gmail.com
jakub.sepela(a)gmail.com
Šumava Star Party 2012
Pres vyhrady k nacasovani jsem nakonec rad, ze jsem se zucastnil. Pocasi predvedlo snad vsechny svoje podoby, ale na noc se vzdycky umoudrilo, takze si vsichni pozorovanichtivi prisli na sve. Zvlast bych chtel vypichnout sobotni vylet s vykladem "z prvni ruky" skrz "sezranou" cast parku, a noc z patku na sobotu kdy prechazela oblacnost - cary mraku na cele obloze tmavsi nez hvezdne nebe za nimi se u nas opravdu moc nevidi. Suma sumarum opravdu povedena akce 

Světelné znečištění
Západočeská pobočka ČAS
Světelné znečištění
Západočeská pobočka ČAS
Šumava Star Party 2012
I já bych se rád připojil s poděkováním za prožití velmi povedené akce a jako skoro domácí obyvatel NP Šumava nám všem tyto hory předvedly všechny své tváře mráz,přeháňky,vítr na draka a vždy i vymetenou oblohu na pozorování.Včetně všech kůrovcových hrůz i naděje na nový zelený les od hranic s Německem.A ať se dělo cokoli vždy zvítězila pohoda,sranda a byl velký prostor si pořádně popovídat i něco nového ukázat.Zvláštní dík patří Michalovi nejen za rady a jeho zkušenosti,ale i za perfektní opatrování naší Kristýnky
.Závěrem bych si přál,aby tato akce měla mnoho dalších pokračování a i více účastníků.J.

Šumava Star Party 2012
Chtěl bych poděkovat všem, kdo se nezalekli nejistého počasí a dorazili. Nálada byla myslím výborná a já jsem si setkání opravdu užil. Jsem moc rád, že jsem se k jeho svolání odhodlal.
S počasím jsme letos měli nakonec opravdu kliku. Jak už tu zaznělo, Šumava předvedla mnohé své tváře (naštěstí ne všechny
) a úžasné bylo, že se pozorovalo všechny tři noci. V této věci mě mrzí jen to, že někteří nakonec nedorazili právě kvůli počasí...
Díky a těším se s vámi se všemi zase někdy na viděnou.
S počasím jsme letos měli nakonec opravdu kliku. Jak už tu zaznělo, Šumava předvedla mnohé své tváře (naštěstí ne všechny

Díky a těším se s vámi se všemi zase někdy na viděnou.

Šumava Star Party 2012
Taky bych chtěl poděkovat těm, kteří mají organizaci téhle akce na svědomí. I když jsem nebyl plnohodnotným účastníkem, ale pouze dojíždějícím z nedaleké Kvildy, jsem rád, že jsem s vámi strávil aspoň jedno pozorování. Zároveň mě mrzí, že jsem neposlechl předpověď na sobotně-nedělní noc a místo vyčkání, až ta deka zmizí, jsem si šel lehnout.
A ještě plním slib a přikládám pár fotek pro ty, kteří by si snad mysleli, že když chcete přepravovat velký dalekohled, tak k tomu potřebujete velké auto.
(400/1800, Toyota Yaris)
A ještě plním slib a přikládám pár fotek pro ty, kteří by si snad mysleli, že když chcete přepravovat velký dalekohled, tak k tomu potřebujete velké auto.
(400/1800, Toyota Yaris)
SW Dobsony 200/1200 StrčTo a 400/1800 GoTo + obří vozejk, aby s tím krámem šlo vůbec pohnout. Hyperiony 24mm, 17mm, 8mm, 5mm, Delos 10mm, Paracorr 2, Powertank 17Ah, štafle.
Šumava Star Party 2012
Co víc dodat, že? 
Bylo to prostě super - Vojto díky!

Bylo to prostě super - Vojto díky!
Tlustá Berta (Celestron CPC-1100 XLT), Lunt LS60TC, WO ZenithStar 73 III APO, Lacerta Herschel, binohlava MaxBright II, okuláry Vixen LVW 42, Baader Eduiascopic 35, Hyperion 31 a Click Zoom, TV Apollo 11 a Nagler Zoom 6-3, triedr Kowa XD 8x33 Genesis 

Šumava Star Party 2012
Já tu poslední noc také nejdříve prováhal... Ale naštěstí jsem se ve tři vzbudil a šel to na chvíli napravit. Čímž jsem si přidal další prima zážitek: pozorovat cca 20 min jen v pyžamu a pantoflích, to v skvělý. ani nebylo moc zima... ;D
Tlustá Berta (Celestron CPC-1100 XLT), Lunt LS60TC, WO ZenithStar 73 III APO, Lacerta Herschel, binohlava MaxBright II, okuláry Vixen LVW 42, Baader Eduiascopic 35, Hyperion 31 a Click Zoom, TV Apollo 11 a Nagler Zoom 6-3, triedr Kowa XD 8x33 Genesis 

Šumava Star Party 2012
Díky všem za prima víkend - organizátorovi (-torům) zvlášť.
Vidět jeden objekt v přístrojích asi sedmi různých průměrů bylo dost zajímavé. A objekty v galaxiích mimo naši - by mě nenapadlo, že to jde ...
Loučím se heslem: "Na Šumavu - o svetr víc!"
Vidět jeden objekt v přístrojích asi sedmi různých průměrů bylo dost zajímavé. A objekty v galaxiích mimo naši - by mě nenapadlo, že to jde ...
Loučím se heslem: "Na Šumavu - o svetr víc!"

SW 150/750 na CG-4; okuláry 3,5; 5; 8; 13; 21; a 28 mm