Web kamera do teleskopu
Web kamera do teleskopu
Všechny ty objekty vidím mnohem lépe,než ti zahraniční pozorovatelé,důležitý je používání reduktoru,který srovná pole,ale hlavně zvýší světelnost soustavy.
Web kamera do teleskopu
Tiež som skúšal čo dokáže upravená webcamera so SkyWatcherom 102/1300. Zamierili sme ho s otcom na Saturn a nasnímali niekoľko sekundové videá. Po spracovaní v Registaxe 6 vyliezol takíto snímok
Kamera nanešťastie funguje len na rozlíšení 640x480, mala by na 1280x1024, nepomohlo ani preinštalovanie ovládačov >:(
Ohľadom webcamier mám jednu otázku: dajú sa s webcamerou s odstráneným IR filtrom odfotiť slnečné škvrny? Mne sa to totiž nepodarilo a neviem či je na vine webcamera alebo ja.
Takže nespracovana fotka vytihanuta z videa co som vcera skusal. Seeing bol velmi zly ( seeing 10/10 ) tak mi skakal Saturn po celej obrazovke a k tomu treba zaratat este silny vietor pri vode.
Dufam ze sa pocasie umudry a budem moct vyskusat na plno kameru. Inaksie bolo to nahravane v HD 720p rozliseny.
;D jb
Kamera nanešťastie funguje len na rozlíšení 640x480, mala by na 1280x1024, nepomohlo ani preinštalovanie ovládačov >:(
Ohľadom webcamier mám jednu otázku: dajú sa s webcamerou s odstráneným IR filtrom odfotiť slnečné škvrny? Mne sa to totiž nepodarilo a neviem či je na vine webcamera alebo ja.
Takže nespracovana fotka vytihanuta z videa co som vcera skusal. Seeing bol velmi zly ( seeing 10/10 ) tak mi skakal Saturn po celej obrazovke a k tomu treba zaratat este silny vietor pri vode.
Dufam ze sa pocasie umudry a budem moct vyskusat na plno kameru. Inaksie bolo to nahravane v HD 720p rozliseny.
;D jb
Celestron AstroMaster 130/650 Dobson + OTG ( ako hľadáčik )
Celestron FirstScope 75
Celestron FirstScope 75
Web kamera do teleskopu
...taketo foto si sem ani nemal davat lebo odradi ostatnych....!!!!... 

Web kamera do teleskopu
nejake nove foto s touto kamerou by neboli????
prikladam fotky so zahranicia
http://stargazerslounge.com/diy-astrono ... ion-5.html
Web kamera do teleskopu
nejake nove foto s touto kamerou by neboli????
Ahoj mam nove foto dneska pridam aj som natocil video. Poslem sem
Ahoj mam nove foto dneska pridam aj som natocil video. Poslem sem
Celestron FirstScope 75
Celestron FirstScope 75
- Algol77 (Jakub Koukal)
- Věk: 48
- Kontaktovat uživatele:
Web kamera do teleskopu
Nevím ale, ať se dívám, jak se dívám, tak citovaná kamera Samsung SCB 4000 má o 2 řády horší citlivost (a to v BW, nikoliv color) jak Watec 902 H2 Ultimate...divil sem se, že by tomu tak bylo, pak by zajisté Japončíci briskně přešli z Wateců na Samsungy:-)
Vybavení: Newton 240/1200+refraktor 110/1600 na paralaktice z dob krále klacka, Dobson 200/1200, 1 x Watec 902H2 Ultimate, 1 x VE 6047, 7 x KPF 131 HR...a spacáky s terénní plechovkou Peugeot 405
Web kamera do teleskopu
Tu je video čo som točil ked som skušal čo ta kamera dokaže: http://www.youtube.com/watch?v=AgkQ9ej_83o
Celestron FirstScope 75
Celestron FirstScope 75
Web kamera do teleskopu
pekne video.... ake priblizenie a aky dalekohald si pouzil?
