Viděl jsem neidentifikovaný úkaz na obloze (UFO)

Pozorovací techniky, odkazy na stránky s pozorováním, umělé družice, ufo a vůbec veškerá pozorování, která se jinam nehodí
Odpovědět
Maser
Věk: 45

Viděl jsem nevysvětlitelný úkaz na obloze (UFO)

Příspěvek od Maser »

Hejno ptáků? Je to možné. Jenže sídliště je na kraji města a směrem kterým koukám je už jen pár lamp pouličního osvětlení. Město je totiž na druhou stranu. Bylo to 13.2. 2009 v 19:36h SEČ +/- 2minuty a letělo to, jak sem již psal od východu na západ. A myslím, že to letělo moc rychle na ptáky.
Leda, že by byly velmi blízko, asi tak 300m. Ty světla se mi zdály né jen jeko flek, ale trochu to mělo tvar. Ale kdyby to byly husy nebo kachny, tak bych určitě viděl mihotání způsobené máváním křídel, ale ono to bylo stabilní a stálé světlo. Škoda, že jsem neměl po ruce triedr. :-/
Meade LX90 8"SCT f/10; AZ-EQ6 GT; Vixen VMC110L; TS Photoline 90/600 APO Triplet; Canon EOS 60Dm; Canon EOS 600D; ASI120MC; ASI178MMC
caribic10

Příspěvek od caribic10 »

Já bych to taky vsadil na nějaké opeřence. Labutě nebo něco jiného.

Nebo jsme se nakonec opravdu stali svědci návštěvníků z jíné planety? Poslední dobou cca 3 neděle mi připadá že se toto téma vytahuje čím dál tím častejí a to se nebavím o tomto fóru. (Zničené větrné elektrárny a já nevím co všechno...)

Kuba
http://planetaryphoto.cz/ ,  EOS 600D + nějaká ta bižuterie okolo
wivo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wivo »

Tak konecne jsem se odhodlal trosku prilit vody do mlejna tim co jsme se sousedem videli minulej rok 9.3.2008 v casu kolem 22h.
Driv jsem se neodvazoval moc o tom vypravet, ponevadz komu jsem to rekl, tak si tukal na celo se slovy ze jsme meli asi oba halucucanice..
Doufam, ze nam objasnite o co slo, pac nam uz inspirace dosla... :-[

Toho vecera byl u me na navsteve soused a kdyz je hezky pocasi, tak vetsinou vytahnem kukadlo a pocumujem po obloze (a kdyz neni tak se zpravidla pri debate ovinime). A tak jsme vylezli na balkon, koukame ze nebe je bez mraku a probirame na co bysme se mohli kouknout a jak je krasne videt saturn apod. a zrovna v okamziku kdyz se divame na lva, tak jedna z "hvezd" se dala do pohybu vychodnim smerem a jakmile minula pomyslne saturn, tak se najednou objevily dalsi az jich nakonec bylo celkem 5. Byly v jedne linii se stejnou magnitudou a se stejnymi vzdalenostmi mezi sebou. Pro lepsi predstavu - linie vypadala vcetne magnitud a celkove delky jako kdybyste soupli mezi Alnitak a Mintaku dalsi 2 hvezdy tehoz jasu a byly mezi vsema stejne rozestupy. No a bez jakychkoli dalsich zmen se tato linie posouvala na vychod az po cca 20-25ti vterinach zmizela v rude zari nad Prahou. Celkem jsme to videli 4 lidi - ja, soused a nase drahy polovicky ktery jsme stacili rychle zavolat, ale davali neco dulezitejsiho v televizi tak je to moc nezajimalo (proto uvadim jen sebe a souseda)...behem onoho pohybu nebyly patrne zadne stopy po horeni, zmeny jasu a ani rozestupu - proste se ve lvu objevily hvezdy ktere jakoby nic v petici putovaly na vychod.
Bohuzel jsme byli oba timto ukazem natolik konsternovani, ze jsme ani nestihli skocit pro triedr (stejne nevim co bysme videli, objekty byly natolik vzdalene, ze tvarove pripominaly jen hvezdy)
barevny odstin mely stejny jako saturn.
Tak a ted babo rad, nenapada vas neco?
Ja bych to po roce docela rad rozlousknul, ale nejak me nenapada ceho se chytit...
SKY 254/1200 ATDobson, SKY ED 80, N130/916 a par triedru..
gsokuba

