IC 1396 v Kefeu
IC 1396 v Kefeu
...vracím se k těmhle datům ze srpna s větším klídkem při zpracování a výsledkem snad příjemnějším pro oko...100% crop centrální části IC1396...
IC 1396 v Kefeu
...pokusil jsem se cvičně vypreparovat z těhle dat maximum síry...i když to na první pohled může připadat jako pouťové zpracování, na druhý pohled nabídne opravdu silný zážitek prostoru 
- Cztwerec
- Kontaktovat uživatele:
IC 1396 v Kefeu
Už jsem na to koukal na Astrofotkách, nevyznám se v tom nebudu řešit kraviny okolo, ale tenhle snímek je pro mě moc hezký! Klaním se 
Lectorem iustus...
IC 1396 v Kefeu
Snimek ze sobotni noci v Blatcich.
Ondřej Kozáčik
Dalekohledy: SW Esprit 80
Montaz: HEQ-5 Syntrek
CCD: ATIK 383L+, QHY5, ZWO ASI 2600 MC Pro
Filtry: IDAS P2, Baader Ha 3,5nm
IC 1396 v Kefeu
vyborne aspon tobe se zadarilo. Uvidime, co jeste Alien.
na foceni: SV80 APO, WO102 GT, ASI1600MM cool, 8x50 hledacek + QHY5, hodne ruznych krouzku a udelatek
montaz: EQ6R
montaz: EQ6R
IC 1396 v Kefeu
ogami: gratulace, ze alespon nekomu se neco povedlo tu noc vyfotit. Snimek je hezky, odpovida naprosto pouzite technice 
IC 1396 v Kefeu
Konihlav: smulu jsem si vybral uz ve stredu, kdy pekelne foukalo a nebyl jsem schopen zaostrit (kvuli jednomu 1mm krouzku navic mezi T2 tubuskem a suplikem na filtry), takze v sobotu jsem mel uz klid fotka by urcite zaslouzila jeste par hodin expozic navic, ale po dlouhe zatazene zime musi byt clovek vdecny i za to malo, co se podari vyfotit.
Ondřej Kozáčik
IC 1396 v Kefeu
Ahojte, je mi až trochu stydno, dávat sem mezi ty úzkopásmový masakry tohle... : )
Padly na to tři noci (ta poslední byla bez astro tmy), celkem 66x5minut, čekal jsem to trochu lepší...Kompozice bída (chtěl jsem zjistit, jak bude vypadat to Sh2-129), rohy jsou trochu fialový, jednotlivý noci jsem asi moc netrefil, chtělo by to lepší ruce.
víc klik:
Padly na to tři noci (ta poslední byla bez astro tmy), celkem 66x5minut, čekal jsem to trochu lepší...Kompozice bída (chtěl jsem zjistit, jak bude vypadat to Sh2-129), rohy jsou trochu fialový, jednotlivý noci jsem asi moc netrefil, chtělo by to lepší ruce.
víc klik:
SW newton 150/750 || SW 70/500 || EQ-5m || CanonEOS1000Dm || Canon70-200mm f/4 L || Canon50mm f/1,8 || QHY5
"Budete-li se snažit porozumět celému vesmíru, nepochopíte vůbec nic. Jestliže se pokusíte porozumět sobě, pochopíte celý vesmír." [Buddha]
"Budete-li se snažit porozumět celému vesmíru, nepochopíte vůbec nic. Jestliže se pokusíte porozumět sobě, pochopíte celý vesmír." [Buddha]
- biker.fm
- Věk: 58
- Kontaktovat uživatele:
IC 1396 v Kefeu
chtělo by to lepší ruce.
Lepsi ruce netreba, kompozice dobra, vysledek nicim neurazi, nemas se za co stydet. Jen tak dale, pockej mesic/dva a budes mit lepsi noci (dele tma).
Lepsi ruce netreba, kompozice dobra, vysledek nicim neurazi, nemas se za co stydet. Jen tak dale, pockej mesic/dva a budes mit lepsi noci (dele tma).
Pozorovani hvezd na nocni obloze = prijemny relax v kazdodennim stresu.
APM 152/1200 nejen na dvojhvezdy a maly triedr Kowa na vylety do hor
Moje fotky na www.astrofotky.cz.
APM 152/1200 nejen na dvojhvezdy a maly triedr Kowa na vylety do hor
Moje fotky na www.astrofotky.cz.
- MMys
- Věk: 52
- Kontaktovat uživatele:
IC 1396 v Kefeu
Ahojte, je mi až trochu stydno, dávat sem mezi ty úzkopásmový masakry tohle... : )
Co blbneš, vždyť je to krásný. Ještě lepší by byla složená 2 pole nastojato, objekty by byly méně v kraji. Tak příště.
Co blbneš, vždyť je to krásný. Ještě lepší by byla složená 2 pole nastojato, objekty by byly méně v kraji. Tak příště.
http://hvbo.cz/foto_astronomy_cz, http://hvbo.cz, e-mail: martin(*)myslivec(a)volny(*)cz, Dobson 400mm, N400/1600, Refraktor Borg 77ED, Montáž EQ6, Hvězdárna s montáží vlastní výroby, kamery MII C3-61000, ZWO ASI 1600MM
IC 1396 v Kefeu
Tak jo : ) Thx
Ty dvě pole by byly určitě lepší. Ale strávit nad tím 6 nocí...brrr.
Jsem taky původně myslel, že dvě noci (nějakých cca 40 expozic) mi bude stačit. Nakonec jsem musel dofotit ještě třetí noc, aby to mělo aspoň nějakej smysl.
Příště to prásknu doprostřed 8-)
Ty dvě pole by byly určitě lepší. Ale strávit nad tím 6 nocí...brrr.
Jsem taky původně myslel, že dvě noci (nějakých cca 40 expozic) mi bude stačit. Nakonec jsem musel dofotit ještě třetí noc, aby to mělo aspoň nějakej smysl.
Příště to prásknu doprostřed 8-)
SW newton 150/750 || SW 70/500 || EQ-5m || CanonEOS1000Dm || Canon70-200mm f/4 L || Canon50mm f/1,8 || QHY5
IC 1396 v Kefeu
Tak dalsi ulovek z minuleho vikendu, kdy jsem jel na dvou montazich paralalene...
TT data a detaily na Astrofotkach:
Trochu sem se zapotil se skladanim dat z nekolika noci...
TT data a detaily na Astrofotkach:
Trochu sem se zapotil se skladanim dat z nekolika noci...
Pavel Vabrousek
IC 1396 v Kefeu
Příště to prásknu doprostřed
No já jsem "to" prásknul doprostřed - strávil jsem tím jednu noc a na těch snímcích není nic vidět. A to jsem v půlce přešel na delší expozice - prostě není to vůbec jednoduchý objekt. Tak nevím, zda přidat další noc, nebo zkusit Ha - ale se zrcadlovkou to není žádný zázrak.
Takže gratulace, máš to super!
Bill
No já jsem "to" prásknul doprostřed - strávil jsem tím jednu noc a na těch snímcích není nic vidět. A to jsem v půlce přešel na delší expozice - prostě není to vůbec jednoduchý objekt. Tak nevím, zda přidat další noc, nebo zkusit Ha - ale se zrcadlovkou to není žádný zázrak.
Takže gratulace, máš to super!
Bill
M:736 750 113
IC 1396 v Kefeu
Pavle, trochu ti ušla registrácia. Hviezdy majú horný okraj s červeným lemom a dolný s modrým lemom.
mail to:fun2mas(at)gmail.com