- kvoli comu su tam tie farby ruzoveho odtiena? Nie je to ze si neodstranilnejaky ten filter s kamery alebo tak nieco?
- nahraval si priamo do pc?
- kvoli comu su tam tie farby ruzoveho odtiena? Nie je to ze si neodstranilnejaky ten filter s kamery alebo tak nieco?
Web kamera do teleskopu
pekne video.... ake priblizenie a aky dalekohald si pouzil?
Pouzil som Astromaster 130/650 a tie farby sa menia kvoli tomu lebo som sa hral pri nahravani s nastavenim kamery.
jb
Pouzil som Astromaster 130/650 a tie farby sa menia kvoli tomu lebo som sa hral pri nahravani s nastavenim kamery.
jb
Celestron FirstScope 75
Celestron FirstScope 75
Web kamera do teleskopu
Zdravim,
ja este doplnim to co som raz uz pisal na AF (v inom vlakne) a pride mi dost aktualne k tejto teme:
Veru, fakt je, ze fotit lacno a dobre (vynechajme teraz fotaky) sa v astronomii neda. A casy, ked tu boli ccd webkamery s dobrymi Sony chipmi su uz za nami. Kazdopadne sa tejto teme venujem stale (sliedim po www ) a neprisiel som okrem komercnych ccd/ccd TV a pod. na nic extra. Samozrejme sa da na nete najst vela (ohromne mnozstvo) modifikacii ci uz softwarovych a hardwarovych (aj vymena ccd na webke), ale je to uz len pre tie webkamery, ktore sa daju len velmi tazko zohnat. Potazmo na Ebay. A s nimi nadsenci pred 5 rokmi dokazali divy! Vratane fotenia planet aj DSO (s modifikaciami). Tak isto su moznosti "odomknutia/umoznenia" fotenia do nekompresneho formatu/raw a pod. finty.
Dam do pozornosti list starych webkamier s pouzitymi chipmi:
http://homepage.ntlworld.com/molyned/web-cameras.htm
K opisovanej ccd QHY5 (ine vlakno) len tolko, ze chip je od micronu. Je sice velkosti 1/2 ale daju sa zohnat po dlhsom badani aj webky s podobnym chipom (mozno ina velkost, ~1/3). Vid. napr. vyrobca sweex ako jeden z mala uvadza presne o aky chip a aj aky prevodnik:
http://www.sweex.com/en/assortiment/sou ... ams/WC250/
Blbe ale je, ze iny vyrobcovia neuvadzaju ci vobec neuvedu pouzity chip (okrem rozoznania CMOS, CCD). To je tymto stazene...
Takze a ako sa vravi, ted niekto porad!
Kazdopadne, verim, ze nikdo, najma mladsi nadsenci nemaju na ani jednu alternativu drahych ccd. Tam ostava len kupit second hand fotak.
Jedno je iste: ccd ma svoje vyhody: mala velkost, lepsie moznosti riesenia chladenia, softwarove ovladanie a pod.
ja este doplnim to co som raz uz pisal na AF (v inom vlakne) a pride mi dost aktualne k tejto teme:
Veru, fakt je, ze fotit lacno a dobre (vynechajme teraz fotaky) sa v astronomii neda. A casy, ked tu boli ccd webkamery s dobrymi Sony chipmi su uz za nami. Kazdopadne sa tejto teme venujem stale (sliedim po www ) a neprisiel som okrem komercnych ccd/ccd TV a pod. na nic extra. Samozrejme sa da na nete najst vela (ohromne mnozstvo) modifikacii ci uz softwarovych a hardwarovych (aj vymena ccd na webke), ale je to uz len pre tie webkamery, ktore sa daju len velmi tazko zohnat. Potazmo na Ebay. A s nimi nadsenci pred 5 rokmi dokazali divy! Vratane fotenia planet aj DSO (s modifikaciami). Tak isto su moznosti "odomknutia/umoznenia" fotenia do nekompresneho formatu/raw a pod. finty.
