Právě jsem se vrátil z Konojed. Když jsem dojel v konojedech na odbočku na Nučice směrem k pozorovacímu místu -páska a zákaz vjezdu -mimo stavbu. Odvahu odstranit úřední pásku jsem neměl. Nicméně jsem se vrátil, odbočil na Prusice a jel do Nučic to zkusit z druhé strany. V Nučicích žádná páska nebyla, jen zákaz vjezdu - mimo stavbu - taky tam za zákazem bydlí místní . Když jsem uvážil, že jsem navlékl termoprádlo, uvařil do termosky čaj s medem a naloži všechny krámy - prohlásil jsem se za "stavbu" 

. Silnice je podle mě hotová (povrch). Příjezd byl hladký. Nicméně na odbočce na polní cestu složili hromádku štěrku. Dá se to ale zleva opatrně projet. Bohužel nemám v mobilu heslo na fórum, takže jsem nemohl varovat. Volal jsem do Supry, ale tam telefóny nebrali 

. 
Byl jsem nakonec sám. Jen asi na hoďku a půl se zastavil nosuh, když pěšmo došel z Konojed. Příjemně jsme poklábosili a pokoukali pár objektů. Tma byla dobrá, před půlnocí bylo SQM v zenitu 21,13, seeing nic moc a spíš se to kazilo. čekal jsem do 01.00 až vyleze Jupiter trochu výš, ale zklamal. Byl barevný až hanba, s málo detaily. Planetárky a galaxie dobré. Každopádně nechávám krámy takticky v autě a zítra, vlastně dneska uvidíme 

.