Slávkova fotomontáž
Slávkova fotomontáž
Nerozumiem tomu. Ak toto spraví nejaký fotograf, je u mňa odpísaný. Z tohto je mi na grcanie. Toto by sa tu v žiadnom prípade nemalo opakovať. Ako môže niekto vyhlásiť niečo za svoju fotku, čo očividne nie je jeho fotka (rozhodne nie kompletná) ale je to koláž.
mail to:fun2mas(at)gmail.com
- MaG
- Kontaktovat uživatele:
Slávkova fotomontáž
očividně je to fotomontáž a Slávek ji i takto naastrofotkách popisuje.. prostě se mu to tak víc líbí.. mně by stačila i jen Mléčná dráha bez ničeho..
Složenina 3 fotek. Jené přímo z vesnice, druhé na kopci 800m nad ní a jedné statické. Pro pochybovače, proč jsou vidět mlhoviny i tak nízko nad obzorem, dokazuji, že to není podvrh, fotkou z dřivějška 'mléčná dráha v o kolí střelce'' kde jsou vidět mlhoviny až na samém horizontu-NGC6334, Vesnice je na kopci, takže hozoront je niže.
Složenina 3 fotek. Jené přímo z vesnice, druhé na kopci 800m nad ní a jedné statické. Pro pochybovače, proč jsou vidět mlhoviny i tak nízko nad obzorem, dokazuji, že to není podvrh, fotkou z dřivějška 'mléčná dráha v o kolí střelce'' kde jsou vidět mlhoviny až na samém horizontu-NGC6334, Vesnice je na kopci, takže hozoront je niže.
Martin Gembec, Astronomické události
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Omegon RC8 203/1624, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Omegon RC8 203/1624, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod
Slávkova fotomontáž
očividně je to fotomontáž a Slávek ji i takto naastrofotkách popisuje.. prostě se mu to tak víc líbí.. mně by stačila i jen Mléčná dráha bez ničeho..
Ten zaber z vesnice mozna sedi - nikdy jsem tam nebyl, ale dalsi zabery nikoli - jsou na nich zachyceny hvezdy, co jsou v dane lokalite -5st pod obzorem.
Ten zaber z vesnice mozna sedi - nikdy jsem tam nebyl, ale dalsi zabery nikoli - jsou na nich zachyceny hvezdy, co jsou v dane lokalite -5st pod obzorem.
Půlmetr (10'') Dobson, 16'' Dobson ...
Slávkova fotomontáž
...Složenina 3 fotek. Jené přímo z vesnice, druhé na kopci 800m nad ní a jedné statické. Pro pochybovače, proč jsou vidět mlhoviny i tak nízko nad obzorem, dokazuji, že to není podvrh, fotkou z dřivějška 'mléčná dráha v o kolí střelce'' kde jsou vidět mlhoviny až na samém horizontu-NGC6334, Vesnice je na kopci, takže hozoront je niže.Keď som videl fotku ja, popis končil slovami "...asi ve 12-30 a až nyní je hotová (5:15".
Som vážne zvedavý, či je tá hviezdna obloha naozaj Slávkova. Dosť hlboko ma to sklamalo. Teraz to akýkoľvek popis nevyžehlí. Dôvera je naštrbená.
No nič. Ďalej to nebudem komentovať, ale som veľmi zvedavý na vysvetlenie autora. Na aktualizáciu snímky v astrofotkách si čas našiel ale sem svoje vysvetlenie nedáva...
Som vážne zvedavý, či je tá hviezdna obloha naozaj Slávkova. Dosť hlboko ma to sklamalo. Teraz to akýkoľvek popis nevyžehlí. Dôvera je naštrbená.
No nič. Ďalej to nebudem komentovať, ale som veľmi zvedavý na vysvetlenie autora. Na aktualizáciu snímky v astrofotkách si čas našiel ale sem svoje vysvetlenie nedáva...
mail to:fun2mas(at)gmail.com
Slávkova fotomontáž
Nevím, od kdy má fotka název fotomontáž, a od kdy je jiná....
Kopec moc horizontu nepomůže ....
Nevím, od kdy má fotka název fotomontáž, a od kdy je jiná....