Příspěvek od gsokuba »

MY TELESCOPES & MONTAGE: TS Newton gso 750/150mm / Skywatcher 80/400mm / HEQ-5-Synscan
EYEPIECES: Plössl 20 mm /University Optics Ortho 9mm /Zeiss Genuine Ortho 5mm
FILTERS: UHC / Moon / Yellow / UV/IR block
CAMERAS: Canon 450D / QHY5 autoguider
wivo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wivo »

no vypadalo to podobne jako ten 3ti odkaz, ale s mensim jasem
(mag. cca -1,5) a vse bylo pekne zarovnano v jedne primce.
Jinak zacinam uvazovat o koupi nejaky noktovize z armyshopu nebo neceho podobnyho, od ty doby co jsme to videli mi to nejak neda spat co to mohlo bejt a odkaz nize me docela inspiroval

http://www.youtube.com/watch?v=XevJR7biQE8

wivo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wivo »

jsem toho nazoru ze se v tom odkazu jedna o vojenskou techniku, nicmene bych to chtel videt na vlastni oci
(videa na youtubu ve me porad vyvolavaji pochybnosti o pravosti)
tak si hold taky predelam kameru na IR a budu zkouset chytat ufo   ;D
Lukina

Příspěvek od Lukina »

tak si hold taky predelam kameru na IR a budu zkouset chytat ufo  
Preju prijemne chvile pri teto cinnosti. Ja bych ale jel hledat nekam do Arizony, Kalifornie, Nevady a vubec do techto mene osidlenych oblasti USA. Tam se tehle techniky bude asi pohybovat nejvice. (tim nerikam, ze se nutne jedna u vojenskou techniku, ale ta je nejcasteji v utajeni, a tak se muze jevit jako ufo;spoustu "neplechy" mohou udelat obycejne letadla ci meteobalony, apod.).

Bydlim v Ceske Lipe, mam to cca. 40 minut na kole na letiste v Hradcanech (zalozni letiste pro Buran (kvuli tomu rozsirene o asfaltove okraje)). Tam pry byly po odchodu vojsk Varsavske smlouvy na zacatku 90 let par dni v pronajmu nejaci Svycari, kteri zde nejprve pristali transportnim letounem. Po ustaveni letiste do provozuschopneho stavu (mobilni radar, osvetleni a dalsi nezbytne "malickosti") bylo v okoli videt nekolikrat UFO. Nevim co je na tom pravdy, povida se to tady v okoli a nekde jsem to i cetl...
Newton 203/1200, dobson
Refraktor CEL 102/500, AZ3
Triedry: Canon 15*50 IS, Meopta 8*25 a 6,5*32, Bresser 10*50, CEL 15*70
Foto.: Panasonic DMC-LZ8, Sony DSC-RX100 II, Canon EOS 1000 a 650
atalli

Příspěvek od atalli »

Je tu snad důvod si myslet,že kdyby jsme věděli všechno,co se kde tajného provádí a co ti myšpulíni v americe,rusku,číně a bůh ví kde všude mají za techtle mechtle padli na zadek?
Svět se nemůže změnit ze dne na den a už vůbec ne v oboru technickém.I mně v roce 1997 dvakrát v průběhu jednoho měsíce proběhnul mráz po zádech při pohledu do souhvězdí Orla.Žádné letadlo,žádný zvuk,jakoby rozkutálené kuličky,cik cak se doháněli.Po prvé asi takových 12 kousků,napodruhé dvě skupiny,které se potom spojily a zmizeli ve Velkém vozu.To vše proběhlo nad Uničovem.Nutno podotknout,že tenkrát jsem jen seděl v křesle na balkoně a třeba půlku noci se jen tak kochal pohledem na hvězdy bez astronomického příslušenství...
refr. 70/700 mm,tri 10 x 50,SW 200/1000 mm,ASI 120 mc,ASI 224 mc,ASI 294 mc
https://www.youtube.com/channel/UCIRCDX ... a2rTCn8vKg
gsokuba

