HorseHead Flame Nebula

Astronomické snímky pořízené členy našeho fóra, upozornění na nové snímky objektů, odkazy...
Odpovědět
Fugas

HorseHead Flame Nebula

Příspěvek od Fugas »

Teda Libore - já věděl, že to bude parádní a nezklamal jsi ....moc pěkný snímek...
Bíba75
Kontaktovat uživatele:

HorseHead Flame Nebula

Příspěvek od Bíba75 »

To: Milan1960 , LadaS , Konihlav a Fugas.

Pánové moc díky za uznání, pochvala vždy zahřeje.
Nejprve jsem měl obavu zda je to barevně správně vyvážené protože s úpravou snímků přes UHC-S filtr ještě nejsem pevnej v kramflecích ale už se do toho pomálu dostávám!  Bíba 75 ;)
Astrograf 250/1000 f/4, SW ED-80/600 ,EQ-6 SS, ZWO ASI 071 ,ASI 120MM ,Canon EOS 40Da,hvězdárnička 2x2.m
http://astrophotography-l-r.webnode.cz/
SIRIUS_758

HorseHead Flame Nebula

Příspěvek od SIRIUS_758 »

Pánové - Libor,Honza i další..

Máte to moc pěkné..A obdivuji vaši výdrž ! Moc vám přeju,aby vám to vydrželo nejen v tomto roce..a měli jste k tomu co nejvíc vhodných nocí !

Já jsem z generace odchované na celuloidu a halogenidů stříbra,dodnes fotím i na diapozitivy (krajinu ponejvíc..). Je v tom kus nostalgie,ale postupným vývojem digitální techniky stále více obdivuji nádherné širokoúhlé astrosnímky pořízené na film - mnozí určitě znáte tyto stránky :

http://www.northwest-landscapes.com

na kterých Thomas W.Earle prezentuje vynikající širokoúhlé snímky pořízené na diapozitiv Pentaxem 6x7 a fotografickým objektivem Pentax ED 4/300 - na plnou díru..

Na tu mozaiku Honzovu se moc těším,už teď je impozantní ! A myslím,že bude lepší než tato od velmi známého fotografa Roberta Gendlera :

http://www.robgendlerastropics.com/Oriondeepfield.html

A tady se chci vás,co máte zkušenosti s takovýmito úpravami deepsky snímků,optat,jak vnímáte detailní kvalitu tohoto snímku - já mám pocit,že je tam taková zvláštní a pravidelná struktura - podobná štočkům z tiskárny. Není ve světlech,ani stínech,spíš tam,kde zanikají slabá plyn.oblaka na tmavém pozadí. Charakter této struktury,která na první pohled budí dojem,že jsou to snad hvězdy, je totiž všude úplně stejný.. Jsou to nějaké artefakty od skládání ?
Psion
Věk: 63
Kontaktovat uživatele:

HorseHead Flame Nebula

Příspěvek od Psion »

Sasa3 napsal:

Máš to mnohem hezčí. Já ji zkoušel před týdnem znova, tentokrát i s mezikroužkem. Snímky jsou mnohem ostřejší, bohužel jsem nafotil ale jenom 3 desetiminutové.
Díky, jenom škoda, že už týden nemohu fotit díky počasí a rád bych to udělal v HaBG. Líbí se mi fotka od Biby75, je opravdu povedená.
Konihlav
Kontaktovat uživatele:

HorseHead Flame Nebula

Příspěvek od Konihlav »

Ja to vcera zpracoval v Ha+R,G,B a snad jiz v pondeli to dam na web musim uznat, ze barevna fotka ma neco do sebe a navic je to moje prvni barevna :)
honza.ho

HorseHead Flame Nebula

Příspěvek od honza.ho »

Koukám Libore, že sis to ED nějak oblíbil a poslední dobou nás zásobuješ snímky jen z kratšího ohniska ;). Myslím, že s těmi barvami bojujeme všichni a jediný 100% lék - temná obloha, není v dosahu.

Sirius: Robertova mozajka byla focená před 5 lety a je naprosto dokonalá. I po 5 letech k tomu má člověk hodně daleko. Inspiraci jsem pobral ale právě z ní, visí mi zde na zdi ve dvou verzích (ha/RGB) a pořád na ní s údivem čučím. Docela jsem se obával jestli zvolená kompozice bude vhodná, hlavně u M42 kterou jsem šoupl do horní části snímku pro případ, že se naexponují slabé části pod ní. Cvakl jsem ji, z části včera (jen 3 hodiny), ale celek už je dá se říct daný a hotový, jen kvůli šumu dodělám další 3 hodiny aby to bylo stejné jako u ostatních polí. Celkem tedy 21 hodin. Zvažoval jsem ještě Plán B a to snímání na obě strany k Barnardovu oblouku, tak aby byl celý komplex jakoby ohraničený (viz. Halasův Orion). Jenže to bych se tuto zimu nedostal už k ničemu jinému. Přepsal jsem snímek na předchozí straně, více toho teď stejně nenafotím kvůli Mesíci, takže kdo má zájem, může mrknout na celkovou kompozici.
Také vás všechny obdivuju při výjezdech, nemít se kde v tomhle počasí ohřát, to musí být opravdu zážitek. Včera jsem měl docela dost, bylo zde -11,6.

