A tahle se ti nelíbila? Je přirozeně pěkná. A modrá už je věc vkusu, dalo by se korigovat do šedé a mřížka lezoucí v pozadí se dá klidně ztlumit, ale je to paráda.
Martin Gembec, Astronomické události
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Omegon RC8 203/1624, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod
Líbila, ale bylo v ní málo umění U první jsem udělal videosekvenci, kterou jsem prohnal přes tři programy. U této druhé - jednoduché jsem jen zmáčknul spoušť a pak v počítači zahýbal několika posuvníky...
Dobson SW 8"ok. 40,25,15,10 mm, Barlow 2-5x, Planetary/Sky 6mm, Kasai 5mm, filtr Baader ND 0,9,sl.fólie, UHC Astr., Eschenbach NP 60/700 (ok. K 25 a 9 mm,3x Barlow,sl. filtr), турист-3 20x50, triedr 7x50, Sony A77II, A99II, ADC Omegon, ZWO ASI 224MC
Tož umělců tu máme zřejmě hodně , jen ta fotka svědčí spíš o neumění. Ani desítky sofistikovaných programů a aplikovaných postupů neudělají umění, zato nevhodně použité zmrší cokoliv.
lepší rada žádná než špatná
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
Zapůjčil jsem techniku a provedl několikero porovnávacích testování... Sice se to týkalo především denních aktivit, ale došlo i na Měsíc :
Oba snímky jsou single-shoty, seeing mírně lepší. Tentokrát jsem nefotil z ruky, ale teleobjektivy upnul do montáže a vypnul stabilizaci. Nedoostřováno. K dispozici je 100% velikost.
DSCF9196 - u2o.jpg (840.34 KiB) Zobrazeno 1402 x
DSC00398 - u3o.jpg (1.86 MiB) Zobrazeno 1402 x
Celkem logické, že se projevily vlastnosti většího čipu, i mírně lepšího objektivu Sony. Nevýhodou teleobjektivu Fuji bylo kratší nativní ohnisko a naopak silnější konvertor 2x. Výsledné parametry tedy byly - Fuji 70/800 mm a Sony 90/840 mm.
V praxi při denních aktivitách není mezi oběma teleobjektivy zdaleka tak velký rozdíl.
Konečně se mi po delší době opět podařila chytit fáze (18.6.2021), při které je dobře vidět Rupes Recta, tak jsem si to hned i vyfotil
TS 125/975 a Canon EOS 600D