Kopec moc horizontu nepomůže ....
lepší rada žádná než špatná
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
- MaG
- Kontaktovat uživatele:
Slávkova fotomontáž
Celkově to není moc povedené dílko. Jestli tam zakomponoval svůj snímek, nebo vypůjčený jsem se nedověděl. Ten původní bohužel z Bulharska nebyl, což samo o sobě je divné, ale aspoň Slávek vidí, že co jemu se líbí, to se prostě nelíbí nám a naopak jestli má výhrady vůči našim snímkům, nic s tím nenaděláme.
Rozhodně bych se ale i v případě montáže neuchyloval k využití cizích snímků..
Rozhodně bych se ale i v případě montáže neuchyloval k využití cizích snímků..
Martin Gembec, Astronomické události
- MMys
- Věk: 53
- Kontaktovat uživatele:
Slávkova fotomontáž
Ráno, když jsem snímek poprvé viděl, tak tam nic o fotomontáži nebylo. Byl tam text, který navozoval dojem, že je to foceno rovnu z vesnice. Byl tam pochopitelně i jiný snímek, ale ani u toho současného si nejsem jistý, že je focený tam. To je zase určitě taky "Chile".
Mimochodem, reálný snímek je asi na astrofotkách teď:
Pochybuju, že by to z něčeho takovho vydoloval, extinkce k obzoru je značná, to podle mě nemůže jít s tak excelentním výsledkem.
----------------------------------------------------------------------------
Slávku, ať už je to jakkoli, tohle se prostě nedělá, vydávat cizí za svoje. (a ještě jsem tomu naletěl :'() Mockrát jsem měl ve svých začátcích cukání "vylepšit" si svoje data cizími, ale nikdy jsem to neudělal, a přeci jsem se to časem také naučil, byť jsem si vždycky říkal, že lépe už to snad ani jít nemůže, a ono šlo (a ještě i půjde).
Mimochodem, reálný snímek je asi na astrofotkách teď:
Pochybuju, že by to z něčeho takovho vydoloval, extinkce k obzoru je značná, to podle mě nemůže jít s tak excelentním výsledkem.
----------------------------------------------------------------------------
Slávku, ať už je to jakkoli, tohle se prostě nedělá, vydávat cizí za svoje. (a ještě jsem tomu naletěl :'() Mockrát jsem měl ve svých začátcích cukání "vylepšit" si svoje data cizími, ale nikdy jsem to neudělal, a přeci jsem se to časem také naučil, byť jsem si vždycky říkal, že lépe už to snad ani jít nemůže, a ono šlo (a ještě i půjde).
http://hvbo.cz/foto_astronomy_cz, http://hvbo.cz, e-mail: martin(*)myslivec(a)volny(*)cz, Dobson 400mm, N400/1600, Refraktor Borg 77ED, Montáž EQ6, Hvězdárna s montáží vlastní výroby, kamery MII C3-61000, ZWO ASI 1600MM
Slávkova fotomontáž
Lokalita pořízení fotografie Bulharsko, oblast Sevlievo.
Datum 06.05.2010
Čas focení (začátek expozic) kolem 23hod
----------------------------
To už by snad od Slávka stačilo, ne ?
Na to, že byla fotografie vložena na AF dnes v 19:45
Datum 06.05.2010
lepší rada žádná než špatná
- Karell
- Kontaktovat uživatele:
Slávkova fotomontáž
Martine, také jsem ten snímek viděl, a kluci z Liberce mně dají určitě za pravdu, že např. na Rozdroze je to o něčem úplně jiném. A na SQL-W jsem tam viděl tuším "jen" 21,35, nebo tak nějak. A pořád mně vrtá hlavou, proč to dělal, proč vytvářel dojem, že Bulharsko je země astronomům zaslíbená. Proč nás tam tak moc chtěl? Pro ukojení nějakých svých ambicí, ješitnosti nebo je za tím ještě něco jiného? A Milan správně uvádí, jak moc se už do těch svých lží zamotal...
Edit: mimochodem v popisu k fotce uvádí, že je to pohled k severu. to není pravda. Jestli je to pohled ke Karlovo, je to JJZ. Pro astronomy zanedbatelný rozdíl.
Edit: mimochodem v popisu k fotce uvádí, že je to pohled k severu. to není pravda. Jestli je to pohled ke Karlovo, je to JJZ. Pro astronomy zanedbatelný rozdíl.
- MMys
- Věk: 53
- Kontaktovat uživatele:
Slávkova fotomontáž
Lokalita pořízení fotografie Bulharsko, oblast Sevlievo.