Web: http://www.space-walk.info
Technika: FSQ85ED, SW70/500,15×70, QHY9,QHY8L Color,QHY5,
QHY 2"m.FW, 2"L,R,G,B,C,Ha, HEQ5, budka, i7 16gb, SSD&NAS, Nexus S+G.Tab, Wacom 4 L
Cloud: DropBox
MaG
Kontaktovat uživatele:

HorseHead Flame Nebula

Příspěvek od MaG »

Výborně Honzo, ta černobílá verze je tak povedená, že z dalšího dodělávání a obarvování mám skoro strach ;)
Martin Gembec, Astronomické události
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Omegon RC8 203/1624, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod
Roman (Rick)
Kontaktovat uživatele:

HorseHead Flame Nebula

Příspěvek od Roman (Rick) »

Honza: je to fakt podarená mozaika. Hlavne sa mi tam páči, ako tam vystupujú tie slabé hmloviny. Je to fakt parádny pohľad. Akurát ma zaráža, že kam ti ušiel ten muž z hmloviny Running man ;D.
KDan

HorseHead Flame Nebula

Příspěvek od KDan »

honza.ho napsal: na konci listopadu jsem začal fotit moji druhou mozajku v Orionu. Nyní po pár jasných nocích jsem získal 18 hodin expozic a nafotil 3/4 snímků v H-alfě.
Nádherné dílo, i s ohledem na to, že ta monochromatická Halfa mozaika je focená "jen" upravenou DSLR. Gratuluju. Těším se na výsledek, ať se Ti daří!

PS: To už je focené z Tvé observatoře?
honza.ho

HorseHead Flame Nebula

Příspěvek od honza.ho »

KDan: Nene, focené je to ještě ze zahrady, stavbu teď nestíhám dokončit kvůli škole/práci. Občas proběhně nějaká menší záležitost, dnes kotvení sloupu do zdi atp. Prakticky chybí jen obložit budku palubkama, který jsou připravený a pobít střechu.

Rick: Asi září na jiné vln. délce, trochu tam náznak je .. ;)
Mag: Barvy bych se tak nebál, tak či tak bude i b/w verze. Bojím se spíš hal kolem Alnitaku/Alnilamu které způsobuje, pravděpodobně, Baaderovský filtr před senzorem.
Web: http://www.space-walk.info
Technika: FSQ85ED, SW70/500,15×70, QHY9,QHY8L Color,QHY5,
QHY 2"m.FW, 2"L,R,G,B,C,Ha, HEQ5, budka, i7 16gb, SSD&NAS, Nexus S+G.Tab, Wacom 4 L
Cloud: DropBox
MMys
Věk: 53
Kontaktovat uživatele:

HorseHead Flame Nebula

Příspěvek od MMys »

rick01 napsal: Honza: je to fakt podarená mozaika. Hlavne sa mi tam páči, ako tam vystupujú tie slabé hmloviny. Je to fakt parádny pohľad. Akurát ma zaráža, že kam ti ušiel ten muž z hmloviny Running man ;D.
"Running man" je přeci reflexní mlhovina. H-alfa emise je přes celý rozsah mlhoviny, v té temné části (rozkročené postavičce), kde není reflexní mlhovina, pak září jen H-alfa. Přibližně tak by to šlo popsat. Pokud to vyfotíš jen přes H-alfa filtr, který reflexní mlhoviny nedovolí naexponovat, "running man" téměř zmizí.  
http://hvbo.cz/foto_astronomy_cz, http://hvbo.cz, e-mail: martin(*)myslivec(a)volny(*)cz, Dobson 400mm, N400/1600, Refraktor Borg 77ED, Montáž EQ6, Hvězdárna s montáží vlastní výroby, kamery MII C3-61000, ZWO ASI 1600MM
Roman (Rick)
Kontaktovat uživatele:

HorseHead Flame Nebula

Příspěvek od Roman (Rick) »

Je mi to jasné, len ma to udivilo a trochu pobavilo, že sa tá hmlovina v H-alfa tak zmenila. Čakal som, že tam aspoň náznak tej postavy zostane.
JakubS8

HorseHead Flame Nebula

Příspěvek od JakubS8 »

Honzo: Zjistil jsem, že mně nehezké reflexy, velice podobné těm tvým udělá CLS clip filtr. Pokud mám v sestavě založen 2" od Baadera (buďto je dál od čipu, jinak si to nedokážu vysvětlit) žádné reflexy na fotkách nejsou.
Bíba75
Kontaktovat uživatele:

HorseHead Flame Nebula

Příspěvek od Bíba75 »

honza.ho napsal: Koukám Libore, že sis to ED nějak oblíbil a poslední dobou nás zásobuješ snímky jen z kratšího ohniska  ;).

Ahoj Honzo rád bych fotil delším ohniskem ale mou šikovností jsem si pořezal ruku a tak ten bojler nějak nezvládám ale hned jak to pujde tak zase něco blejsknu 200kou ;)
Astrograf 250/1000 f/4, SW ED-80/600 ,EQ-6 SS, ZWO ASI 071 ,ASI 120MM ,Canon EOS 40Da,hvězdárnička 2x2.m
http://astrophotography-l-r.webnode.cz/
Konihlav
Kontaktovat uživatele:

HorseHead Flame Nebula

Příspěvek od Konihlav »

vzhledem k tomu, ze jsem nemel kam snimky na web umistit, zaslal jsem je klukum do AAM, zde jsou linky:

H-alfa verze
H-alfa+R,GB verze

:)
Odpovědět