Příspěvek od gsokuba »

no leda že by s nima ti mimozemštani spolupracovali:) bůh ví co všechno v area51 už vyrobily, jednou jsem viděl dokument a tam vypovídal nějakej světoznámej fyzik jeho jméno si nevzpomenu ale řikal že byl v area51 pracovat na nějaký bombě s termojadernou fůzí, a že v podzemních prostorách area 51 viděl techniky který prej nepocházej z naší planety tak nevim co si o tom myslet.
MY TELESCOPES & MONTAGE: TS Newton gso 750/150mm / Skywatcher 80/400mm / HEQ-5-Synscan
Lukina

Příspěvek od Lukina »

Tohle je uz ale hodne pritazene za vlasy. Ja jen rikam to, ze armadni patenty nebo vyrobky se na verejnosti moc casto neobjevuji. Kdovi, ale co je to, co zdejsi clenove videli nebo co je natoceno nekde na youtube.
Newton 203/1200, dobson
Refraktor CEL 102/500, AZ3
Triedry: Canon 15*50 IS, Meopta 8*25 a 6,5*32, Bresser 10*50, CEL 15*70
Foto.: Panasonic DMC-LZ8, Sony DSC-RX100 II, Canon EOS 1000 a 650
ladin

Příspěvek od ladin »

Nejlepsi mit pripravenou brokovnici a jakmile na obloze neco neznam, bez milosti po tom palit. Bud spadne husa nebo se opodal do hliny zabori talir. To prvni znamena, ze budu mit dobrou veceri ja sam, to druhy, ze ubude par kruhu v obili a naji se nekolik rodin.
Půlmetr (10'') Dobson, 16'' Dobson ...
BiF
Věk: 53
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BiF »

bůh ví co všechno v area51 už vyrobily, jednou jsem viděl dokument a tam vypovídal nějakej světoznámej fyzik jeho jméno si nevzpomenu ale řikal že byl v area51 pracovat na nějaký bombě s termojadernou fůzí, a  že v podzemních prostorách area 51 viděl techniky který prej nepocházej z naší planety tak nevim co si o tom myslet.
No, že se o takových věcech bude diskutovat na našem fóru, to by mě asi ani ve snu nenapadlo... :)
Myslel jsem si, že "mi z oboru" máme v takových věcech jasno. Area51 patří, podle mě, do AktaX a ne na astrofórum.
(nemyslím to jako nějakou narážku či či snahu rozpoutat zde offtopic diskusi)
Franta
Newtony 300/1200, 200/860, 100/600; SkyMaster 15x70; paralaktická montáž vlastní výroby; QHY163M; ASI120M; Canon EOS 300D; Philips ToUcam Pro; http://bilek.astronomie.cz/ , email: frantabilek(at)gmail(dot)com
MaG
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaG »

Prosím nezavádějme sem čiré spekulace, jak řekl Fra z Akt X a držme se více tématu o pozorování UFO a snaze vysvětlit co to mohlo být. ;)
Martin Gembec, Astronomické události
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Omegon RC8 203/1624, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod
Tinka

Příspěvek od Tinka »

Bolo leto 2008 okolo 3 jula... v noci som nemohla spat tak som sa pozrela von oknom...na J som uvidela taku akokeby velku hviezdu  na oblohe bola taka velka asi 2x vacsia  ako Venusa...farbu mala tu istu ako Venusa-zlatistu.Stalo to na mieste ale mykalo sa to tak ako keby to horelo...co to asi bolo?
gsokuba

Příspěvek od gsokuba »

to mohl bejt třeba kulovej blesk, nebo hvězda ;D
Odpovědět