Viděl jsem neidentifikovaný úkaz na obloze (UFO)

Pozorovací techniky, odkazy na stránky s pozorováním, umělé družice, ufo a vůbec veškerá pozorování, která se jinam nehodí
Odpovědět
Tinka

Viděl jsem nevysvětlitelný úkaz na obloze (UFO)

Příspěvek od Tinka »

to mohl bejt třeba kulovej blesk, nebo hvězda ;D

Hviezda to urcite ale urcite nebola hviezda...ved hovorim...predstav si na oblohe venusu..taka bodka..a tamto bolo asi 2x alebo 3x vacsie ako venusa na oblohe!
mkcz
Věk: 58

Příspěvek od mkcz »

Bolo leto 2008 okolo 3 jula... v noci som nemohla spat tak som sa pozrela von oknom...na J som uvidela taku akokeby velku hviezdu  na oblohe bola taka velka asi 2x vacsia  ako Venusa...farbu mala tu istu ako Venusa-zlatistu.Stalo to na mieste ale mykalo sa to tak ako keby to horelo...co to asi bolo?
Pravděpodobně se jednalo o letadlo, které letělo směrem k Tobě. To vídávám poměrně často, protože nad oblastí, kde bydlím je koridor. Letadla mě kazí noční focení....
Na vesmíru je nejúžasnější to, že jej můžeme pozorovat.
baranka

Příspěvek od baranka »

Pravděpodobně se jednalo o letadlo, které letělo směrem k Tobě.vzhledem k tomu světlu , možna letělo letadlo od tebe ;)
Newton 114/900
Tinka

Příspěvek od Tinka »

Pravděpodobně se jednalo o letadlo, které letělo směrem k Tobě. To vídávám poměrně často, protože nad oblastí, kde bydlím je koridor. Letadla mě kazí noční focení....

myslim ze to nebolo lietadlo, lebo to stalo na mieste asi 10 minut,,...a lietadlo je predsa male...tamto bola doslova GULA
FJ27A

Příspěvek od FJ27A »

Já jsem viděl podobný objekt tuto sobotu v 20:30, byl zhruba v nadhlavníku, svítil cca třikrát silněji než Venuše a pak svit pohasl. Nikdy jsem takový objekt nepozoroval, škoda, že jsem teprve dalekohled vytahoval z kůlny.
Tinka

Příspěvek od Tinka »

Já jsem viděl podobný objekt tuto sobotu v 20:30, byl zhruba v nadhlavníku, svítil cca třikrát silněji než Venuše a pak svit pohasl. Nikdy jsem takový objekt nepozoroval, škoda, že jsem teprve dalekohled vytahoval z kůlny.

To co som videla ja bolo bud v piatok alebo sobotu... Akurat skoda ze som to pozorovala len 10 minut lebo potm sm sla zase spat...a malo to asi tiez jasnost cca 3x viac ako Venusa...
Tinka

Příspěvek od Tinka »

sorrac opravujem sa,ja som si nevsimla ze ty si to videl tuto sobotu xD ja som to videla este v roku 2008
Kokes

Příspěvek od Kokes »

SW ED80 / Vixen 8x56
mkcz
Věk: 58

Příspěvek od mkcz »

http://tvnoviny.sk/spravy/zaujimavosti/ ... canov.html

čo by to tak mohlo byť?  ::)
Zajímavé. Něco podobného jsem už viděl někde z Jižní Ameriky nebo z Latinské....teď si nevzpomenu ale bylo to ve dne.
Co na to asi říkají autority ?
Na vesmíru je nejúžasnější to, že jej můžeme pozorovat.
wivo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wivo »

cca pred rokem jsme s 3mi svedky pozorovali skoro to samy (rozdil byl akorat ve tvaru formace)primo nad prahou - uz jsem tady o tom psal...

ale jinak to jsou urcite hromadny halucucanice, brzy nekdo prijde s vysvetlenim, treba ze se jedna o odraz slunecniho svetla od ledovych krystalu apod.(stejne jako nedavno v Recku to pry byl nevidany jev odrazu svetla od venuse-akorat by me zajimalo jak se jim ten odraz dostal i na obrazovky radaru ;D ) jine formy zivota preci neexistujou stejne jako je zeme placata..vlastne uz neni, ale prej se vsechno toci kolem ni..  :)
SKY 254/1200 ATDobson, SKY ED 80, N130/916 a par triedru..
baranka

Příspěvek od baranka »

Nebude to něco společného s rozpadem družice nebo části nosné rakety?
ps wivo:Země je kulatá a dutá a uvnitř je druhá a podstatně větší Země
Newton 114/900
MP

Příspěvek od MP »

Nebude to něco společného s rozpadem družice nebo části nosné raketyTo by to nevideli jako "svitici koule" a "tvar fotbaloveho mice". A jenom v Trencine. Tohle bude zalezitost spodnich vrstev atmosfery ...
Neprodava nekdo nahodou fosforescencni poutove balonky ? :)
e-mail : mpec(at)cce(dot)cz&&
MP

Příspěvek od MP »

Tedy nevim, jestli je to ono, ale myslim, ze prihoriva :
http://www.letajiciprani.com/galerie.html
:)
e-mail : mpec(at)cce(dot)cz&&
wivo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wivo »

v pripade Trencinskeho ufa se to vyloucit neda, nikdo z nas to na vlastni oci nevidel a z jakychsi zaberu to objektivne posoudit nelze, ale v pripade meho pozorovani nad prahou tuto moznost naprosto vylucuji...
SKY 254/1200 ATDobson, SKY ED 80, N130/916 a par triedru..
gsokuba

Příspěvek od gsokuba »

Zdravim

včera jsem viděl něco fakt divnýho kolem 22h směr východ-sever, vylezl jsem na střechu že jdu pozorovat rozhlídnu se a vidim jak předemnou na nebi stojí zářící koule, v první chvilce si řikám a jé Vega jo pěknou prdlačku ;D najednou vidim že to vega nebude jelikož to bylo tak desetrákt větší než satrurn a zářilo to jasně bílym světlem uplně tak paprsčitě, to trvalo asi 3sekundy pak to velkou rychlostí zmizelo někde ve vesmíru přičemž jsem to ještě pozoroval jak se to postupně vzdaluje a mizí.
Takže, tu záři jsem viděl stát na místě asi 3 až 5sec a odlet jsem pozoroval asi tak 15sekund což je dlouhá doba na to jak rychle to odstratovalo pryč. Fakt jsem to celou noc nemohl pochopit a pořád mi vrtá hlavou co to mohlo bejt nikdy jsem nic podobnýho neviděl a družice či náký rakety bolidy atd to nebyli to bych poznal.

a hned na to jsem nejspíš viděl lětět ty zázračný lapióny když jsem na ně zamířil dalekohled vypadaly jako průhledný čtverečky s ohničkem unitř :)
MY TELESCOPES & MONTAGE: TS Newton gso 750/150mm / Skywatcher 80/400mm / HEQ-5-Synscan
EYEPIECES: Plössl 20 mm /University Optics Ortho 9mm /Zeiss Genuine Ortho 5mm
FILTERS: UHC / Moon / Yellow / UV/IR block
CAMERAS: Canon 450D / QHY5 autoguider
Odpovědět