Dlužno dodat, že chlapec měl fakt výkyvy. Protože po této do nebe volající kravině pak získal neuvěřitelných 70 bodů v druhém kole, ve finále v pohodě věděl skoro vše (11000) a pak neuvěřitelně nevěděl otázku za dvojnásobek Galileo Galilei (ten co zkoumal pád těles z věže v Pise). No nic. Věda mu prostě nešla a dojel na to.
Martin Gembec, Astronomické události
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Omegon RC8 203/1624, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod
Ne že bych mu to záviděl nebo nepřál, ale můj instinkt mi říká že ten poslední se toho nedočká.
A mimochodem, ten první není astronaut ale kosmonaut.
William Optics FluoroStar 110, AFR-IV, ASI533MM Pro, EQ-6 R, Berlebach Planet, SVBony SV305M Pro, Intel NUC, DeepSkyDad AF3 a pár dalších kravin vlastní výroby Astrofotky
Nejsem Muskofil, ale jediný důvod, proč by se neměl dočkat je, že by umřel Musk, jinak mě nenapadá žádný důvod. Ty jeho věci prostě létat umí a vývoj bude trvat už jen pár roků a pak se budou všichni divit. Samozřejmě, negativem všeho tohle bude, že na oběžnjou dráhu půjde najednou vynést stovky družic. Ale máme jen dvě možnosti, nadávat a nebo být nadšený z toho, jak úžasné věci v kosmonautice zažíváme. No a nejtěžší to mají ti, co je baví oboje, obloha i rozvoj kosmonautiky.
Martin Gembec, Astronomické události
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Omegon RC8 203/1624, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod
Teď jsem tu hrůzu viděl a planetou je dle něj i Slunce.
SW 200/1000, SW 200/800, SW130/650PDS, TS Photoline 72mm f/5.5 APO, LUNT Ha 60/500 B1200
ZWO ASI1600MM Pro, 2×QHY-5 mono, OM-1 mark II, E-M1 mark III, E-M1 mark II mod
SW EQ6-R, SW HEQ-5 SS, TS AZGP, vlastní dobsonova montáž FITS prohlížeč