Proky: Pavle, skvělé snímky. S Měsícem jsem na tom podobně, se zpracováním se trápím. Ale teď, jak mám větší čip, tak vzrůstá i chuť.
Povrch Měsíce - detaily
Povrch Měsíce - detaily
Tak hned ten první je úchvatný !!MilANe: Děkuji, na ten mě vyšel nejlepší seeing
Proky: Pavle, skvělé snímky. S Měsícem jsem na tom podobně, se zpracováním se trápím. Ale teď, jak mám větší čip, tak vzrůstá i chuť.
NWT 14", TS804 Triplet APO, SW70/500, AD800, EOS450Dm, EQ8, турист-4 10x30, ASI220MM Mini, ASI462MM, ASI662MC, C1-3000, Atik460EXm
Povrch Měsíce - detaily
Pavle hokle krásné snímky gratuluji.Přidávám jeden snímek ze dne 21.1.2016 jen jeden protože se mi vycucal v kose notebook.
N150/750,Asi120mc,18mm orthoskopický okulár.
- Cztwerec
- Kontaktovat uživatele:
Povrch Měsíce - detaily
Včerejší Měsíc. Počasí "parádní"
, ke všemu po sestavení dalekohledu a montáže jsem zjistil, že mi nejde nahrávat video z kamerky, když jsem to po reinstalaci rozběhal tak se mi zatáhlo.
Mezi mraky (kolem Měsíce malé halo) jsem stihnul 6000 framů, seděl jsem u toho 4 hodiny a seeing se stále zhoršoval. Ale nějakým zázrakem to celkem vyšlo.
VX 12 L, ASI 174 MM.
Na klik větší.
Mezi mraky (kolem Měsíce malé halo) jsem stihnul 6000 framů, seděl jsem u toho 4 hodiny a seeing se stále zhoršoval. Ale nějakým zázrakem to celkem vyšlo.
VX 12 L, ASI 174 MM.
Na klik větší.
Lectorem iustus...
Povrch Měsíce - detaily
Pekne detaily vskutku, na to ze ja (a som si isty ze nielen ja) som mesiac od novu cez ten dazd a mraky ani nevidel >:(
ES Dobson 300/1500, APO 127 ... Binohlavky, Binokukatka
Povrch Měsíce - detaily
Martine pěkný, vidím tam náznak rýhy v Alpském údolí i všechny větší kráterky v Plato.
Já už nefotil dobře 3 měsíce!! Nějak to k tomu furt není.....
čas, chuť a hlavně počasí
.
Já už nefotil dobře 3 měsíce!! Nějak to k tomu furt není.....
čas, chuť a hlavně počasí
EQ 6R na pilíři + achromát Bresser 127/1200 na hvězdárně, ASI 224 barevná
- Cztwerec
- Kontaktovat uživatele:
Povrch Měsíce - detaily
Díky! Především ty rozdíly jasů byli ve videích neskutečně vysoké. Já nefotil také nějak podobně, nepočítám - li rychlovku z okna. Snad nám to jaro vrátí. Až chytnu podmínky hned se to pozná, prezentace ve 100% kráterků v Plato 20 + a žádný šum z přeostřování.
Tady ještě obligátní kráter Copernicus stejnou sestavou.
Měl jsem políčeno na kráter Bullialdus a jeho dómy v okolí. To je moje srdcovka. Ale jak jsem začal snímat, bohužel se zatáhlo úplně.
Tady ještě obligátní kráter Copernicus stejnou sestavou.
Měl jsem políčeno na kráter Bullialdus a jeho dómy v okolí. To je moje srdcovka. Ale jak jsem začal snímat, bohužel se zatáhlo úplně.
Lectorem iustus...
- planescape
Povrch Měsíce - detaily
To jsou parádní detaily Martine.
Jenom mě překvapuje, že je to 174MM. Nezbavoval ses jí náhodou
Jenom mě překvapuje, že je to 174MM. Nezbavoval ses jí náhodou
- Cztwerec
- Kontaktovat uživatele:
Povrch Měsíce - detaily
Díky, když si vezmu v čem jsem fotil, tak to jde. Omlouvám se, je to 174 MMC. Máš pravdu zbavoval jsem se jí. Nevíš o tom něco? Nějak mi to nedošlo...
Lectorem iustus...
- Cztwerec
- Kontaktovat uživatele:
Povrch Měsíce - detaily
Tady ještě poslední snímek. Více ze široka. Občas to ohnisko potřebuje zkrátit.
Na klik větší.
Na klik větší.
Lectorem iustus...
Povrch Měsíce - detaily
Než jsem včera vyndal dalekohled, tak se nasunula vysoká oblačnost. Pohled přes okulár mě utvrdil, že je velmi dobrý seeing. Parádní podívaná. Zkusil jsem něco natočit a z toho zrnění něco vyrobit. Gain jsem díky oblačnosti musel nastavit hodně vysoko, což se projevilo na výsledku.
Je to okolí kráteru Rheita, NWT10", ASI185MCC, za ortho BP 10
Je to okolí kráteru Rheita, NWT10", ASI185MCC, za ortho BP 10
NWT 14", TS804 Triplet APO, SW70/500, AD800, EOS450Dm, EQ8, турист-4 10x30, ASI220MM Mini, ASI462MM, ASI662MC, C1-3000, Atik460EXm
- Cztwerec
- Kontaktovat uživatele:
Povrch Měsíce - detaily
U mě už díky fázi bylo jasné, že jsem trefil přesně tu, kterou už mám nafocenou. Přišel čas na testování tripletu 130/912. Takže jsem stihnul za denního světla (proto to podání) celý měsíc s reduktorem LP 0,6 x, myslím, že to bude parádní na zatmění:
http://imgup.cz/images/2016/03/15/aaa.png
" alt="" />
... a kráter Janssen (ohnisko 4500 mm)
Měl jsem i mozaiku celého Měsíce, ale protože jsem blbej, omylem jsem si data vymazal. Seeing nebyl špatný - mírně nadprůměrný. Ale hodně kolísavý. Pak se zatáhlo a já už jen uklízel. Vše fotografováno přes nasouvající se vysokou oblačnost a zákal.
Martin
http://imgup.cz/images/2016/03/15/aaa.png
" alt="" />
... a kráter Janssen (ohnisko 4500 mm)
Měl jsem i mozaiku celého Měsíce, ale protože jsem blbej, omylem jsem si data vymazal. Seeing nebyl špatný - mírně nadprůměrný. Ale hodně kolísavý. Pak se zatáhlo a já už jen uklízel. Vše fotografováno přes nasouvající se vysokou oblačnost a zákal.
Martin
Lectorem iustus...
Povrch Měsíce - detaily
Měl jsem i mozaiku celého Měsíce, ale protože jsem blbej, omylem jsem si data vymazal.
Skús tento program https://www.piriform.com/recuva
Dokáže s HDD vymačkať aj data ktoré už boli "na trvalo" odstránené.
Povrch Měsíce - detaily
Veru to by bola škoda nechať tie data "odplávať dolu vodou"
Povrch Měsíce - detaily
Mozaika z dnešného večera
Planéty: SW 300/1500 Dobson (clona na 290 mm), eq plošina (ovládaná cez AstroEQ), Celestron 3x barlow, ZWO ADC, ASI585MC
DSO: HEQ5 PRO, ZWO ASI2600MC/ Canon 6D, ASIAIR plus, Askar SQA85
DSO: HEQ5 PRO, ZWO ASI2600MC/ Canon 6D, ASIAIR plus, Askar SQA85