No R a L, ne?Psion píše:Koukám, že se tady rozmohlo označovat refraktor zkratkou R, ale že by se psalo Leflektor ?
Když ten „pravý“ dalekohled je čočkáč, tak ten drhý je logicky levý...
No R a L, ne?Psion píše:Koukám, že se tady rozmohlo označovat refraktor zkratkou R, ale že by se psalo Leflektor ?
Tak to jsi ale už úplná vyjímka- Refraktor "L" - s tím jsem se snad ještě nesekalCztwerec píše:Taky jsem byl vždy zvyklý označovat refraktor písmenem L.
ne tak docelaArtaban píše:Asi jak Martin pořád mění ty dalekohledy, tak se mu to už plete
Omlouvám se...Asi za to značení můžu já.Psion píše:Koukám, že se tady rozmohlo označovat refraktor zkratkou R, ale že by se psalo Leflektor ?
Holt se poštěstilo no... Asi jsem se mnoho let dobře modlil....Achernar píše:To vypadá dost slušný podnik. Refraktor 200 mm je samozřejmě velkým snem všech refraktoriánů, co si budeme povídat.
Já už taky dost dlouho achromát značím jen RKami píše:Omlouvám se...Asi za to značení můžu já.
To je hrozně hezké, že jsi se s tím Milane nesekal, ale tak to je.MilAN píše:Tak to jsi ale už úplná vyjímka- Refraktor "L" - s tím jsem se snad ještě nesekalCztwerec píše:Taky jsem byl vždy zvyklý označovat refraktor písmenem L.
Já mám starou, úzkou Zeisse binohlavu k mikroskopu, která krásně pasuje s barlowem 2x a Plosel okuláry. Zvětšení to dává 4 násobný, oproti číslu na okuláru. 40/32/20 ......10/8/5. Šoupnu to do jakýho koliv dalekohledu a funguje to bez kroužků - posunutí ohniska. U R125 je na Saturn už málo světla, ale Jupík je ještě v pohodě na největší zvětšení. S R200 to bude s obrazem o dost jasnější. A Měsíc s binohlavou......je vždy nádherná kochačka.Artaban píše:Kamile udělej ho tak, abys nemusel používat násobič k binohlavě. Ale jestli máš rád dlouhá ohniska?Kami píše:Omlouvám se...Asi za to značení můžu já.
Souhasím s tím, že do svéh deníčku si každý může psát co chce. Pokud ale píšu druhým , pak by bylo dobré, aby mi i rozumněli. To není o svobodě a demokracii, to je o tom, že v tom děláme pro druhé bordel.Cztwerec píše: ať si každý do svých pozorování a zpráv zde na AF píše co chce. Je totiž "svoboda a demokracie"... což je vlastně v pořádku? .