Datum 06.05.2010
Tak to už nechápu vůbec, v EXIFu je datum pořízení 23.7.2009 20:31:06
Datum 06.05.2010
Tak to už nechápu vůbec, v EXIFu je datum pořízení 23.7.2009 20:31:06
http://hvbo.cz/foto_astronomy_cz, http://hvbo.cz, e-mail: martin(*)myslivec(a)volny(*)cz, Dobson 400mm, N400/1600, Refraktor Borg 77ED, Montáž EQ6, Hvězdárna s montáží vlastní výroby, kamery MII C3-61000, ZWO ASI 1600MM
Slávkova fotomontáž
Na tuhle diskuzi narážím prvně v životě. Ani jsem nečekal takových diskuzí a takového řešení fotky jsou složnina, původní je z roku 2009 z pevného stativu, druhá je z tohoto roku nad ránem (tak kolem 4:30), pak jsem upravil trochu barvy a fotku vyměnil později večer. Zkusil jsem si montáž a použil jednu jinou fotku, pak jsem si všim že je trochu nevýrazná a pořízená jiným objektivem z jiného místa, tak jsem jí smazal a použil jinou, která je focená stejným objektivem a ze stejné lokality a přesně kopíruje to, co jsem vyfotil prvně (jen jí zvýrazňuje). Zbytek dofotil z výšky 800m kde je gradient malý a dá se odstranit velmi slušně. Další fotku ze stativu abych zachytil okolí a udělal si pěknou fotku, nikomu netvrdím, že je to celé originál z jedné foty z jednoho místa, jen taková efektová fotka, ale jinak by mělo vše souhlasit (zeměpisnou šířkou i výškou) kdybych věděl, že se to tady tak řeší, kašlu na to
)))
Slávkova fotomontáž
dám sem originální, neskládánou fotku z roku 2009, aby jste si udělali obrázek.
espozice 8s, pevný stativ, JPEG, z vesnice kousek od lamp. Řekne mi někdo, co je tak složitého na tomto vylepšít při o 400m výš, s montáží s asi 5 rawy po 5 min a lepším zpracování, nebo proč si myslíte, že tamto je nereálná fotka??? Když už tady něco vidět je (a to jsou ty nejhorší podmínky co mohly být) (můžete si ověřit exif)
a po několika dalších fotkách toto:
Kde vidíte problém?
espozice 8s, pevný stativ, JPEG, z vesnice kousek od lamp. Řekne mi někdo, co je tak složitého na tomto vylepšít při o 400m výš, s montáží s asi 5 rawy po 5 min a lepším zpracování, nebo proč si myslíte, že tamto je nereálná fotka??? Když už tady něco vidět je (a to jsou ty nejhorší podmínky co mohly být) (můžete si ověřit exif)
a po několika dalších fotkách toto:
Kde vidíte problém?
- Karell
- Kontaktovat uživatele:
Slávkova fotomontáž
Slávku, položím ti jednoduchou otázku, stačí mně zrovna tak jednoduchá odpověď. Použil jsi při zpracování vlastní fotky fotku někoho jiného bez jeho vědomí a tím samozřejmě s absencí jeho souhlasu?
Slávkova fotomontáž
Opravil jsem tu fotku krajiny, kde bylo že pohled je na sever, snad mě ani neberete vážně, když je tam vidět letní mléčná dráha samozřejmě je to jih.
Slávkova fotomontáž
PS: můžete se podívat i na mojí fotku s názvem "mléčná dráha v okolí střelce" kde je vidět podobný záběr (i když upozorňuji, že dost bídný, protože minulé léto jsem sotva uměl používat monntáž 
je zde a všimněněte si mlhovin i přímo na hranici horizontu, že jsou viditelné.
A horizont je skutečně ve výšce koruny stromu, jak je vidno na fotce, takže objekty pak nevypadají tak vysoko, jako když je vidět jen koruna stromu a člověk si říká, že objekty musí být tak o 15 st. výš.
je zde a všimněněte si mlhovin i přímo na hranici horizontu, že jsou viditelné.
A horizont je skutečně ve výšce koruny stromu, jak je vidno na fotce, takže objekty pak nevypadají tak vysoko, jako když je vidět jen koruna stromu a člověk si říká, že objekty musí být tak o 15 st. výš.