Dam do pozornosti list starych webkamier s pouzitymi chipmi:
http://homepage.ntlworld.com/molyned/web-cameras.htm
K opisovanej ccd QHY5 (ine vlakno) len tolko, ze chip je od micronu. Je sice velkosti 1/2 ale daju sa zohnat po dlhsom badani aj webky s podobnym chipom (mozno ina velkost, ~1/3). Vid. napr. vyrobca sweex ako jeden z mala uvadza presne o aky chip a aj aky prevodnik:
http://www.sweex.com/en/assortiment/sou ... ams/WC250/
Blbe ale je, ze iny vyrobcovia neuvadzaju ci vobec neuvedu pouzity chip (okrem rozoznania CMOS, CCD). To je tymto stazene...
Takze a ako sa vravi, ted niekto porad!
Kazdopadne, verim, ze nikdo, najma mladsi nadsenci nemaju na ani jednu alternativu drahych ccd. Tam ostava len kupit second hand fotak.
Jedno je iste: ccd ma svoje vyhody: mala velkost, lepsie moznosti riesenia chladenia, softwarove ovladanie a pod.
Lidlskop, Lidlbino, CG5 ADV GOTO, phillips SPC900NC
Web kamera do teleskopu
TO jabakos:
nechystas sa nahodou na stretko pri Povazsku bystricu - Vrch Tepla tento vikend - od 29.7.2011 ??
rad by som videl nazivo tu kameru v akcii
nechystas sa nahodou na stretko pri Povazsku bystricu - Vrch Tepla tento vikend - od 29.7.2011 ??
rad by som videl nazivo tu kameru v akcii
Web kamera do teleskopu
to jbakos:
skúšal som možnosti webkamery ( pozri odpoveď #2 ) na dvojhviezdach ( Mizar a Cor Caroli ), výsledok je tu. Snímané webkamerou v ohnisku Sky Watchera 102/1300, z avi export do bmp a v GIMPe doplnené nápisy a inverzia obrázka.
Na použitú techniku slušný výkon
Ivan
skúšal som možnosti webkamery ( pozri odpoveď #2 ) na dvojhviezdach ( Mizar a Cor Caroli ), výsledok je tu. Snímané webkamerou v ohnisku Sky Watchera 102/1300, z avi export do bmp a v GIMPe doplnené nápisy a inverzia obrázka.
Na použitú techniku slušný výkon

Ivan
trieder 12x34, Theo 10 (55/130mm ?), MAK SW 102/1300mm, Celestron 10x50
okuláre set 25mm a 10mm, 32 mm
Canon PowerShot SX200 IS + CHDK, ASI 120MC
EQ-5 + AstroEQ ,
okuláre set 25mm a 10mm, 32 mm
Canon PowerShot SX200 IS + CHDK, ASI 120MC
EQ-5 + AstroEQ ,
Web kamera do teleskopu
Dá se v současnosti pořídit nějaká webka, která by se vyrovnala starším Philipskám? Nějaké upravené jsem viděl, ale obrázky nebyly nic moc.
S-W UWA 5 mm,plössl 6 mm, Sony A 58
Web kamera do teleskopu
Uz len asi velmi tazko...i ked tie drahsie s CMOS sensormi stale nie su zle...ale nikdo uz tomu nevenuje taku (amatersku) pozornost ako v minulosti bolo mozne s CCD webkami napr. radi phillips ci logitech
. Dobre je vyskusat napr. spomenutu Mrkvosoft Cinema HD ci sa skusit poobzerat po Ebay.

Lidlskop, Lidlbino, CG5 ADV GOTO, phillips SPC900NC
Web kamera do teleskopu
ahoj, mam takovej dotaz jestly bych mohl u dalekohledu vynechat sekundarni zrcatko a na jeho misto rovnou umistit snimac...byl by to takovej ultralight