Ahoj Martine, měl jsem nastaveno rozlišení 3000px x 3000px a snímal jsem rychlostí 21 snímků za sekundu.. podmínkou je USB3 a SSD disk.
Šla by i zkrátit expozice, ale narostl by pouze šum a počet snímků by se již nezměnil..
3000x3000 je 8.5MiB respektíve 17MiB na jeden snímok podľa toho či sa sníma v 8bit alebo 16bit. To je pri 21 snímkoch za sekundu 180 alebo 360MiB/s. Z USB3 sa dá dostať tak do 400MiB/s viac nie.
Já natáčím zatím jen přímo do notebooku přes USB3 s kamerku QHY5-III224C, ta mi nabízí jen 1280×960. Když bych měl kamerku s rozlišením vyšším, tak se mi tedy předpokládám vejde do záběru větší kus Slunce/Měsíce, je to tak? A přitom tyto kamery snímají stejnou rychlostí. No už chápu. Každopádně přínosné info. Je ten Fire Capture něčím lepší než výchozí Sharp Cap? Pořád jsem se nedokopal ani k zakoupení pro verze, přeci jen je to jen bokovka v rámci práce v planetáriu a kamera je pořízená tam, tak jsem zatím neinvestoval a zaměřil se spíš na to naučit se základy. Asi je čas se posunout..
Martin Gembec, Astronomické události
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Omegon RC8 203/1624, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod
Právě proto jsem tu kameru vyměnil za původní 290MM. S ASI183MM mohu snímat bez problému celý disk nejen na ohnisku 660mm, ale podle Astronomy tools by to mělo jít až na ohnisku kolem 900mm.
MaG: urcite, dnes su tie kamerky niekde inde, ako pred 5 ci 10 rokmi (a to ani netreba investovat do nejakej drahej).
Psion: pri snimani Mesiaca kratkymi expoziciami chladenie kamerky velmi nepomoze. Taktiez male pixely neznamenaju automaticky "neznesitelny" sum. To je dogma z minulosti.
Dnes ráno mi to nedalo a zkusil jsem zachytit přelet ISS přes Měsíc ze svého balkonu. Bohužel mě zradila technika a tak jsem nakonec na poslední chvíli musel použít jen 102ku SLTčko. Snímal jsem prakticky za denního světla, ale kupodivu to nakonec vyšlo byť bez detailů..